Tiare şi aniversări la dublu la curtea regală de la Bruxelles

17 aprilie, 2024

Cuplurile domnitoare din Belgia şi Luxemburg s-au reunit la Castelul Laeken, unde cei doi veri cu sânge albastru şi-au sărbătorit zilele de naştere.

Regina Mathilde, Marele Duce Henri, Regele Philippe şi Marea Ducesă Maria-Teresa
Regina Mathilde, Marele Duce Henri, Regele Philippe şi Marea Ducesă Maria-Teresa

A fost mare prilej de sărbătoare, zilele trecute, la Bruxelles, unde Marele Duce Henri de Luxemburg şi soţia sa, Marea Ducesă Maria-Teresa, au fost oaspeţii Regelui Philippe al Belgiei şi al Reginei Mathilde.

Veri buni, dar şi prieteni apropiaţi, suveranul belgian şi Marele Duce luxemburghez sunt şi născuţi în preajma aceleiaşi date, Philippe al Belgiei împlinind 64 de ani pe 15 aprilie, iar Henri de Luxemburg 69 de ani pe 16 aprilie – în aceeaşi zi în care mezina belgianului şi, totodată, nepoata sa, Prinţesa Eleonore, a împlinit 16 ani.

De altfel, ştiut fiind faptul că luna aprilie este bogată în astfel de aniversări, Marele Duce şi Marea Ducesă şi-au programat această vizită de 4 zile în Belgia, timp în care au fost deja primiţi cu tot fastul, şi la Palat, şi la Primăria din Bruxelles, au participat la un ceremonial la Mormântul Soldatului Necunoscut şi, pe seară, au fost protagoniştii banchetului de stat de la Castelul Laeken.

Dacă domnii au fost în prim-plan graţie aniversărilor lor, doamnele s-au remarcat prin ţinutele lor elegante, cu croieli minimaliste, dar de impact, atât de proprii garderobei regale pe filon german.

Regina Mathilde a ales un total look într-o frumoasă nuanţă de liliachiu, format dintr-o rochie-mantou, pălăriuţă, mănuşi, geantă şi pantofi cu toc, în timp ce Marea Ducesă Maria-Teresa a optat pentru o rochie lungă neagră, cu redingotă în nuanţe de gri şi albastru petrol, mixate cu pantofi argintii şi clutch în aceeaşi nuanţă.

La banchet, cele două doamne s-au întrecut în tiare şi ţinute sclipitoare. Suverana belgiană a purtat o rochie argintie, cu bijuterii cu cristale şi montură argintie, iar Marea Ducesă luxemburgheză a mizat tot pe o rochie neagră lungă, pe corset, fără mâneci - situaţie rezolvată cu un şal oversize din mătase de culoarea piersicii - şi bijuterii opulente în nuanţe de acquamarin. De notat că regina are 51 de ani, iar ducesa 68, însă vizual diferenţa nu pare atât de mare între ele.

Imaginile de la Castelul Laeken sunt fabuloase, mai ales cele surprinse în grădina botanică cu vegetaţie exotică.

FOTO: Casa Regală, Marea Curte DucalăRecente pe Ok! Magazine

Mette Marit, Profimedia (3) jpg
Amelia, Kitty, Eliza (S   D) jpg
Regina Letizia sporty chic   profimedia 0877258936 jpg
Pauline Ducruet si Printesa Stephanie de Monaco   Instagram jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Printesa Kako a Japoniei in Grecia   profimedia 0877057103 jpg
Kate Middleton și Prințul William (4) jpg
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (6) jpg
Prințul Hussein al Iordaniei și Prințesa Rajwa jpg
Maria Teresa Turrion Borrallo, bona Cambridge (7) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook2 jpg
Kate Middleton (20) jpg
FotoJet Sussex jpg
Principesa Sofia a României la gala Uniter   Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
Kate și William, Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Frederik și Mary, Profimedia jpg
Hugh Grosvenor Foto Profimedia jpg