Unde îşi va petrece Familia Regală sărbătorile de iarnă

În contextul noilor discuţii privind statutul Casei Regale, respins de Parlament, urmaşii Regelui Mihai se vor retrage la Castelul Săvârşin,

„România nu este monarhie, ci Republică. Palatul Elisabeta trebuie să revină statului român. Membrii Casei Regale pot sa stea la Săvârşin sau în altă parte”, a declarat astăzi primul ministru Mihai Tudose, la doar câteva zile după ce îl omagia în Parlament pe Regele Mihai.

Declarațiile premierului vin în aceeași zi în care a apărut informația potrivit căreia Guvernul nu susține proiectul de lege privind statul Casei Regale. Drept urmare, membrii Casei Regale trebuie să elibereze Palatul Elisabeta în 60 de zile.

“Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ASR Principele Radu se vor afla la Săvârșin de Crăciun și Anul Nou. Toate cele patru surori ale Majestății Sale au dorit să fie la Săvârșin, alături de Custodele Coroanei, în acest final de an marcat de marea suferință a pierderii tatălui lor, Regele Mihai.

Cu mare părere de rău, fiind în perioada de mare doliu, Familia Regală nu va putea primi, ca în anii precedenți, colindătorii la Castelul Regal Săvârșin.

Singura excepție vor fi Dubașii din Săvârșin, care vor fi așteptați, ca în fiecare an, la ora 12.00, în ziua de Ajun (24 decembrie 2017), în piața cu fântână din incinta Satului Regal. Dubașii nu vor cânta urările strămoșești, ci vor păstra un moment de reculegere în memoria Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I, în prezența Familiei Regale.

La intrarea pe Domeniul Regal Săvârșin, cartea de condoleanțe rămâne în continuare deschisă, chiar și în zilele de Crăciun, alături de portretul Regelui Mihai I și de o candelă aprinsă, până la împlinirea celor 40 de zile de mare doliu.

Familia Regală va participa, în dimineața zilei de 25 decembrie, la marea slujbă din prima zi de Crăciun, la biserica ortodoxă din comună”, spun reprezentanţii Casei Regale române.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA