Un intrus la Palat! Era cât pe ce să-i strice majoratul Prințului Christian al Danemarcei

26 aprilie, 2024

Ziarul norvegian „Dagbladet” a dezvăluit că un intrus, cunoscut de poliție pentru diverse infracțiuni, a reușit să se infiltreze în castelul Christiansborg în octombrie 2023, cu ocazia celei de-a 18-a aniversări a Prințului moștenitor.

Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg

La o jumătate de an de când fiul cel mare al Regelui Frederik al Danemarcei și al Reginei Mary și-a serbat majoratul și a devenit oficial Prinț Regent, aflăm că marele bal găzduit de Familia Regală daneză, unde au fost invitate și prințesele moștenitoare de la celelalte case regale europene - viitoarele regine - era cât pe-aci să fie umbrit de un eveniment neplăcut. Practic, pe 15 octombrie 2023, în timp ce Prințul Christian al Danemarcei își sărbătorea cu stil aniversarea a 18 ani la castelul Christiansborg, un tânăr norvegian a reușit să se strecoare înăuntr. Dezvăluirea a fost făcută de ziarul norvegian „Dagbladet”, preluatde „B.T.”.

Îmbrăcat cu palton, cravată și adidași albi, bărbatul a reușit să ocolească paza și să se insinueze printre jurnaliști, explicând că se afla acolo pentru revista de modă „Vogue” Scandinavia. „Dagbladet” menționează, de asemenea, o înregistrare video în care bărbatul se filma în interiorul castelului, surprinzând imagini cu soldați, limuzine și personal de securitate.

Cunoscut ca având un cazier judiciar, inclusiv acuzații de fraudă majoră, spălare de bani și comportament imprudent, ziarul explică faptul că tânărul ar avea probleme psihice. Ca răspuns la acest incident, poliția daneză, responsabilă de siguranța și protecția persoanelor prezente la petrecere, a declarat că evenimentul s-a desfășurat "în condiții de siguranță și securitate", deși prezența intrusului ridică semne de întrebare cu privire la eficiența măsurilor luate. Întrebată de „B.T.”, avocata tânărului a declarat că nu are "niciun comentariu de făcut în acest moment", adăugând că clientul său "nu a fost acuzat, până în prezent, de nicio abatere în legătură cu acest incident".

Evenimentul, onorat de prezența a aproape 360 de invitați, inclusiv a unor membri ai familiei regale europene, a fost scena unor răsturnări de situație neașteptate în timpul cinei de gală. Printre acestea s-a numărat o anecdotă fermecătoare și misterioasă care a captat atenția invitaților și a observatorilor de la distanță. Palatul regal a descoperit un pantof de aur și sclipici rătăcit, care a inspirat o postare pe Instagram. Contul oficial a postat cu amuzament: "Oare Cenușăreasa a fost cea care și-a uitat pantoful aseară?", adăugând o notă de basm sărbătorii.

FOTO: Casa Regală daneză



Recente pe Ok! Magazine

Nicolae si Alina ai Romaniei de Paște2 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg