Va mai participa Regele Charles anul acesta la evenimentul Trooping the Colour, programat pe 15 iunie?

30 mai, 2024

Câte s-au schimbat într-un singur an! Cine ar fi putut anticipa că lucrurile vor lua o asemenea întorsătură nefericită pentru monarhia britanică?

Regele Charles, Regina Camilla, Printesa Kate si Printul William la Trooping the Colours   Kensington Royal jpg

Anul acesta va avea loc cel de-al doilea Trooping the Colour al Regelui Charles de când este suveran britanic.

În timp ce familia regală a amânat recent „angajamentele care pot părea să distragă atenția sau să distragă atenția de la campania electorală”, Trooping the Color se va desfășura conform planului, scrie PA Media.

Tradiționala paradă pentru ziua simbolică de naștere a Suveranului este programată să aibă loc pe 15 iunie. Potrivit Daily Mail, Maiestatea Sa va participa, deși „asistenții regali încă mai stabilesc ce rol va juca Regele”. Publicația a anunțat anterior că regele Charles ar putea folosi o trăsură, în loc să călărească, așa cum este procedura. Acest lucru îl adoptase și Regina Elisabeta când a ajuns la o vârstă înaintată, ce nu-i mai permitea să călărească.

Anul trecut, atât regele, cât și Prințul William au făcut o paradă călare fabuloasă.

Dar ... lucrurile erau așa de diferite atunci. Nici Regele Charles, nici Prințesa Kate nu aveau cancer, lucru teribil, care a zguduit din temelii monarhia britanică, încă de la începutul lui 2024.

regele Charles și prințul William la parada Trooping the colour, 17 iunie 2023 Foto Profimedia jpg

Regele Charles, care a fost diagnosticat cu o formă de cancer la începutul acestui an, va participa la Trooping the Color în luna iunie.

Maiestatea Sa a revenit la îndatoririle publice la sfârșitul lunii aprilie, după o perioadă de tratament și recuperare. Palatul Buckingham a anunțat la începutul lunii februarie că Regele a fost diagnosticat cu o formă de cancer. Tatăl prinților William și Harry și-a început tratamentul pe 5 februarie.

PA Media a remarcat că nu este clar dacă Prințesa de Wales va participa la Trooping the Color în iunie. Mama regală a trei copii a început chimioterapia preventivă la sfârșitul lunii februarie.

Catherine – a cărei ultima apariție publică oficială a fost în decembrie – a dezvăluit într-un mesaj video din martie că se afla în tratament. „Sperăm că veți înțelege că noi, ca familie, acum avem nevoie de timp, spațiu și intimitate în timp ce îmi termin tratamentul”, a spus ea. „Munca mea mi-a adus întotdeauna un sentiment profund de bucurie și aștept cu nerăbdare să revin când voi putea, dar deocamdată trebuie să mă concentrez pe recuperarea completă.”

Un purtător de cuvânt al Palatului Kensington a declarat anterior că prințesa va reveni la sarcinile oficiale atunci când va fi autorizată să facă acest lucru de către echipa ei medicală. Pe 27 mai, Daily Mail a anunțat că potrivit unor apropiați ai Prințesei, „a fost văzută petrecând timp cu familia ei în ultimele săptămâni, ceea ce poate fi considerat un semn pozitiv de mulți”.

Foto: GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Lady Louise Windsor, skinny jeans vs Trooping the Colour   Profimedia jpg
Ducesa Sophie foto GettyImages 2157423693 jpg
Felipe, Letizia, Prințesa Elena, Prințesa Cristina și Inaki Urdangarin, 2011, Getty jpg
Margareta a României în Finlanda colaj Facebook jpg
Regele Juan Carlos cu fiicele Infanta Cristina si Infanta Elena si nepotii Juan Valentin Urdangarin, Felipe Juan Froilan si Victoria Federica de Marichalar   GettyImages 2143422506 jpg
Prințul Carl Philip și Sofia ai Suediei profimedia 0882286416 jpg
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images (4) jpg
regele frederik al danemarcei si gemenii lui foto instagram jpg
Kate Middleton Trooping The Colour Foto Profimedia (8) jpg
Prințul George profimedia 0881962444 jpg
Prințesa Charlotte colaj jpg
FotoJet Will și Kate jpg
Ducesa Sophie la Trooping the Colour Foto Profimedia (2) jpg
Louis, William, Kate, Charlotte, George, Profimedia jpg
Prințul George la Trooping the Colour Foto Profimedia (3) jpg
Natasha Archer, asistenta personală a Prințesei de Wales, Getty (1) jpg
Regina Mary în alb, GettyImages jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg