Un prinț în Silicon Valley! Ce face Haakon al Norvegiei de unul singur în California?

18 aprilie, 2024

Prințul moștenitor al tronului norvegian a mers singur într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, fără soția sa, Prințesa moștenitoare Mette-Marit.

Viitorul rege e foarte preocupat de schimbările de mediu. FOTO: Casa Regală
Viitorul rege e foarte preocupat de schimbările de mediu. FOTO: Casa Regală

Prințul Haakon al Norvegiei se bucură de soarele californian, în cadrul unei vizite oficiale solo, în perioada 15-18 aprilie 2024, unde discută despre rolul tehnologiei în combaterea schimbărilor climatice.

Din păcate, de această dată, el nu este însoțit și de Prințesa moștenitoare Mette-Marit, despre care știm că are unele probleme de sănătate, pentru care i-a fost recomandat să nu se obosească prea mult - zborul transatlantic fiind unul istovitor. Aceasta a fost prezentă, în schimb, la meciul de parahochei dintre Norvegia și Marea Britanie.

Fiul regelui Harald al V-lea nu este străin de Statele Unite. Acesta a mai fost acolo de mai multe ori, iar ultima sa vizită oficială a avut loc în 2021. Acest subiect, aflat în centrul călătoriei sale în California și în statul Washington, este una dintre principalele preocupări pe care prințul moștenitor dorește să le promoveze.

Prima sa oprire a fost la San Francisco, pentru deschiderea seminarului "California - Norway Business Festival" . „Provocarea majoră pentru care ne-am adunat aici este cum să ne îndreptăm economiile spre un viitor mai verde. Suntem două regiuni de coastă profund legate de mare. Ambele ne-am stabilit obiective ambițioase în materie de climă. Și știm că acestea nu pot fi atinse fără dezvoltare tehnologică", a declarat Haakon  în fața unui public format din antreprenori și investitori. Prințul a reamintit și de angajamentele Norvegiei și ale Statelor Unite în ceea ce privește cooperarea ecologică și importanța de a avea energii verzi și regenerabile.

Următoarea oprire a fost la sediul Google din Mountain View, în Silicon Valley. Împreună cu câțiva miniștri și cu o delegație de lideri de afaceri norvegieni, Haakon al Norvegiei a fost primit de câțiva reprezentanți ai companiilor tehnologice californiene din celebrul creuzet de inteligențe în materie de IT&C. Aceasta a fost o ocazie pentru un schimb informal despre legăturile dintre cele două țări în ceea ce privește dezvoltarea inteligenței artificiale și limitele acesteia. Întâlnirea s-a încheiat cu un mic cocktail, în cadrul căruia reprezentanții companiei și prințul au avut o discuție mai lungă, urmată de o plimbare cu feribotul pe Golful San Francisco, unde viitorul rege al Norvegiei a pozat zâmbind pentru fotografii pe fundalul celebrului pod Golden Gate.

Vizita sa se încheie azi în Seattle, un oraș cu o comunitate norvegiană mare din punct de vedere istoric. În 2019, Norvegia și statul Washington au semnat un memorandum de înțelegere menit să stimuleze relațiile comerciale și să creeze tehnologii durabile pentru a consolida economiile lor maritime. 

FOTO: Casa Regală, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Prințul William Foto Getty Images (1) jpg
Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg
kate william profimedia 0764084002 jpg
Regele Charles și Regina Camilla de Paște foto Getty Images (2) jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh în vizită în Ucraina, GettyImages (9) jpg
3 printul william pilot de elicoptere sanitare ambulanta coronavirus 3 jpg jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Printesa Gabriella si Printul Jacques de Monaco, alaturi de Printesa Charlene de Monaco si Printul Albert de Monaco   profimedia 0868411794 jpg
Prințul William și Kate Middleton Foto Getty Images   Instagram jpg
FotoJet Clooney Meghan jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Deschiderea domeniului Savarsin   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (6) jpeg
Regele Willem Alexander și Prințesa Amalia, Profimedia jpg