Testul Balmoral! Cine l-a trecut și de ce are emoții fiul Prințesei Anne?

23 august, 2024

Întâlnirea din fiecare vară din Scoția aduce cu sine o validare a relațiilor familiale. Oare și Peter Phillips va avea parte de această validare cu iubita lui, Harriet Sperling? Va fi și ea invitată la „testul Balmoral” din această vară?

Peter Phillips   GettyImages 1252746254 jpg

Nimic nu e lăsat la voia întâmplării în Familia Regală britanică și, dacă vrei să intri în rândurile ei, trebuie să treci „testul Balmoral”, adică să fii supus „probelor de familie”. Și, cumva, asta cam bagă frica în inima oricărui potențial partener regal. Pentru cei care se întâlnesc cu un membru al Familiei Regale, există un moment în care Testul Balmoral înseamnă evaluarea strictă a familiei. Știi exact ce să porți la o partidă de vânătoare? Poate conversația ta la masă să se potrivească cu cea a celui mai important diplomat al Marii Britanii?

O invitație peste vară la proprietatea regală scoțiană, cu tot protocolul arhaic și tradiția pe care le implică, este un adevărat „botez al focului” pentru cei care doresc să își câștige locul în încrederea familiei. Prințesa Diana a trecut testul Balmoral cu brio, dar se pare că Margaret Thatcher a cedat, dovedind că până și Doamna de Fier poate ceda sub presiunea imensă a unui weekend intim cu Familia Regală.

O excursie cu monarhul la Balmoral este una dintre cele mai exclusiviste invitații din lume. Omid Scobie, celebrul biograf al Ducilor de Sussex, recomandă ca orice potențial invitat să își reia lecțiile de etichetă și să se asigure că are cunoștințe de protocol înainte de a încerca să navigheze prin labirintul unui weekend regal.

„Dacă nu vă place mâncarea, mâncați-o oricum. Dacă nu vă place să mergeți pe jos prin Highlands în vânt și ploaie, greu!”, spune Omid Scobie, adăugând: „Spre deosebire de o vizită la Palatul Buckingham sau Castelul Windsor, aceasta este reședința privată a suveranului și un loc în primul rând în sanctuarul lui interior. Intri în spațiul lui și tot ceea ce face el este literă de lege.”

Serialul „The Crown” a prezentat două abordări foarte contrastante ale „Testului Balmoral” în episodul omonim din sezonul patru. Prințesa Diana, crescută printre regulile tacite ale aristocrației, a trecut cu ușurință peste ritualuri și reguli. Cu toate acestea, premierul Margaret Thatcher a constatat că lucrurile au decurs mai puțin natural în timpul weekendului petrecut alături de regretata regină. De la neînțelegerea unui joc notoriu de Ibble Dibble, până la obligația de a împrumuta pantofi adecvați în timpul unei plimbări pe ploaie, Gillian Anderson a descris-o pe Thatcher ca fiind, pentru prima dată, depășită de situație. Se spune că adevărata Doamnă de Fier și-a descris călătoria la Balmoral ca fiind „purgatoriu”, iar „The Telegraph” a declarat că cizmele de cauciuc chiar i-a fost oferite.

Și Kate Middleton a avut parte de o experiență unică atunci când a trecut prin „testul Balmoral”. Viitoarea Prințesă de Wales a întâlnit-o cu adevărat pe regretata Regină atunci când a mers în Aberdeenshire în vara anului 2009, după ce a întâlnit-o pentru scurt timp pe la nunta lui Peter Phillips cu Autumn. Totuși, într-o turnură șocantă a evenimentelor, Kate a avut ocazia de a încălca protocolul regal în timp ce se afla la Balmoral.

De ce are emoții fiul Prințesei Anne?

Acum, același Peter Phillips nu doar simte că iubitei sale, Harriet Sperling, se pregătește „testul Balmoral”, dar și-l și dorește! Pentru că asta ar însemna că are undă verde din partea familiei sale să meargă mai departe cu Harriet Sperling.

Peter Phillips este primul copil al Prințesei Anne și al primului ei soț, căpitanul Mark Phillips, cu care a fost căsătorită în perioada 1973-1992 (destrămarea mariajului lor este descrisă în sezonul 5 din „The Crown”). Deși este nepotul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a și al Ducelui de Edinburgh, nu a primit un titlu regal la naștere, deoarece și-au dorit o viață cât mai normală pentru copiii lor.

Peter Phillips s-a despărțit de partenera sa de trei ani, Lindsay Wallace, la începutul acestui an. Înainte de aceasta, el a fost căsătorit timp de 13 ani cu Autumn Kelly, înainte de divorțul lor în 2021. Cei doi au împreună doi copii: Savannah Anne Kathleen, în vârstă de 13 ani, prima strănepoată a Reginei decedate, și Isla Elizabeth, în vârstă de 12 ani.

Sperling, care este o mamă singură, a scris despre propria experiență de a-și crește singură copilul: „Fiica mea și cu mine am călătorit 10 ani doar una cu cealaltă”, a spus ea. „Ne asemănăm cu o insulă și de multe ori mi s-a părut greu să-mi imaginez pe cineva care să se alăture acelei insule”. Asistentă medicală, ea a vorbit și despre cât de importantă a fost credința sa în acei ani, scriind că „este adesea greu să fii părinte singur, dar, deși există un stigmat de îndurat, Dumnezeu este capabil să intervină și să-l întoarcă spre bine”.

Totuși, dacă Harriet Sperling va primi o invitație convertită la Balmoral, ea ar putea găsi atmosfera oarecum tensionată. Și asta pentru că Prințul Andrew e la cuțite cu Regele Charles după cea mai recentă escaladare a așa-numitului „asediu al Royal Lodge”, când regele a concediat echipa de securitate a ducelui de York în ceea ce a fost interpretat ca un efort de a-l forța pe Andrew să părăsească proprietatea de 98 de acri Royal Lodge. Totodată, Prințesa Anne abia și-a revenit după accidentul ecvestru, iar Regele Charles, Kate Middleton și Sarah Ferguson se confrunte cu forme grave de cancer.

FOTO: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Diana  foto   Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia, Profimedia (4) jpg
Printul Sverre Magnus al Norvegiei   Casa Regala norvegiana jpg
FotoJet Eugenie și Bea jpg
Kate Middleton Prințul George și Prințul Louis profimedia 0906155051 jpg
Printesa Stephanie de Monaco, Daniel Ducruet si fiica lor, Pauline Ducruet   Profimedia, Instagram jpg
Regina Mary și Regele Frederik Facebook2 jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   Profimedia jpg
Prințul William cu Prinții George, Charlotte și Louis  foto   GettyImages jpg
Ducesa Sophie Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (1) jpg
Regele Charles si Regina Camilla la Trooping the Colour 2024   Casa Regala (2) jpg
Prințul Carl Philip, Prințesa Sofia, Chris O'Neill și Prințesa Madeleine, Profimedia jpg
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
Alma, cainele Majestatii Sale Margareta, rasfatata Familiei Regale   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (6) jpg
Charlene și Albert de Monaco 2 profimedia 0906081891 jpg
Marea Ducesa Maria Teresa de Luxemburg si Marele Duce Henri cu Printul Guillaume, Printesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois la Cabasson, Var   Marea Curte Ducala (10) jpg
Marius Borg cu Printul Sverre Magnus, Printesa Ingrid Alexandra, Printul Haakon si Printesa Mette Marit   GettyImages 1403308131 jpg