Unde a călătorit Prințul Harry după ce a fost în Marea Britanie! Nu s-a întors la Meghan Markle și copii

2 octombrie, 2024

Prințul Harry a început o vizită de o săptămână în Lesotho și Africa de Sud, după ce a fost în Londra, unde a fost invitat la un eveniment.

Prințul Harry Foto Profimedia jpg

Prințul Harry, în vârstă de 40 de ani, a ajuns în Lesotho, unde este găzduit de Regele Letsie al III-lea și de Regina Masenate Mohato Seeiso, împreună cu vechiul său prieten, Prințul Seeiso. Acolo, el va prezenta activitatea Sentebale, organizația caritabilă pe care a cofondat-o împreună cu Prințul Seeiso în 2006, în memoria mamelor lor. 

Sentebale, care înseamnă „nu mă uita” în Sesotho, a fost înființată pentru a sprijini copiii care și-au pierdut unul dintre părinți din cauza unei boli legate de HIV/SIDA. Prințul Harry a ajuns prima dată acolo în 2004, când a avut o vizită de două luni.

Prințul Harry va vizita centrele Sentebale și va marca cea de-a 200-a aniversare a Lesotho-ului, iar alături de Seeiso, Harry va prezenta activitatea organizației caritabile unor noi susținători, precum și donatorilor existenți, prin intermediul American Friends of Sentebale, prinții întâlnindu-se, de asemenea, cu lideri locali și susținători ai tinerilor.

La Johannesburg, grupul va lua parte la o recepție cu părțile interesate din Africa de Sud și cu partenerul strategic Lebec, o firmă de finanțe și filantropie condusă de femei, și va lua parte la o masă rotundă despre filantropii care creează schimbare dincolo de scrierea cecurilor. Prințul Seeiso a declarat că va umple comunitatea de „bucurie” să-l primească înapoi pe Mohale, numele regal afectuos Sesotho al lui Harry, care înseamnă „războinic”.

Ducele a declarat: „Pe măsură ce ne îndreptăm spre cea de-a 20-a aniversare, ambiția noastră a crescut, oferindu-ne încrederea de a ne aduce abilitățile și experiența în conceperea de soluții cu tinerii și de a valorifica puterea noastră de convocare pentru a ne angaja cu principalii actori regionali și finanțatori globali, astfel încât să putem adăuga vocea Sentebale la abordarea provocărilor cu care se confruntă următoarea generație din Africa de Sud”.

Lesotho a ocupat mult timp un loc important în inima lui Harry, prințul petrecând două luni în regatul din Africa de Sud, când avea doar 19 ani. El a stat față în față cu orfanii bolnavi de SIDA, a întâlnit alți tineri traumatizați și a vizitat ciobani care duceau o existență dură îngrijind vitele în zone muntoase îndepărtate, o experiență care l-a impresionat.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

demisia lui Boris Johnson Regina Elisabeta jpg
Sarah Ferguson si fiicele sale, Printesa Eugenie si Printesa Breatice   Instagram 2 jpg
Prințul William și David Beckham Foto Profimedia (4) jpg
Printesa Beatrice si sotul Edoardo Mapelli Mozzi   Casa Regala jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (1) jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei, Profimedia (3) jpg
Marius Borg   GettyImages 1270792070 jpg
Regele Juan Carlos   GettyImages 143459168 jpg
Regina Letizia si secretara ei, Maria Dolores Ocaña   profimedia 0862669164 jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia (8) jpg
Regina Camilla în Scoția Foto Getty Images (1) jpg
Prințesa Madeleine, GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia (10) jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   Shuttestock jpg
Prințul Harry la Wellchild, Profimedia (2) jpg
Ducele de Westminster și Olivia Henson, Profimedia jpg
Alina Maria de Roumanie si Nicolae al Romaniei la Iacob Foundation   Instagram (1) jpg
Eugenie, Beatrice, Anne, Andrew, Kate, Prințul William, Meghan Markle, Prințul Harry și prințul Phillip în 2017, Profimedia jpg