Toate pânzele sus! La 86 de ani, Regele Juan Carlos se distrează ca-n tinereţe

24 aprilie, 2024

Relaxat şi zâmbitor, tatăl Regelui Felipe al VI-lea participă şi anul acesta, cu acelaşi entuziasm, la regate - o pasiune pe care o are încă din adolescenţă.

Regele Juan Carlos pe nava lui, Bribon. FOTO: Profimedia
Regele Juan Carlos pe nava lui, Bribon. FOTO: Profimedia

Aparent în "exil" şi gârbovit de problemele de sănătate, care îl fac să se deplaseze cu greutate, fostul suveran al Spaniei nu dă semne de oboseală atunci când vine vorba despre distracţie. Şi sunt câteva evenimente de la care nu vrea să lispească cu niciun chip, cum ar fi cursele de Formula 1 sau regatele pe mare.

Regele Juan Carlos și-a făcut apariția sâmbătă în Sanxenxo, lângă Pontevedra, după ce a aterizat miercurea trecută în Galicia. Ca de obicei, fostul monarh este cazat la domiciliul bunului său prieten, Pedro Campos, cu care a sosit dimineața cu mașina la portul de agrement, pregătit să participe la regata zilei la bordul navei Bribón. Echipajul navei sale îl aștepta deja acolo, cu totul pregătit pentru a porni la drum.

Fostul suveran spaniol, în vârstă de 86 de ani, a fost relaxat și zâmbitor în timpul șederii sale la Real Club Náutico de Sanxenxo, sub un soare radiant și temperaturi plăcute. El a fost însoțit în permanență de mâna sa dreaptă, Vicente García-Mochales, cunoscut și sub numele de "Mochi". Acesta este locotenent-colonel în Garda Civilă, care este șeful securității Regelui Juan Carlos şi persoana care se află mereu lângă el.

În timpul petrecut acolo, Regele Juan Carlos a fost protagonistul mai multor scene emoționante, când a salutat cu afecțiune unele persoane, făcând fotografii și chiar  mângâind cu entuziasm un cățeluș. Cu toate acestea, după aproape o oră petrecută la fața locului și în timp ce vorbea cu membrii echipajului, Regele Juan Carlos nu a putut să se bucure din plin de marea sa pasiune, hotărând să nu se îmbarce pe velier şi să rămână la ţărm.

Venit de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), unde locuiește din vara anului 2020, fostul monarh se bucură de câteva zile în Spania, după ultima și recenta sa vizită de acum două săptămâni. El a participat la nunta nepoatei sale, Teresa Urquijo, cu José Luis Martínez-Almeida, primarul Madridului, precum și la funeraliile nepotului său, Fernando Gómez-Acebo, două zile mai târziu.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg