Va mai participa Regele Charles anul acesta la evenimentul Trooping the Colour, programat pe 15 iunie?

30 mai, 2024

Câte s-au schimbat într-un singur an! Cine ar fi putut anticipa că lucrurile vor lua o asemenea întorsătură nefericită pentru monarhia britanică?

Regele Charles, Regina Camilla, Printesa Kate si Printul William la Trooping the Colours   Kensington Royal jpg

Anul acesta va avea loc cel de-al doilea Trooping the Colour al Regelui Charles de când este suveran britanic.

În timp ce familia regală a amânat recent „angajamentele care pot părea să distragă atenția sau să distragă atenția de la campania electorală”, Trooping the Color se va desfășura conform planului, scrie PA Media.

Tradiționala paradă pentru ziua simbolică de naștere a Suveranului este programată să aibă loc pe 15 iunie. Potrivit Daily Mail, Maiestatea Sa va participa, deși „asistenții regali încă mai stabilesc ce rol va juca Regele”. Publicația a anunțat anterior că regele Charles ar putea folosi o trăsură, în loc să călărească, așa cum este procedura. Acest lucru îl adoptase și Regina Elisabeta când a ajuns la o vârstă înaintată, ce nu-i mai permitea să călărească.

Anul trecut, atât regele, cât și Prințul William au făcut o paradă călare fabuloasă.

Dar ... lucrurile erau așa de diferite atunci. Nici Regele Charles, nici Prințesa Kate nu aveau cancer, lucru teribil, care a zguduit din temelii monarhia britanică, încă de la începutul lui 2024.

regele Charles și prințul William la parada Trooping the colour, 17 iunie 2023 Foto Profimedia jpg

Regele Charles, care a fost diagnosticat cu o formă de cancer la începutul acestui an, va participa la Trooping the Color în luna iunie.

Maiestatea Sa a revenit la îndatoririle publice la sfârșitul lunii aprilie, după o perioadă de tratament și recuperare. Palatul Buckingham a anunțat la începutul lunii februarie că Regele a fost diagnosticat cu o formă de cancer. Tatăl prinților William și Harry și-a început tratamentul pe 5 februarie.

PA Media a remarcat că nu este clar dacă Prințesa de Wales va participa la Trooping the Color în iunie. Mama regală a trei copii a început chimioterapia preventivă la sfârșitul lunii februarie.

Catherine – a cărei ultima apariție publică oficială a fost în decembrie – a dezvăluit într-un mesaj video din martie că se afla în tratament. „Sperăm că veți înțelege că noi, ca familie, acum avem nevoie de timp, spațiu și intimitate în timp ce îmi termin tratamentul”, a spus ea. „Munca mea mi-a adus întotdeauna un sentiment profund de bucurie și aștept cu nerăbdare să revin când voi putea, dar deocamdată trebuie să mă concentrez pe recuperarea completă.”

Un purtător de cuvânt al Palatului Kensington a declarat anterior că prințesa va reveni la sarcinile oficiale atunci când va fi autorizată să facă acest lucru de către echipa ei medicală. Pe 27 mai, Daily Mail a anunțat că potrivit unor apropiați ai Prințesei, „a fost văzută petrecând timp cu familia ei în ultimele săptămâni, ceea ce poate fi considerat un semn pozitiv de mulți”.

Foto: GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Elisabeth a Belgiei Foto Profimedia jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (2) jpg
Meghan Markle în 2019, Profimedia jpg
Prințesa Anne și Andrew Parker Bowles, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton foto Instagram png
Alina Maria și Regina Letizia colaj jpg
Printesa Elisabeta, Regina Paola, Regele Albert, regina Mathilde si Regele Philippe al Belgiei de Ziua Nationala   Casa Regala (3) jpg
Prințesa Eleonore, Prințul Gabriel, Regina Mathilde, Regele Philippe, Prințesa Elisabeth, Prințul Emmanuel Foto Getty Images jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
Prințul Felix al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză jpg
Zara Tindall la Jocurile Olimpice de la Londra 2012   GettyImages 145106184 jpg
Kate Middleton și Prințul George Foto Getty Images jpg
Kate Middleton și Prințul George, Foto Getty (2) jpg
Kate, William, George în 2014, Profimedia (2) jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Prințesa Charlene Prințul Albert profimedia 0891310982 jpg
Charles Spencer și Lady Karen Spencer, GettyImages (1) jpg
Printul George, Getty (1) jpg