Unde se află locul de veci al regretatei Lady Di? Nu a fost înmormântată alături de celelalte regalităţi britanice

28 noiembrie, 2018
1 diana loc de veci spencer jpg jpeg

În timp ce trupurile neînsufleţite ale monarhilor britanici au fost depuse, de sute de ani, fie la Capela St. George`s de la Castelul Windsor, fie la Westminster Abbey, Lady Di a fost înmormântată în altă parte, la cerinţa familiei Spencer.

Deşi ar fi fost dreptul să fie înmormântată în cavoul regal, alături de alţi membri ai familiei regale britanice, mormântul lui Lady Di este într-un loc aproape neştiut de lumea întreagă. Şi totul pentru că aşa a dispus fratele ei, Earl Spencer, din teama că sora lui nu-şi va găsi liniştea nici după moarte.

image

Iniţial, s-a dorit ca Lady Di să fie înmormântată în cavoul familiei sale din cimitirul de pe lângă Great Brington. Însă, cum Earl era preocupat de curiozitatea lumii întregi vizavi de locul de veci al regretatei sale surori, acesta a decis ca trupul neînsufleţit al Dianei să fie înmormântat pe proprietatea deţinută de familia sa, la Althorp Park. În acest mod, cei doi fii ai Dianei ar fi putut să-i viziteze mormântul fără a da nas în nas cu curioşii.

image

Cavoul se găseşte pe o insulă înconjurată de un lac artificial şi este cunoscut drept ”The Oval”, din Pleasure Garden. Pe insuliţă se găsesc pomi care au fost plantaţi chiar de către Harry şi William, de alţi membri ai familiei Dianei, şi chiar de către prinţesă. Tot aici se odihneşte şi tatăl Dianei, care a murit în 1992.

image

Diana a locuit în Althorp House încă din 1976. Ea a mărturisit că a iubit acea casă şi terenurile adiancente, care au fost cumpărate de către Sir John Spencer, un strămoş de-al ei, în 1508. Povestind despre părerea Dianei despre acest loc, un fost bucătar de-al familiei mărturisea: ”Uitându-mă în urmă, acesta a fost probabil locul cel mai îndrăgit de către ea. Tatăl ei a fost înmormântat aici. Probabil acesta este locul pe care l-ar fi ales şi ea”.

image


Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle și Prințul Harry, Getty (1) jpg
regina Elisabeta
camilla  charles profi81 jpg
Regele Charles și Ducii de Sussex, Profimedia (4) jpg
meghan si harry profimedia 0743266809 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle, Profimedia (2) jpg
diana si familia
Harry si Archie
00 jpg
charles  camilla jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (3) jpg
Prince Heinrich XIII of Reuss, Profimedia (2) jpg
camilla
harry si meghan
Majestatea Sa Margareta in rochie cu paiete si transparente la seara Corpului Diplomatic   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpg
regina - charles - camilla
meghan versus kate jpg