Ultimul sărut la balcon între Regele Felipe și Regina Letizia! A trecut un deceniu de-atunci

19 iunie, 2024

Ziua de 19 iunie 2014 a rămas în istoria Spaniei drept începutul domniei Regelui Felipe și al Reginei Letizia. Dar și ziua în care cei doi și-au dat ultimul sărut la balconul oficial.

Regele Felipe și Regina Letizia în ziua Încoronării în Spania, 19 iunie 2014. FOTO: Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia în ziua Încoronării în Spania, 19 iunie 2014. FOTO: Getty Images

Poate că noii monarhi spanioli ne-au mai oferit de-atunci momente de tandrețe în public, precum unele priviri galeșe, cu subînțeles, ori câteva îmbrățișări și țineri de mână, mai ales în vacanțe ori atunci când se lăsau fotografiați în familie, alături de fiicele lor, Prințesa Leonor și Infanta Sofia. Însă un sărut public între Regele Felipe și Regina Letizia la balconul oficial nu a mai fost văzut de un deceniu!

Adică fix de pe 19 iunie 2024, când cei doi au devenit suveranii Spaniei, odată cu abdicarea forțată a Regelui Juan Carlos - un moment de maximă tensiune în ceea ce ar fi trebuit să fie o magnifică zi a bucuriei.

„A fost un moment care va fi ținut minte nu doar de ei, ci și în cărțile de istorie. Emoția viitorilor monarhi a fost palpabilă în permanență. Felipe și Letizia au făcut mai multe gesturi pe care nu le-am mai văzut de atunci. Nu este vorba despre țineri de mână sau sărutări. Ea și-a pus mâna în jurul taliei lui și i-a șoptit ceva. Cel puțin așa părea că spunea ceva de genul 'Ce emoționant'", povestește despre acea zi biografa regală Pilar Eyre.

Momentul pentru care se pregătiseră atât de mult sosise. Iar drumul nu fusese deloc ușor.„Felipe a ținut un scurt discurs în Congres, în care i-a mulțumit tatălui său, dar și mamei sale, și s-a pus în slujba poporului. În ziua în care s-au căsătorit, nici măcar nu se sărutaseră. Au ieșit în Plaza de Oriente și tot publicul a strigat „sărut” și nu au avut de ales decât să se sărute pe obraz".

Nu a fost singurul sărut care a avut loc. Regele Juan Carlos și Regina Letizia au dat și ei o dovadă de afecțiune atunci când nimeni nu se aștepta la asta. Singurul sărut public dintre Juan Carlos și Sofia a avut loc tot atunci, deși s-a văzut clar că Juan Carlos se împotrivea. Sofia l-a apucat de gât, l-a sărutat pe obraz, iar el părea că se simte foarte incomod, nu i-a plăcut deloc", notează Eyre. Și cum altfel să se fi simțit, de vreme ce relația lor se încheiase de mult timp? Și, la scurt timp, aveam să aflăm de existența amantei Corinna Larsen și de tot ceea ce a trăit emeritul cu prințesa germană...

FOTO: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Charles și Camilla noi portrete Canada PNG
Mahra PNG
Edward al VIII-lea și Wallis Simpson
Tatiana Santo Domingo si Niarchos in Creta   Instagram (6) jpg
Kate Middleton la Natural History Museum în 2021, Profimedia (3) jpg
Charlene și Albert de Monaco foto Facebook jpg
Printul Guillaume si Printesa Stephanie de Luxemburg   Marea Curte Ducala (6) jpg
Letizia și Felipe la Premiile ABC, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Regina Maria recolorizare cu AI   Florin Rostariu jpg
Regina Maria a Romaniei, Profimedia (1) jpg
Printesa Rajwa si Printul Hussein al Iordaniei inainte de a deveni parinti   Casa Regala hasemita 2 jpg
Regele Felipe, Letizia, Leonor și Sofia profimedia 0890280483 jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Kate și William i au avut ca oaspeți în 2019 pe Regele Felipe și Regina Letizia, Foto Getty Images (4) jpg
Alina Maria și Nicolae al României alaturi de cei doi copii foto Facebook jpg
Kate Middleton și Regina Camilla foto GettyImages 1400594602 jpg