Un an regal în imagini. Cât de intens a fost 2022 pentru monarhia britanică, anul în care Regina a plecat

28 decembrie, 2022
Kate Middleton și Prințul William 2022, GettyImages 1239517992 (3) jpg

Fără îndoială, 2022 este anul ce va rămâne în istorie. Căci există trei momente istorice la care am asistat și noi, pe viu.

Jubileul de platină al Reginei Elisabeta a II-a, moartea Reginei Elisabeta a II-a și urcarea pe tron a prințului moștenitor, primul născut al regretatei suverane, Charles.

Și cum fanii regali nu sunt puțini deloc, vom face o trecere în revistă a celor mai importante momente ale lui 2022.

Ianuarie 2022

Pe vremea aceea, erau duci. Prințul William și Ducesa de Cambridge au vizitat Clitheroe Community Hospital, din East Lancashire, în una dintre primele lor ieșiri oficiale ale lui 2022.

Kate Middleton și Prințul William 2022, GettyImages 1239517992 (7) jpg

Tot în ianuarie, Kate Middleton a schimbat prefixul, a împlinit 40 de ani, iar Casa Regală a celebrat-o cu un set de fotografii eveniment.

Februarie 2022

Kate Middleton a vizitat Stadionul Twickenham îmbrăcată în trening, ocazie cu care a fost ridicată în aer și aclamată. Pe atunci Ducesa de Cambridge a preluat patronajul ducelui de Sussex, căci Harry se ocupa de Liga de Rugby, patronaj acordat de însăşi regina Elisabeta. Soţia lui William este primul membru regal care primeşte un fost patronaj de care se ocupa familia regală de Sussex înainte să renunţe la titlurile regale şi să ia drumul Americii.

13 profimedia 0658466724 jpg jpeg

Tot în februarie, Regina Elisabeta a II-a împreună cu unul dintre cățeii săi Corgi trece în revistă imagini de la Jubileele sale la Castelul Windsor, pe 4 februarie, cu două zile înainte de aniversarea ascensiunii sale la Tron.

9 fotojet 33 jpg jpeg

Martie 2022

Prințul Charles și Ducesa de Cornwall au dus flori la altar, în timpul unei vizite la o catedrală catolică ucraineană, la Londra, puțin după dramatica invazie militară rusească în Ucraina.

Iar William și Kate Middleton sunt fericiți în periplul lor din Caraibe, tur ce a făcut parte din măreața sărbătoare a Jubileului de Platină al Reginei.

The Earl of Wessex, Lady Louise Windsor, James Viscount Severn și Contesa de Wessex s-au aflat printre membrii regali care au participat la Slujba Recunoștinței organizată la Westminster Abbey în memoria Ducelui de Edinburgh, regretatul Prinț Philip.

Aprilie 2022

Ducii de Sussex în prim-plan. Participă la Jocurile Invictus de la Haga, Olanda.

Meghan Markle la Invictus (28) jpg

Ducii de Cambridge sunt spectaculoși la slujba de Paște de la Capela St George, de la Windsor.

1 kate profimedia 0683843277 jpg jpeg

Kate Middleton și Prințesa Anne merg împreună la un prim angajament regal oficial al anului, la Londra, La Colegiul regal al medicilor obstetricieni și ginecologi și al moașelor.

The Earl și Contesa de Wessex vizitează Insula Națională a Porumbeilor, monument important pe care îl bifează în cadrul Turneului regal din Caraibe, din cadrul Jubileului de Platină al Maiestății Sale.

Mai 2022

Pe atunci Prințul Charles, moștenitorul Tronului a citit discursul Reginei în Camera Lorzilor, la deschiderea de stat a Parlamentului Regatului Unit, având alături Coroana.

Charles în Camera Lorzilor jpg

Tot în mai o vedem pe Regina Elisabeta într-o formă de zile mari, fericită, făcând unul dintre cele mai dragi lucruri ale sufletului său: alături de Earl of Wessex, a urmărit cursa calului său, în competiția regală Royal Windsor Horse Show și este o ipostază memorabilă, într-unul dintre puținele angajamente ale anului la care suverana a luat parte.

Ipostaze inedite ale Reginei Elisabeta a II a, Profimedia (15) jpg

Tot în mai avem o imagine emblematică a Prințului William și a lui Kate Middleton la premiera Top Gun: Maverick de la Londra.

