Unde se află locul de veci al regretatei Lady Di? Nu a fost înmormântată alături de celelalte regalităţi britanice

28 noiembrie, 2018
1 diana loc de veci spencer jpg jpeg

În timp ce trupurile neînsufleţite ale monarhilor britanici au fost depuse, de sute de ani, fie la Capela St. George`s de la Castelul Windsor, fie la Westminster Abbey, Lady Di a fost înmormântată în altă parte, la cerinţa familiei Spencer.

Deşi ar fi fost dreptul să fie înmormântată în cavoul regal, alături de alţi membri ai familiei regale britanice, mormântul lui Lady Di este într-un loc aproape neştiut de lumea întreagă. Şi totul pentru că aşa a dispus fratele ei, Earl Spencer, din teama că sora lui nu-şi va găsi liniştea nici după moarte.

image

Iniţial, s-a dorit ca Lady Di să fie înmormântată în cavoul familiei sale din cimitirul de pe lângă Great Brington. Însă, cum Earl era preocupat de curiozitatea lumii întregi vizavi de locul de veci al regretatei sale surori, acesta a decis ca trupul neînsufleţit al Dianei să fie înmormântat pe proprietatea deţinută de familia sa, la Althorp Park. În acest mod, cei doi fii ai Dianei ar fi putut să-i viziteze mormântul fără a da nas în nas cu curioşii.

image

Cavoul se găseşte pe o insulă înconjurată de un lac artificial şi este cunoscut drept ”The Oval”, din Pleasure Garden. Pe insuliţă se găsesc pomi care au fost plantaţi chiar de către Harry şi William, de alţi membri ai familiei Dianei, şi chiar de către prinţesă. Tot aici se odihneşte şi tatăl Dianei, care a murit în 1992.

image

Diana a locuit în Althorp House încă din 1976. Ea a mărturisit că a iubit acea casă şi terenurile adiancente, care au fost cumpărate de către Sir John Spencer, un strămoş de-al ei, în 1508. Povestind despre părerea Dianei despre acest loc, un fost bucătar de-al familiei mărturisea: ”Uitându-mă în urmă, acesta a fost probabil locul cel mai îndrăgit de către ea. Tatăl ei a fost înmormântat aici. Probabil acesta este locul pe care l-ar fi ales şi ea”.

image


Recente pe Ok! Magazine

camilla2 william jpg
camilla si kate jpg
charlene de monaco foto profimedia  jpg
Prințul Charles de Luxembourg, Prințul Guillaume și Prințesa Stéphanie (7) jpg
Printul Harry si Meghan Markle in negocieri cu Netflix   Profimedia (1) jpg
meg2 profi jpg
povestea de dragoste dintre Regele Charles al III lea si Regina Consoarta Camilla   Profimedia jpg
harry8  profimedia jpg
meghan si harry profi jpg
Prințul Ioachim și Prințesa Marie ai Danemarcei, cu copiii, Profimedia (11) jpg
Prințesa Charlene de Monaco, Profimedia jpg
Ce mesaj transmite Regina Margareta a Danemarcei, Profimedia (4) jpg
william și kate jpg
meghan instagram jpg webp
regina letizia profimedia 4 jpg
Camilla și Catherine, Profimedia jpg
megan  harry profi2 jpg
Regele Charles, Profimedia (4) jpg