Uite cum arată acum fiicele Regelui Mihai I

1 octombrie, 2015
Regina Ana și Regele Mihai, alături de fiicele lor jpeg
image

Majestatea Sa are cinci fete: pe Margareta, Maria, Elena, Irina şi Sofia.

În preajma împlinirii celor 94 de ani, Majestatea Sa Regele Mihai I le are în vizită, în casa lui din Elveţia, pe fiica sa cea mare şi pe mezină, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principesa Maria.

image

Cei trei petrec, alături de Regina Ana, câteva momente private, în liniştea căminului din Aubonne.

image image

Elveţia nu este numai locul unde au decis să se retragă, în 2004, Regele Mihai şi Regina Ana, ci şi ţara unde s-au născut trei din cele cinci Principese.

image

Hai să vedem care e povestea şi cum arată acum cele cinci fiice ale Regelui Mihai I.

Principesa Moştenitoare Margareta

image

Cea mai mare dintre cele cinci fiice ale lor este Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta, care s-a născut pe 26 martie 1949, la Lausanne. Ea fost botezată de către Prinţul Filip, Duce de Edinburg, rudă a familiei regale elene şi Principe consort al reginei Elisabeta a II-a. Principesa Margareta este verişoară de gradul al şaselea cu Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, cu fostul Rege Simeon al II-lea al Bulgariei, cu Marele Duce Henri de Luxemburg, cu Arhiducele Karl al Austriei, cu Ducele Carlos de Parma, cu Principele Moştenitor Alexandru al Serbiei şi Iugoslaviei şi cu Principele Moştenitor Pavlos al Greciei.

image

În 1997, a fost numită de către tatăl său succesoare la conducerea Casei Regale de România, iar, pe 30 decembrie 2007, ziua în care s-au împlinit 60 de ani de la abdicarea forţată a Regelui Mihai, a fost desemnată moştenitoare a tronului, cu titlurile de „Principesă Moştenitoare a României” şi de „Custode al Coroanei României“, printr-un act care are o însemnătate simbolică.

În copilărie, obişnuia să-şi petreacă vacanţele avându-i ca parteneri de joacă pe Prinţul Charles al Marii Britanii şi pe sora acestuia, Prinţesa Anne a Marii Britanii, care erau de vârstă apropiată cu Principesa Margareta, dar şi cu Prinţul Amedeo, Duce de Aosta, alături de rudele din familia regală greacă, daneză şi luxemburgheză.

image

A urmat Universitatea din Edinburgh, în timpul căreia  a avut o relaţie cu Gordon Brown, liderul Partidului Laburist britanic, pe care nu a încetat să-l iubească, deşi l-a părăsit: „A fost o poveste de iubire puternică. N-am încetat niciodată să-l iubesc, însă într-o zi nu mi s-a mai părut potrivită, era politică, politică, politică, iar eu aveam nevoie de grijă“.

image

S-a căsătorit pe 21 septembrie 1996, tot la Lausanne, cu Radu Duda, cunoscut din 2007 ca ASR Principe al României, iar din 1999 şi ca Principe de Hohenzollern-Veringen, viitor Principe Consort al României. Începând din 1999, acesta o reprezintă în public pe Principesă şi pe întreg restul Familiei Regale de Hohenzollern. Cei doi nu au copii.

image

Principesa Elena

image

Născută pe 15 noiembrie 1950, la Lausanne, este cea de-a doua fiică a Regelui Mihai I al României şi a Reginei Ana, dar şi mama lui Nicolae, cel căruia i s-a luat titlul de „Principe”.

image

După studiile efectuate în Elveţia, s-a angajat de timpuriu la Londra, în cadrul unei companii de restaurări de opere de artă.

S-a căsătorit de două ori. Primul mariaj a fost cu medicul Leslie Medforth-Mills (20 iulie 1983-28 noiembrie 1991), cu care are are doi copii, pe Nicolae (n. 1 aprilie 1985) şi pe Elisabeta Karina de Roumanie (n. 4 ianuarie 1989). Apoi s-a recăsătorit, pe 14 august 1998, la Peterlee, cu Alexander Nixon – care a primit titlul de „Excelenţă”.

image

În 2010, fiul său, Nicolae, a primit la împlinirea vârstei de 25 de ani titlul de „Alteţă Regală”, moment din care acesta a luat parte la majoritatea activităţilor Familiei Regale a României, mai ales după 2012, când şi-a terminat studiile la Londra. Din păcate, anul acesta Regele Mihai I a considerat de cuviinţă să-i retragă lui Nicolae toate titlurile şi privilegiile.

image image image

Irina Walker

image

Din păcate, cea de-a treia fiică a Regelui, născută pe 28 februarie 1953, la Lausanne, este şi cea care a adus cea mai multă mâhnire în sânul Casei Regale române. Şi asta pentru că, deşi figura ca a cincea pe linia succesiunii, şi-a pierdut toate titlurile şi privilegiile în 2013, după gravele evenimente din Statele Unite ale Americii, unde s-a stabilit de mulţi ani.

image
image

Practic, ea a fost exclusă din Casa Regală, după ce ea şi actualul ei soţ, americanul John Walker, au fost arestaţi, judecaţi şi condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare că au organizat pariuri şi lupte ilegale de cocoşi pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, la ferma lor din estul statului Oregon. Judecătorii i-au obligat să vândă ferma şi să achite o amendă de 200.000 de dolari.

image

Irina a fost căsătorită anterior cu John Kreuger, tatăl celor doi copii ai săi: Michael de România Kreuger (30) şi Angelica de România Kreuger (29).

image

Principesa Sofia

image

Mai puţin cunoscută publicului, cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana s-a născut la Palatul Tatoi din Grecia, pe 29 octombrie 1957. Naşa sa de botez a fost Regina Sofía a Spaniei, verişoara primară a regelui Mihai.

De mică, principesa Sofia şi surorile sale era fascinată de poveştile pe care tatăl său i le spunea despre România. Pasiunea sa pentru fotografie s-a dezvoltat încă de copil, atunci când îl vedea pe Rege tot timpul cu un aparat de fotografiat în mână.

Primii ani ai copilăriei i-a petrecut în Europa alături de familie, unde a urmat cursurile şcolii generale şi liceului; încă de copil avea ca hobby pictura şi obişnuia ca, în weekend, să scrie poveşti. În anii ’80, în timpul unei vizite în Statele Unite ale Americii, Sofia a participat la câteva expoziţii cu tablourile sale în state ca Florida si Massachusetts, iar mai apoi s-a înscris la Colegiul pentru Arte vizuale din New York. După absolvire, a urmat cursurile de Arte Frumoase de la Universitatea North Carolina şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington. În prezent scrie cărţi pentru copii şi îşi exploatează talentul fotografic.

image

În 1998, Sofia s-a căsătorit cu Alain Biarneix, care îşi inventase un titlu nobiliar şi un supranume, Michel de Laufenburg – motiv pentru care Majestatea Sa Regele Mihai n-a fost de acord cu această căsătorie şi a decis decăderea ei din drepturi.

În 1999, Principesa Sofia a născut-o pe singura fiică, Elisabeta-Maria, însă căsnicia cu Alain Biarneix s-a destrămat în 2002.

În 2007, când Casa Regală a României a adoptat noul statut, Principesa Sofia a fost inclusă pe poziţia a opta a liniei de succesiune la tronul României.

Principesa Maria

image

Este cea mai tânără fiică şi cel de-al cincilea copil al Majestăţii Sale Regelui Mihai I şi a soţiei acestuia, Ana de Bourbon-Parma. Aflat la Santa Monica, unde lucra la Compania Lear Jet ca pilot, Regele Mihai a fost înştiinţat prin telefon despre naşterea sa, pe 13 iulie 1964, în Copenhaga. Principesa Maria a fost botezată chiar de către sora ei mai mare, Principesa Moştenitoare Margareta.

[caption id="attachment_400060" align="alignnone" width="640"] Regii României, alături de cele cinci fiice.[/caption]

image

A studiat în Elveţia, dar şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în Statele Unite ale Americii, în New Mexico şi New York, unde a lucrat pentru o vreme în domeniul îngrijirii copiilor, dar şi în domeniul relaţiilor publice, pentru mai multe companii private.

image

Pe 16 septembrie 1995, la New York, s-a căsătorit cu Casimir Mystkowski, un polonez romano-catolic, în felul acesta pierzându-şi locul pe linia de succesiune la tronul britanic. Au divorţat în decembrie 2003, fără a avea urmaşi.

image

Din 7 Ianuarie 2015, s-a reîntors definitiv în ţară şi a preluat o parte din însărcinările Casei Regale.

image

Foto: Casa RegalăRecente pe Ok! Magazine

Dineul de la Monaco, Prinții de Monaco, Charlene și Albert, Facebook jpg
Zara și Mike Tindall, Getty (1) jpg
Sussex și copiii la Montecito, Profimedia (2) jpg
Cele mai frumoase rochii de mireasă  Grace Kelly jpeg
Kate Middleton GettyImages 1493150601 jpg
Jazmin Grimaldi   profimedia 0780030888 jpg
regin camilla (5) jpg
Regina Mathilde a Belgiei la maratonul de la Bruxelles   pagina oficiala (1) jpg
confidenta regina camilla (1) jpg
Printul Andrew   profimedia 0662819474 jpg
Printul George, Getty (1) jpg
louis si regele charles (4) jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
William și Harry, Getty (1) jpg
Sofia și Letizia GettyImages 1493182926 jpg
Charlene și Albert, Marele Premiu F1 Monaco, 2023, Getty (4) jpg
regele charles (12) jpg
kate  william profi6 jpg