Unde şi când va fi înmormântată Regina Ana

2 august, 2016
regina ana jpg jpeg

Majestatea Sa Regina Ana a României, soţia Regelui Mihai I al României, s-a stins din viaţă la 92 de ani, pe un pat de spital din Elveţia, potrivit unui comunicat emis de Casa Regală.

Regina Ana va fi înmormântată pe 13 august

Potrivit aceluiaşi comunicat, Majestatea sa, Regina Ana, va fi înmormântată la Curtea de Argeş, acolo unde a fost construită o nouă catedrală episcopală, care să servească drept necropolă pentru Casa Regală a României. Deşi construcţia nu este complet finalizată, criptele unde vor fi înmormântaţi membrii familiei Regale sunt deja pregătite.

Astăzi, Casa Regală va face publice şi alte detalii despre înmormântarea Reginei Ana la Curtea de Argeş, acolo unde se află şi Catedrala Episcopială şi Regală. Momentan, se ştie că înmormântarea va avea loc pe 13 august, începând cu ora 15:00, potrivit declaraţiilor făcute de primarul municipiului, Constantin Panţurescu.

Nu se ştie încă dacă Regele Mihai va veni în România la înmormântarea soţiei lui, având în vedere starea sa precară de sănătate. Avocatul Casei Regale a precizat, luni, că tinde să creadă că nu va veni. Totuşi, Regele Mihai a transmis dorinţa ca Regina Ana să fie înmormântată cu funeralii regale.

- ştire în curs de actualizare -

Conform cu tradiţia Funeraliilor Regale din ţara noastră, corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

image

Ultimele Funeralii Regale din ţara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorinţa Majestăţii Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiţia înaintaşelor Majestăţii Sale. Familia Regală anunţă mare doliu pentru primele 7 zile de la înmormântare şi doliu timp de 40 de zile.Recente pe Ok! Magazine

ferg20 jpg
ope3 jpg
Regina Rania și Prințesa Iman jpg
Elisabeta și Philip2 jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
meghan markle 1 jpg
mei jpg
Regina Rania în SUA jpg
diana si andrew profimedia 0595571834 jpg
Printul William Printul Harry funeralii regina Elisabeta foto EPA EFE
william84 jpg
3 regina elisabeta a marii britanii tanara 10 jpg jpeg
Prinţesa Diana
sarah86 jpg
FotoJetEle jpg
charles37 jpg
william harry 2 jpg
eg2 jpg