Tiara Prințesei Diana, între nepoatele Charlotte și Lilibet. Prima o moștenește, a doua o poate revendica

3 februarie, 2023

Singura fiică a Prințului William și-a lui Kate Middleton va fi, într-o zi, o tânără foarte bogată.

Prințesa Charlotte i a însoțit pe Kate și William jpg

Spunem asta pentru ce fetița a moștenit niște bijuterii cu o valoare inestimabilă. Când va deveni majoră, prințesa va avea acces la câteva piese spectaculoase, deținute anterior de străbunica ei, Regina Elisabeta a II-a.

Dar fiica Prinților de Wales este, de asemenea, pe cale să moștenească o bijuterie cu adevărat remarcabilă, care fără îndoială va însemna foarte mult pentru tatăl ei, William.

Charlotte urmează să primească emblematica tiara Spencer, care a aparținut anterior bunicii pe care n-a cunoscut-o niciodată, Prințesa Diana. 

Diana nuntă Charles profimedia 0022089031 jpg

Diana a ales să poarte superba tiară în ziua nunții sale cu Prințul Charles, în iulie 1981. Tiara Spencer este concepută în stil ghirlandă și prezintă o inimă centrală flancată de suluri care rulează continuu, intercalate cu flori în formă de stea și trompetă. Bijuteria prezintă diamante circulare și tăiate în formă de pară, montate în aur.

Tiara a fost moștenită de tatăl Dianei, John Spencer, al optulea conte Spencer, la mijlocul anilor șaptezeci și, ca atare, a rămas în familia Spencer și după moartea lui Lady Di.

Bijuteria fost expusă la Londra anul trecut, moment în care a fost confirmată și moștenirea ei de către Prințesa Charlotte, conform descrierii plasate alături de diademă: „La mijlocul anilor '70, John Spencer, al 8-lea conte Spencer, a moștenit tiara. Ulterior, a fost purtată de către toate cele trei fiice ale sale la nunta lor: Lady Jane în 1978, Lady Sarah în 1980 și, în sfârșit, Lady Diana în anul următor, 1981. Diadema a fost purtată cel mai recent de Celia McCorquodale - nepoata celui de-al zecelea conte Spencer - la nunta ei din primăvara anului 2018. Tiara Spencer este trecută acum în moștenirea Prințesei Charlotte”.

Este interesant de văzut dacă Prințul Harry, celălalt fiu al Dianei, este de acord cu această moștenire, având în vedere că a dezvăluit recent că n-a fost consultat atunci când fratele lui a folosit inelul de logodnă al mamei lor pentru a o cere de soție pe Kate.

După cum se știe, bijuteriile care i-au aparținut Dianei și nu Coroanei sunt moștenite de ambii ei fii, iar în cazul acestei diademe, și Lilibet Diana, fiica Ducilor de Sussex, ar putea avea drept de folosință.

Foto: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Camilla William si Kate GettyImages 1241283589 jpg
Meghan Markle, Getty (5) jpg
Isla Elizabeth Phillips, Profimedia (4) jpg
Regele Charles, Lady Di, Camilla  foto   GettyImages jpg
Printul Francois, mezinul Marelui Duce Guillame de Luxemburg si al lui Stephanie de Luxemburg (1)   pagina oficiala jpg
Regina Maxima   profimedia 0766182987 jpg
Regele Charles   profimedia 0749026857 jpg
Charlotte Casiraghi profimedia 0765270880 jpg
Kate Middleton ii fura stilul lui Meghan Markle jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Regina Camilla în Germania (8) jpg
Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg