Uimitorul Prinț Harry are curajul să avertizeze: ”Oamenii sunt folosiți pentru un experiment uman”

26 septembrie, 2024

Ducele de Sussex are parte de multă presă negativă, mai ales din Marea Britanie, țara de baștină, care nu vrea să-i ierte greșelile. Cu toate acestea, de fiecare dată când apare în public oferă o informație de calitate, care ne pune pe gânduri.

Prințul Harry  foto   GettyImages jpg

Iată cât de uimitor e, de fapt, Prințul Harry! Nu ezită să facă avertismentul: ”Atenție: oamenii sunt folosiți pentru un experiment uman”.

Personal, cred că mai mult seamănă Harry cu regretata sa mamă decât moștenitorul William.

Aflat la o importantă reuniune de la New York, mezinul regal pune punctul pe i. El se tot luptă cu morile de vânt de câțiva ani, totuși de curând dă semne că vrea să se implice serios în această chestiune, împreună cu soția Meghan Markle.

Ce îi mână ”în luptă”? Nimic altceva în afara faptului că sunt părinți. Este alarmantă dependența de telefon și de rețelele de socializare care se formează de la vârste fragede.

Fără frică, așa cum a fost întotdeauna, Harry nu se codește la New York să spună lucrurilor pe nume: El a sugerat că efectele nocive ale rețelelor sociale sunt semnificative, iar oamenii sunt folosiți pentru un „experiment uman” mai degrabă decât să se bucure de o „experiență umană”.

Harry se află la New York săptămâna aceasta, ca parte a unei serii de angajamente pentru sponsorizările sale și inițiativele filantropice, inclusiv Travalyst, un program care își propune să exploreze și să îmbunătățească eforturile de conservare a destinațiilor turistice din întreaga lume.

Lui i s-a alăturat pe scenă Aditi Mohapatra, Vicepreședintele Global Social Impact and Sustainability la Expedia Group, iar Aditi a spus HELLO! cât de impresionată a fost de hotărârea Ducelui de a-și folosi notorietatea în scopurile nobile.

”L-am întâlnit și am vorbit cu el. Este fascinantă latura de lider pe care o are și modul delicat prin care vrea să aducă o schimbare”, a mărturisit Aditi publicației HELLO!, după care a precizat că exact această implicare a Ducelui și a celor ca ei face vocea lor să fie auzită.

În felul acesta, se poate ajunge la factorii decizionali din vârf.

Și da, cu moștenirea fabuloasă a Prințesei Diana, o altă militantă pentru bine în lume, iată că și Prințul Harry are o voce doar a sa, specială și notabilă, care poate face diferența.

Prințul Harry a menționat că teama de pericolele online-ului a fost sursa de inspirație pentru care Fundația Archewell a lansat Rețeaua Părinților, o rețea de sprijin pentru părinții copiilor afectați de mediul online.

„Mă aflu astăzi în fața dumneavoastră pentru a vorbi despre amenințarea omniprezentă pe care mediul online o reprezintă pentru noi, în special pentru copiii noștri. Dacă permitem menținerea status quo-ului într-o epocă în care viețile noastre sunt interconectate cu tehnologia, nu ne putem permite să vedem în schimb lumea online doar ca pe un spațiu de profitabilitate, concurență și creștere rapidă”.

El a continuat: „Tinerii de astăzi sunt afectați în mod disproporționat de experiențele negative online și de problemele de sănătate mintală generate de interacțiunile lor digitale. Ei știu acest lucru. Statisticile o dovedesc.

Ei navighează într-un mediu care este adesea ostil și copleșitor. Rapoartele de anxietate, depresie și izolare socială legate de aceste platforme au crescut în ultimii ani, creând o criză care nu poate fi ignorată”.

Într-o aparentă aluzie la poznele sale din tinerețe, care au stârnit râsete în public, Prințyl Harry a spus: „Copiii pot avea probleme. Știu un lucru sau două despre asta. Dar copiii noștri sunt vizați”.

Foto: GettyImages, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Carole Middleton, Michael Middleton cu copiii lor Pippa Middleton si James Middleton   GettyImages 113286742 jpg
Printesa Claire, Printul Laurent al Belgiei   GettyImages 481502644 jpg
Prințul William, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
William și Harry în tinerețe jpg
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Prințesa Beatrice și Sarah Ferguson jpg
Prințesa Charlotte  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Prin'ul Harry Columbia Foto Profimedia jpg
Regina Elisabeta la tort, Profimedia jpg
Brigitte Macron, Regina Sonja a Norvegiei, Profimedia jpg
FotoJet Sarah jpg
Prințul Edward în tinerețe FotoJet jpg
Regele Frederik, Getty jpg
Maxima și Amalia Atena PNG
Regina Mary a Danemarcei Facebook jpg
Kate Middleton, Prințul Harry  foto   GettyImages jpg
Infanta Sofia si Regele Felipe   Casa Majestatii Sale jpg