Unde și când va fi înmormântată Regina Ana

Majestatea Sa Regina Ana a României, soția Regelui Mihai I al României, s-a stins din viață la 92 de ani, pe un pat de spital din Elveția, potrivit unui comunicat emis de Casa Regală.

regina-ana
Regina Ana va fi înmormântată pe 13 august

Potrivit aceluiași comunicat, Majestatea sa, Regina Ana, va fi înmormântată la Curtea de Argeş, acolo unde a fost construită o nouă catedrală episcopală, care să servească drept necropolă pentru Casa Regală a României. Deşi construcţia nu este complet finalizată, criptele unde vor fi înmormântaţi membrii familiei Regale sunt deja pregătite.

Astăzi, Casa Regală va face publice și alte detalii despre înmormântarea Reginei Ana la Curtea de Argeș, acolo unde se află și Catedrala Episcopială și Regală. Momentan, se știe că înmormântarea va avea loc pe 13 august, începând cu ora 15:00, potrivit declarațiilor făcute de primarul municipiului, Constantin Panțurescu.

Nu se știe încă dacă Regele Mihai va veni în România la înmormântarea soției lui, având în vedere starea sa precară de sănătate. Avocatul Casei Regale a precizat, luni, că tinde să creadă că nu va veni. Totuși, Regele Mihai a transmis dorința ca Regina Ana să fie înmormântată cu funeralii regale.

– știre în curs de actualizare –

Conform cu tradiţia Funeraliilor Regale din ţara noastră, corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

regina-ana-inmormantare

Ultimele Funeralii Regale din ţara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorinţa Majestăţii Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiţia înaintaşelor Majestăţii Sale. Familia Regală anunţă mare doliu pentru primele 7 zile de la înmormântare şi doliu timp de 40 de zile.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA