Un majordom spulberă mitul Wallis Simpson & Regele Edward: „Ea nu l-a iubit niciodată"

19 iulie, 2024

Povestea lor se schimbă în funcție de cine o spune, dar, chiar și acum, tot ceea ce este legat de Ducele și Ducesa de Windsor continuă să genereze interes.

Atâta a iubit-o pe Wallis, că Edward și-a cedat coroana pentru a fi cu ea. FOTO: Getty Images
Atâta a iubit-o pe Wallis, că Edward și-a cedat coroana pentru a fi cu ea. FOTO: Getty Images

O dovadă în acest sens este faptul că, în doar două săptămâni, au fost scoase la licitație spectaculosul costum haute couture Givenchy pe care Wallis Simpson l-a purtat la Casa Albă și memoriile unuia dintre majordomii ei, acum decedat, care oferă o versiune diferită a ceea ce a fost relația dintre ea și Regele Edward al VIII-lea. Dragostea, puterea, banii și regalitatea se amestecă în așa fel încât una dintre marile povești de dragoste ale secolului al XX-lea pare să înceteze să mai fie așa.

Este vorba despre Alan Fisher, care a murit în 2006, majordomul care îi face o ultimă descriere lui Wallis Simpson într-o carte de memorii care a fost scoasă la licitație la Rare Book Auctions și la care „Daily Mail” a avut acces. „El a fost îndrăgostit de ea până la sfârșit, dar ea nu l-a iubit niciodată", spune Fisher despre perioada în care a locuit cu ei. „Ea se purta ca și cum ar fi fost Regina Angliei și așa a făcut până în ziua în care a murit", explică el într-unul dintre pasajele unei biografii, cea a majordomului însuși, care are potențialul de a deveni o carte.

Nu este prima dată când se revizuiește ceea ce a fost în realitate cea mai controversată poveste de dragoste a regalității britanice, întrucât atunci când a lăsat Coroana în mâinile fratelui său, Regele George al VI-lea, bunicul lui Charles al III-lea, ușa a fost deschisă pentru tot felul de teorii, întrucât la acea vreme, în preajma celui de-al Doilea Război Mondial, se aflase că Regele Eduard al VIII-lea avea înclinații politice contrare chiar intereselor pe care Regatul Unit le apăra.

Plecarea sa din Casa Regală britanică nu a fost ușoară pentru nimeni, deoarece, potrivit mai multor istorici, Familia Regală nu l-a iertat niciodată pentru că a pus în pericol monarhia pentru a se căsători cu Wallis Simpson. În special, s-a spus întotdeauna că Regina Elisabeta a II-a i-a reproșat povara grea pe care a pus-o pe umerii tatălui ei, un prinț care nu s-a născut să domnească, dar care, cu sprijinul soției sale a condus țara într-una dintre cele mai dificile perioade din istoria sa.

Plecarea cuplului nu a însemnat sfârșitul bătăilor de cap pentru monarhie, deoarece Ducelui și Ducesei de Windsor le plăcea să apară în lumina reflectoarelor, să organizeze petreceri mari, să se întâlnească cu personalități influente și să revizuiască în mod repetat acordul financiar încheiat cu instituția și să ceară noi sume de bani.

Îmbrăcați întotdeauna de marile case de modă și purtând bijuterii spectaculoase, Wallis Simpson și Edward aveau o viață socială bogată. „Avea gusturi impecabile, era perfectă în felul în care se îmbrăca și în felul în care trăia. Eram foarte conștient că trăiesc o parte din istorie", spune majordomul care, după ce i-a părăsit pe Ducele și Ducesa de Windsor, a lucrat cu Charles și Diana în anii 1980.

FOTO: Profimedia, Getty Images, Politico, arhiva Bettman



Recente pe Ok! Magazine

Trooping The Colour 2017 jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto GettyImages 1 jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (4) jpg
Noua Regina Maori din Noua Zeelanda Kuini Nga   Getty Images, Profimedia jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Printul Hisahito al Japoniei si mama sa, Printesa Kiko, si tatal sau, Printul Fumihito de Akishino  profimedia 0894784690 jpg
regi și prinți cu barbă  foto   GettyImages jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Regina Mary și Regele Frederik, Profimedia (7) jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (2) jpg
Prințul William Foto Getty Images jpg
Ducesa Sophie la Ziua Ordinului Jartierei Foto Getty Images (3) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg