Transformare uluitoare! Cum arăta Margareta a României acum 20 de ani?

30 ianuarie, 2024

Majestatea Sa Margareta a trecut printr-o schimbare vizibilă, atât corporal, cât și vestimentar, iar de câțiva ani a ajuns la „standardul” impus de casele regale.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu la nunta Marelui Duce Henri de Luxemburg, 2006.Profimedia
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu la nunta Marelui Duce Henri de Luxemburg, 2006.Profimedia

Ne face plăcere să urmărim evoluția doamnelor de la casele regale, felul în care se aranjează, ce piese vestimentare aleg, ce bijuterii din colecțiile de familie preferă să poarte. Și, de-a lungul anilor, observăm o evoluție îmbucurătoare atât al stilurilor vestimentare, cât și al siluetelor. Ce-i drept, obesia pentru „măsura O” impusă de Victoria Beckham în showbiz a contaminat și casele regale, de la Prințesa Diana încoace și continuând cu Prințesa Kate, iar celelalte doamne par să o urmeze ca un ideal al supleței și eleganței.

Poate și în trecut doamnele erau preocupate ca silueta lor să fie una subțire, ca de viespe - vezi exemplul Împărătesei Sisi a Austriei - și să fie frumos etalată în rochii pe talie și costume cambrate. Dar acum devine un „must” și chiar femei cu forme, precum prințesele Beatrice și Eugenie ori, mai nou, Regina Mary a Danemarcei au făcut efortul de-a ajunge la „standardul” nescris, dar impus.

Chiar și în Familia Regală română s-au produs schimbări notabile, la acest capitol, și ne bucurăm că Majestatea Sa Margareta este un etalon de prestanță și eleganță, ea însăși făcând eforturi pentru a ajunge la forma de acum. 

Dacă ne uităm în urmă, acum mulți ani, atunci când au sosit pentru prima dată în România, fiicele Regelui Mihai arătau total altfel decât acum. Toate principesele aveau câteva kilograme în plus și nu erau atât de preocupate de imaginea lor. Însă, odată cu intrarea lor oficială în viața publică și cu asumarea rolurilor de membre active ale Casei Regale, aceste lucruri s-au schimbat.

Cea mai vizibilă transformare a fost cea a Custodelui Coroanei, care a slăbit spectaculos și care are o grijă deosebită pentru imaginea afișată. Iar garderoba prezentată în ultimii ani de Margareta a României a evoluat și ea spre una mai rafinată, cu accente mai puternice de culoare și cu introducerea elementelor moderne - semn că cineva e atent și la trendurile impuse de mai tinerele Kate Middleton și Regina Letizia.

Totodată, Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria i-au urmat exemplul și acum sunt mult mai în formă decât în trecut și, ceea ce ne bucură și mai mult, sunt și mai prezente în viața publică românescă.

FOTO: Profimedia, Casa Majestății Sale



Recente pe Ok! Magazine

Harry la Invictus, Instagram jpg
Regele Frederik și Regina Mary Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Printul William Foto Profimedia jpg
Printul Harry si Charles jpeg
FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Nicolae si Alina ai Romaniei de Paște2 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg