Tiare şi aniversări la dublu la curtea regală de la Bruxelles

17 aprilie, 2024

Cuplurile domnitoare din Belgia şi Luxemburg s-au reunit la Castelul Laeken, unde cei doi veri cu sânge albastru şi-au sărbătorit zilele de naştere.

Regina Mathilde, Marele Duce Henri, Regele Philippe şi Marea Ducesă Maria-Teresa
Regina Mathilde, Marele Duce Henri, Regele Philippe şi Marea Ducesă Maria-Teresa

A fost mare prilej de sărbătoare, zilele trecute, la Bruxelles, unde Marele Duce Henri de Luxemburg şi soţia sa, Marea Ducesă Maria-Teresa, au fost oaspeţii Regelui Philippe al Belgiei şi al Reginei Mathilde.

Veri buni, dar şi prieteni apropiaţi, suveranul belgian şi Marele Duce luxemburghez sunt şi născuţi în preajma aceleiaşi date, Philippe al Belgiei împlinind 64 de ani pe 15 aprilie, iar Henri de Luxemburg 69 de ani pe 16 aprilie – în aceeaşi zi în care mezina belgianului şi, totodată, nepoata sa, Prinţesa Eleonore, a împlinit 16 ani.

De altfel, ştiut fiind faptul că luna aprilie este bogată în astfel de aniversări, Marele Duce şi Marea Ducesă şi-au programat această vizită de 4 zile în Belgia, timp în care au fost deja primiţi cu tot fastul, şi la Palat, şi la Primăria din Bruxelles, au participat la un ceremonial la Mormântul Soldatului Necunoscut şi, pe seară, au fost protagoniştii banchetului de stat de la Castelul Laeken.

Dacă domnii au fost în prim-plan graţie aniversărilor lor, doamnele s-au remarcat prin ţinutele lor elegante, cu croieli minimaliste, dar de impact, atât de proprii garderobei regale pe filon german.

Regina Mathilde a ales un total look într-o frumoasă nuanţă de liliachiu, format dintr-o rochie-mantou, pălăriuţă, mănuşi, geantă şi pantofi cu toc, în timp ce Marea Ducesă Maria-Teresa a optat pentru o rochie lungă neagră, cu redingotă în nuanţe de gri şi albastru petrol, mixate cu pantofi argintii şi clutch în aceeaşi nuanţă.

La banchet, cele două doamne s-au întrecut în tiare şi ţinute sclipitoare. Suverana belgiană a purtat o rochie argintie, cu bijuterii cu cristale şi montură argintie, iar Marea Ducesă luxemburgheză a mizat tot pe o rochie neagră lungă, pe corset, fără mâneci - situaţie rezolvată cu un şal oversize din mătase de culoarea piersicii - şi bijuterii opulente în nuanţe de acquamarin. De notat că regina are 51 de ani, iar ducesa 68, însă vizual diferenţa nu pare atât de mare între ele.

Imaginile de la Castelul Laeken sunt fabuloase, mai ales cele surprinse în grădina botanică cu vegetaţie exotică.

FOTO: Casa Regală, Marea Curte Ducală



Recente pe Ok! Magazine

Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg
kate william profimedia 0764084002 jpg
Regele Charles și Regina Camilla de Paște foto Getty Images (2) jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh în vizită în Ucraina, GettyImages (9) jpg
3 printul william pilot de elicoptere sanitare ambulanta coronavirus 3 jpg jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Printesa Gabriella si Printul Jacques de Monaco, alaturi de Printesa Charlene de Monaco si Printul Albert de Monaco   profimedia 0868411794 jpg
Prințul William și Kate Middleton Foto Getty Images   Instagram jpg
FotoJet Clooney Meghan jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Deschiderea domeniului Savarsin   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (6) jpeg
Regele Willem Alexander și Prințesa Amalia, Profimedia jpg
Kate Middleton Prințul William nuntă 2011 GettyImages 113272767 jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei  jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg