Tiara cu turcoaze a Prințesei Margaret: unde a dispărut prețioasa bijuterie?

29 noiembrie, 2022

Multe s-au scris despre sora Reginei Elisabeta a II-a, controversata Prințesă Margaret, dar ce știm cu siguranță este că aceasta era mare iubitoare de bijuterii opulente.

Fiica Regelui George al VI-lea și sora Reginei Elisabeta a II-a, Prințesa Margaret a purtat de-a lungul vieții niște bijuterii demne de invidiat. Cea mai cunoscută bijuterie a lui Margaret este tiara Poltimore, pe care a purtat-o în ziua nunții ei din 1960, dar sora reginei a mai purtat și alte diademe regale, primite moștenire.

Printesa Margaret profimedia 0423858100 jpg

O diademă pe care prințesa britanică a purtat-o de multe ori, cu mare plăcere, a fost tiara persană cu pietre turcoaz, o piesă uimitoare, cu niște piese de un albastru vibrant.

Această bijuterie este cunoscută și sub numele de Tiara Triumful Iubirii și și-a câștigat acest nume datorită diferitelor elemente ale designului său: nodurile iubirii, coroanele de laur și pietrele turcoaz, care simbolizează dragostea.

O sursă specializată citată de The Daily Express explică: „Turcoazul este o piatră prețioasă populară, care a fost mult timp apreciată în multe culturi. Se spune că aduce noroc, pace și protecție și este, de asemenea, una dintre pietrele asociate cu luna decembrie.”

Realizată din aur și platină, tiara este, de asemenea, împodobită cu mai multe diamante strălucitoare.

tiara Printesei Margaret jpeg

Regina Mamă Elisabeta este cea care a primit, inițial, diadema de la socrul său, Regele George al V-lea, împreună cu un colier, cercei și broșă accesorizate, care formau un set superb. 

După ce Regina Mamă a purtat această tiară de câteva ori, ea a decis, ulterior, să o facă cadou fiicei sale mai mici, Prințesa Margaret, la împlinirea a 21 de ani, alături de celelalte piese care compuneau setul.

După ce Margaret a murit în anul 2002, nu este clar dacă tiara a ajuns în posesia unuia dintre copiii prințesei, David, Conte de Snowdon sau Lady Sarah Chatto, sau dacă a fost returnată familiei regale britanice.

Foto: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg