Tristețe la palat. Viețile dezolante ale prințeselor moderne, care-și pun în joc demnitatea și sănătatea

22 ianuarie, 2024

Vestea de miercurea trecută, cu o Kate Middleton internată în spital pentru o operație abdominală complicată, a pus o lume pe jar.

Kate Middleton în vizită la Prințesa Mary, 2022, Profimedia (4) jpg

Cum, tocmai ea, această prințesă care pare imaginea fitnessului și a energiei fără sfârșit, să aibă nevoie de o operație de urgență care s-o țină acasă, pentru recuperare, nu mai puțin de trei luni? De fapt, impresia generală este că membrii familiilor regale au o sănătate de fier și-o viață longevivă, așa că o astfel de știre despre cea mai populară prințesă din lume te pune pe gânduri.

"Șocul că Prințesa de Wales ar putea să nu fie activă luni de zile nu este în niciun fel egal cu pierderea Dianei, dar există același grad de teamă că, dacă se stinge o altă lumină strălucitoare, lumea va părea, într-adevăr, foarte întunecată. Știrea ne amintește că prințesa nu este infailibilă, făcută din oțel. Nu este adevărat că nimic nu o atinge", scrie, emoționată, jurnalista regală Liz Jones într-un comentariu pentru Daily Mail.

Într-adevăr, Kate Middleton este un om ca oricare altul, ba chiar provine din clasa de rând și poate chiar faptul că n-a crescut în mijlocul familiei regale, cu celebrul dicton "Nu te plânge și nu da explicații!", ar putea fi cel care a doborât-o, într-un final, după atâția ani de afișat perfecțiunea.

Iar Kate chiar n-a lăsat să se vadă c-ar avea vreo problemă de sănătate la sfârșitul anului 2023 și a șocat, prin urmare, pe toată lumea, atunci când Palatul a anunțat, pe 17 ianuarie, c-a fost supusă unei operații abdominale și că recuperarea ei va dura până după Paște. O absență care îngrijorează și care ne face să ne întrebăm dacă prețul perfecțiunii regale nu-i prea mare...

Despre asta suntem siguri c-ar putea vorbi foarte mult o altă prințesă modernă foarte populară, Charlene de Monaco, ale cărei probleme fizice și psihice au ținut primele pagini ale publicațiilor de profil timp de doi ani, în 2021 și 2022. După ce soția Prințului Albert a lipsit din Principat și de lângă copiii ei, Jacques și Gabriella, timp de aproape un an, în 2021, aceasta a fost internată timp de alte patru luni într-un sanatoriu din Elveția, revenind înapoi, în sânul familiei, de-abia în primăvara anului 2022.

Printesa Charlene si Printul Albert de Monaco, impreuna cu Printul Jacques, Printesa Gabriela, Printesa Caroline de Hanovra de Ziua Nationala a Principatului Monaco   Palais Princier (6) jpg

De-atunci, Charlene a revenit complet în viața publică, afișându-se constant la brațul soțului ei și încercând să facă să pară că totul este Ok în existența ei princiară. Da, azi, Charlene arată minunat, însă zâmbetul nu i-a mai revenit niciodată pe buze. 

O altă suferință care n-o să fie afișată niciodată în public este cea a noii Regine Mary a Danemarcei, proclamată alături de soțul ei, Frederik, pe 14 ianuarie, după ce fosta Regină Margrethe a abdicat. 

Australianca își face cum nu se poate mai bine datoria de regină consoartă, dar, în spatele zâmbetului ei perfect stă rușinea de-a fi fost umilită de noul rege, după ce aceasta a fost zărit petrecându-și ziua și noaptea alături de o mexicancă rezidentă în Spania, fosta noră a Ducesei de Alba Genoveva Casanova, în luna octombrie a anului trecut. 

Umblă vorba prin regatul danez că Frederik n-ar fi călcat strâmb doar în această situație și că Mary este pe deplin conștientă că acesta are sau a avut amante. Numai că, de data aceasta, chipeșul ei soț a fost prins în fapt și-a apărut în toată presa internațională, lucru care a umilit-o pe Mary mai mult decât faptul că știa că este înșelată.

Rămâne, așadar, o întrebare: merită aceste vieți extraordinar de strălucitoare prețul demnității și al sănătății acestor femei? 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg