Turneul regal a început! Iată care sunt cele 5 orașe în care vor poposi Ducii de Cambridge și cei doi copii ai lor!

Astăzi, e prima zi a turneului regal a Ducilor de Cambridge și a copiilor lor, Prințul George și Prințesa Charlotte. Cei patru vor vizita, timp de cinci zile, două țări și cinci orașe diferite, participând, desigur, la diverse evenimente organizate de oficialii respectivelor țări. Haideți să vedem și noi, așadar, cum arată programul acestui turneu regal și ce orașe vor vizita!

Ziua 1: Varșovia, Polonia

Turneul va începe cu o vizită în capitala Poloniei, Varșovia. Cei doi vor fi primiți de către Președintele Duda și Prima Doamnă, la palatul prezidențial. De acolo vor merge spre Warsaw Rising Museum, unde a fost organizată o ceremonie care să amintească de eliberarea Poloniei de sub ocupația Germaniei.

Ziua 2: Gdansk, Polonia

În a doua zi a turneului regal, Ducii de Cambridge vor vizita tabăra de concentrare Stutthof, unde se vor întâlni cu foști deținuți ai lagărului. Ulterior, vor merge în portul Gdansk-ului, pe coasta baltică. Vizita lor culturală în Gdansk se va sfârși cu o oprire la Gdansk Shakespeare Theatre, unde se vor delecta cu o piesă de teatru.

Ziua 3: Berlin, Germania

După vizita în Polonia, Ducii de Cambridge vor ajunge pentru prima dată în Germania. Cei doi se vor întâlni cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, după care vor vizita Muzeul Holocaustului și Brandenburg Gate. În a doua parte a zilei, Kate și William îl vor cunoaște pe Președintele Steinmeier la Palatul Bellevue.

Ziua 4: Heidelberg, Germania

Ducii de Cambridge vor ajunge într-un loc special în ziua a patra a turneului lor regal, căci orașul Heidelberg este înfrățit încă din 1965 cu orașul Cambridge. În timpul vizitei lor, cei doi vor merge în piața centrală, apoi vor călători pe Râul Neckar. După evenimentul organizat la Râul Neckar, Ducii de Cambridge se vor întoarce în Berlin pentru o recepție la Clarchens Ballhaus, unul dintre cele mai vechi restaurante din Berlin.

Ziua 5: Hamburg, Germania

Ultima zi a turneului lor îi aduce în Hamburg, al doilea oraș ca mărime din Germania. Aici, Ducii de Cambridge vor vizita Muzeul Maritim, care găzduiește una dintre cele mai spectaculoase colecții de machete de nave și bărci.

Înainte de plecare, Ducii de Cambridge se vor delecta și cu un concert al Orchestrei Simfonice din Gamburg, orchestră condusă, ocazional, de românul Ion Marin. Kate și William vor avea ocazia și de a merge la bordul unei bărci pe Râul Elba, dar și de a face o vizită companiei Airbus, unde vor vedea cele mai noi modele de avioane aflate în producție.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA