Uite cum arată fiica fostului Principe Nicolae

Naşterea strănepoatei Regelui Mihai a fost ţinută secret, probabil din cauză că micuţa a venit pe lume în urma unei relaţii neoficiate.

Nicoleta Cirjan Iris Anna3

Privind-o pe fetiţa Nicoletei Cîrjan, venită pe lume acum fix şase luni şi botezată Iris Anna – cel mai probabil la dorinţa tatălui său, Nicholas e Roumanie Medforth-Mills, de a o numi după bunica sa, Regina Ana – ne tot întrebăm de ce Familia Regală încă nu o menţionează în niciun comunicat ori în vreo postare publică.

E adevărat că relaţia neoficializată dintre fostul Principe Nicolae şi colaboratoarea acestuia, ONG-ista Nicoleta Cîrjan, a fost mărul discordiei în chestiunea retragerii titlului oficial de Principe de toamna trecută, laolaltă cu celelalte beneficii şi roluri ce decurgeau din asta, printre care şi dreptul de succesiune la tron.

12316351_10153292954740885_7275264039643836304_n
Nicoleta Cîrjan şi Nicholas Medforth-Mills.

Nicoleta Cirjan si Principele Nicolae

Totuşi, pentru un membru al Familiei Regale atât de îndrăgit şi care a făcut toate eforturile pentru a se încadra în tiparele impuse de Casa Regală, e păcat ca o bucurie atât de mare pentru orice cuplu obişnuit, venirea pe lume a unui copil, să ducă la o asemenea scindare.

Un răspuns în acest sens l-a dat chiar mama copilului, într-o postare de la începutul anului pe blogul personal, în care aflam că, înainte de venirea pe lume a fetiţei, Nicolae nici n-a vrut să audă că va deveni tată.

„Nu vorbesc despre tatăl copilului şi las pe fiecare să creadă ce vrea, fiindcă el, de fapt, nu există. Nici măcar nu mă mai tem că nu o să împărţim bucuriile şi responsabilităţile creşterii unui copil sau că o va traumatiza pe fiica mea cu lipsa lui de interes”, scria Nicoleta Cîrjan în luna februarie pe blogul ei. „Ştiţi deja, mulţi dintre voi, povestea mea cu copilul apărut pe neaşteptate, refuzul tatălui de a se implica şi decizia mea de a-mi asuma singură sarcina şi creşterea copilului. Am luat decizia cu greu, dar cu inima deschisă, fără nicio aşteptare de la tată sau familia acestuia. În toată perioada asta de sarcina, m-am confruntat cu sindromul fugarului din partea lui. Ignore, nepăsare, îndepărtare completă. Nu a fost o surpriză pentru mine, nu am cerut nimic şi nici nu m-a deranjat prea tare că au lipsit sprijinul financiar, grija, atenţia sau dragostea de care are nevoie orice femeie însărcinată. Mi-a lipsit, însă, mult de tot, prietenia lui. M-au marcat două faze: întâlnirea în care a stat cu ochelarii de soare pe faţă tot timpul discuţiei, şi, cireaşa de pe tort, când i-am trimis o poză cu burtică de Crăciun, iar că răspuns mi-a dat block pe Facebook. Am decis atunci că îi dau şi eu ignore. Ştiu că, de fapt, nu o să-l ignor niciodată, căci nu ar fi spre binele fetiţei. Va trebui să învăţ şi lecţia ego-ului călcat în picioare, căci mi-am promis că niciodată nu-l voi izgoni pe tatăl copilului meu, oricât de nedrept s-ar purta el cu mine”.

De atunci, sperăm că Nicolae s-a implicat, totuşi, în creşterea fetiţei sale. Cât despre Familia Regală, un prim semn de împăcare îl reprezintă permisiunea care i-a fost acordată lui Nicolae de-a participa la funeraliile de sâmbătă, 13 august, la funeraliile bunicii sale, Regina Ana. Dar chiar şi acest context trist, Nicolae nu-şi va putea revedea bunicul, pe Regele Mihai, care va lipsi de la slujba de înmormântare de la Curtea de Argeş. Asta în condiţiile în care, acum câteva luni, lui Nicolae i-a fost refuzat să-l viziteze în Elveţia, când starea de sănătate a Regelui s-a înrăutăţit. “Ce vă pot spune cu exactitate este faptul că nu am reuşit să-mi întâlnesc bunicul la începutul anului, atunci când am făcut o călătorie în Elveţia, tocmai pentru a-l vedea, deoarece nu mi s-a permis”, declara atunci Nicholas de Roumanie Medforth-Mills.

Între timp, strănepoata Regelui Mihai creşte departe de Casa Regală, iar mama sa are grijă ca fetiţei să nu-i lipsească nimic.

Chiar astăzi, când s-au împlinit 6 luni de la naşterea lui Iris Anna, Nicoleta Cîrjan a postat un mesaj emoţionant pe pagina ei de socializare:

„Ai venit așa cum vin toate lucrurile minunate: după chin, după zbatere, după multă durere.
Ai ajuns la mine în brațe, mică și neajutorată, cine ar fi știut că tu o să mă înveți ce e iubirea, ce e viața și cine sunt eu.
De șase luni îmi arăți în fiecare zi câtă lumina e în mine. Am o spirală colorată pe spate care duce într-o gaură neagră. Când am făcut-o am spus că reprezintă drumul meu către mine. Colorat, dar cu destinație necunoscută, o gaură neagră. Tu ai venit să mă înveți astronomie, să aflu că o gaură neagră nu este altceva decât atât de multă lumină încât din exterior se vede ca un adânc întunecat și negru.
Când te-am născut pe tine, m-am născut și pe mine.
Tu îmi arăți zilnic ce e iubirea adevărată. Cum știi tu să mă înveți filosofie în fiecare zi… Cum ești tu cel mai mare înțelept budhist care mă duce departe pe calea cunoașterii…
Tu mă înveți să iert, să mulțumesc, să dau tot ce e bun în mine, să nu îmi fie frică, să mă revărs cu iubire asupra tot ce este viață, să iubesc cu pasiune, să nu am așteptări, doar să dau și să trăiesc.
Știu sigur că ai venit la mine ca să îmi predai cea mai importantă lecție, Draga mea. Lecția iubirii, proiectată în interior. Nimeni nu ar fi putut face așa cum faci tu să mă iubesc, să am grijă de mine, să mă respect, să fiu îngăduitoare cu mine însămi, să mă iert, să mă valorizez, să nu mă pedepsesc, să fiu bine, doar eu cu mine.
Tu ești lumina care îmi arată în fiecare zi că sunt o fântână infinită de strălucire și iubire.
Mulțumesc că esti și mulțumesc că mă înveți și pe mine să fiu!
Iris Anna, curcubeul meu de șase luni, la mulți ani luminoși!”

 

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA