Unul dintre urmașii lui Napoleon are 38 de ani. Cine e pretendentul tronului Franței?

12 iulie, 2024

Jean-Christophe Napoleon Bonaparte tocmai a împlinit 38 de ani. Cine e descendentul direct al fratelui mai mic al lui Napoleon I, șeful actual al Casei Imperiale a franceze?

Printul Jean Christophe Napoleon   Familia Bonaparte, Facebook jpg

Nu, nu e nicio glumă. Napoleon continuă să aibă descendenți și încă foarte mulți, dintre care cei care îi duc moștenirea ideologică mai departe sunt Joachim Murat, Prinț de Pontecorvo (care are 51 de ani - vârsta la care Napoleon I murea pe Insula Elba! - și cinci copii) și mult mai tânărul Jean-Christophe Napoleon Bonaparte (care tocmai a împlinit 38 de ani și are un fiu de un an și jumătate).

Deși pare anacronic pentru o Franță devenită republică în urmă cu 150 de ani, există totuși un filon imperial care se păstrează, iar urmașii fac tot posibilul să țină... steagul sus. Dacă primul este descendent din a șaptea generație a lui Joachim Murat, Rege de Napoli și fost cumnat și general al lui Napoleon (deci pe linie feminină, dintr-o soră a Împăratului), iar al doilea din Jérôme, unul dintre frații Bonaparte (deci pe linie masculină), ambii sunt pretendenți la tronul Franței. Însă doar Jean-Christophe Napoleon Bonaparte deține și titulatura de șef al Casei Imperiale franceze.

Născut la 11 iulie 1986 la Saint-Raphaël din Charles Bonaparte și Prințesa Béatrice de Bourbon des Deux-Siciles, Jean-Christophe Napoléon Bonaparte a fost numit șef al Casei Imperiale franceze în mai 1997, când avea doar 11 ani, întrucât bunicul său patern, Prințul Ludovic Napoleon, își eliminase din testament propriul fiu, căruia îi reproșa divorțul și unele dintre deciziile sale politice.

Bunicul patern, Prințul Ludovic Napoleon. FOTO: Familia Napoleon
Bunicul patern, Prințul Ludovic Napoleon. FOTO: Familia Napoleon

Câțiva ani mai târziu, Jean-Christophe Napoleon Bonaparte, cunoscut sub numele de Napoleon al VII-lea, și-a început studiile superioare la HEC Paris. După ce a absolvit în 2011, a lucrat în sectorul bancar de investiții timp de doi ani, înainte de a se înscrie la Harvard Business School în 2015. După obținerea MBA-ului, Jean-Christophe Napoleon Bonaparte s-a mutat la Londra, unde a fost angajat de Blackstone ca manager de capital privat. Acum se află la conducerea unei companii pe care a co-fondat-o: Léon Capital.

În viața sa privată, stră-stră-strănepotul lui Napoleon Bonaparte a fost destul de abil să facă o „alianță” și cu o altă descendentă nobilă, anume Olympia von Arco-Zinneberg, care este și stră-strănepoata ultimului împărat al Austriei. Cuplul s-a căsătorit în octombrie 2019 la primăria din Neuilly-sur-Seine, înainte de a se cununa religios în cadrul unei ceremonii fastuoase la catedrala Saint-Louis-des-Invalides. Patru ani mai târziu, Jean-Christophe Napoleon Bonaparte și Olympia von Arco-Zinneberg au devenit părinții unui băiat pe nume Louis, născut pe 7 decembrie 2022. Copilul poartă și el titlul de Alteță Imperială, precum și numele de familie Napoleon Bonaparte.

Dar ceea ce nouă ne-ar putea părea hilar, într-o epocă modernă a Franței, este cât se poate de serios tratat atât de descendenții lui Napoleon, care păstrează vie tradiția militară și moștenirea culturală a Casei Bonaparte prin evenimente tematice și comemorări. În plus, ambii descendenți sunt apropiați ai Caselor Regale europene domnitoare și îi putem vedea adesea în compania Prințului Albert de Monaco, Marelui Duce Henri de Luxembourg.

FOTO: Familia Bonaparte/Facebook, Palatul Princiar monegasc, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Ducesa Sophie la Ziua Ordinului Jartierei Foto Getty Images (3) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg
Printesa Anne, Regele Charles si Regina Consoara Camilla   profimedia 0746361096 jpg
Prințesa Kate, Prințul William, copiii Wales George, Charlotte, Louis, GettyImages (1) jpg
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia Foto Profimedia (1) jpg
regina elisabeta harry meghan jpeg
Cei patru regali (16) jpg
Printul Jacques si Printesa Gabriella, Printul Albert si Printesa Charlene la numirea lui Didier Guillaume   Palatul Princiar (1) jpg
Printesa Laurentien a Olandei, sotia Printului Constantin si cumnata Regelui Willem Alexander si Regina Maxima   Casa Regala olandeza (2) jpg
FotoJet Martha Ingrid jpg
Prințesa Norvegiei și Durek Verrett jpg
Prințesa Martha Louise și șamanul Durek Verrett Foto Profimedia (1) jpg
Kate Middleton Printul William George Charlotte Louis (1) jpg