Tom Cruise Maverick (3) jpg

Iunie 2022

Prima venire împreună a Ducilor de Sussex pe pământ britanic, de când au renunțat la îndatoririle regale. Harry și Meghan au participat la slujba de recunoștință de la Catedrala Sf Paul, cu ocazia celebrărilor regale ale Jubileului de Platină. Întreaga lună este dedicată evenimentului. Familia regală își face apariția la balcon și este ultima reprezentație ”Trooping the Colours” cu regina în viață.

Regele Charles și Ducii de Sussex, Profimedia (8) jpg

Iulie 2022

Regina Elisabeta a II-a deschide public un nou corp al spitalului Thames Hospice din Maidenhead, Berkshire. Este ultimul angajament regal public al suveranei.

Regina Elisabeta, Regele Charles si Printul William Foto Gettyimages (1) jpg

Ducii de Sussex participă la Ziua Internațională Nelson Mandela de la New York.

August 2022

Kate Middleton, Prințul William și Prințesa Charlotte participă la Jocurile Commonwealth din Birmingham.

Prințesa Charlotte (10) jpg

Septembrie 2022

Regina Elisabeta a II-a o primește pe Liz Truss la Castelul Balmoral, cu două zile înainte de deces.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii FOTO Profimedia

Marea Britanie își plânge Regina care a stat la cârma regatului 70 de ani. Pe 8 septembrie, Elisabeta a II-a se stinge din viață la 96 de ani. Tot în aceeași zi, protocolul regal cere numirea de îndată a următorului monarh. Acesta este Charles și devine Regele Charles al III-lea al Marii Britanii.

La funeraliile regale participă și Ducii de Sussex.

Octombrie 2022

Moment istoric pentru noul rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Regele Charles al III-lea a urmat obișnuitul protocol. L-a invitat la Palat pe domnul Rishi Sunak și l-a rugat să formeze un guvern în numele său.

Rishi Sunak, Getty (2) jpg

Rishi Sunak a acceptat și a fost numit prim-ministru al Marii Britanii. Noul premier din Downing Street a înlocuit-o pe vremelnica Liz Truss, ultimul prim-ministru desemnat de regretata Regină Elisabeta.

Noiembrie 2022

Regina consoartă Camilla a avut-o alături pe nelipsita Kate Middleton, pentru prima dată la Ziua Comemorării în calitate de Prințesă de Wales. În aceeași formulă s-au aflat și anul trecut, doar că erau diferite titlurile: actuala regină era Ducesa de Cornwall, iar Prințesa de Wales era Ducesă de Cambridge. Membrii regali se strâng la Cenotaf alături de membri reprezentativi ai guvernului, armatei și veteranilor pentru a-i comemora pe cei care și-au pierdut viața în conflicte.

Ziua Comemorării, 2022 (4) jpg

Regele Charles a împlinit 74 de ani și a publicat o fotografie expresivă, în care se află lângă un stejar bătrân, simbolul înțelepciunii.

Regele Charles aniversare (4) jpg

Regele Charles a organizat la Palatul Buckingham primul său banchet de stat, în cinstea Președintelui Africii de Sud, Cyril Ramaphosa.

kate middleton profimedia 0739470166 jpg

Decembrie 2022

Prințul și Prințesa de Wales au mers la Boston, unde viitorul rege a anunțat câștigătorii Premiilor Earthshot pentru ingeniozitate ecologică. Kate a fost la înălțime și de această dată și a purtat câteva ținute spectaculoase.

Prințul William și Prințesa Kate Middleton (1) jpg

Ducii de Sussex lansează mult așteptatul documentar ”Harry&Meghan”, în care își justifică retragerea din familia regală, dar care este atât de teatral, încât pare o odă pentru actrița Markle.

Familia regală rămâne unită și participă la parada tradițională de Crăciun de la Sandringham, în frunte cu monarhul Charles, pregătit de încoronarea din 2023.

Sandringham, GettyImages 1452338507 (4) jpg

Foto: Getty și ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
Isabella a Danemarcei profimedia 0707880220 (2) jpg
Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (5) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
Coroana Regina mama Elisabeta profimedia 0209911427 jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Kate Middleton profimedia 0751706506 jpg
Kate Middleton, întrunire cu jucătorii de rugby, Profimedia (4) jpg
Letizia profimedia 0751670928 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si a anuntat Jubileul de Aur, Printesa Victoria, regina Silvia   profimedia 0750819938 jpg
Athena contesa de Monpezat, nepoata Reginei Margrethe a II a a Danemarcei   pagina oficiala (6) jpg
fiul Reginei Rania, Printul mostenitor Hussein si Rajwa (3) jpg
Beatrice Borromeo in Dior Christian Dior outfit 2 jpg
Charlene si Albert profimedia 0018360567 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}