Verii din Grecia ai lui Charles, nevoiți să amâne un eveniment din cauza operației lui

7 februarie, 2024

Un eveniment ce trebuia să aibă loc pe 27 ianuarie a trebuit reprogramat din cauza ultimelor vești de la Buckingham.

Regina-mamă Anne Marie, cu fiul ei, Pavlos al Greciei, și nora Marie-Chantal. FOTO: Getty Images
Regina-mamă Anne Marie, cu fiul ei, Pavlos al Greciei, și nora Marie-Chantal. FOTO: Getty Images

Când Prințesa de Wales, Kate Middleton, a fost internată într-o clinică londoneză, în urmă cu două săptămâni, pentru o intervenție chirurgicală abdominală, s-a confirmat că va lipsi de la toate angajamentele programate până după Paște. Printre acestea se număra o ceremonie în onoarea regretatului Rege Constantin al Greciei, ultimul monarh elen și rudă cu Regele Charles, care urma să aibă loc la Westminster Abbey pe 27 ianuarie și la care urmau să participe mai mulți membri ai familiei Windsor. Însă internarea ulterioară a lui Charles al III-lea în spital a făcut ca evenimentul să fie amânat pentru a garanta prezența unora dintre membrii de rang înalt ai Familiei Regale britanice.

În cele din urmă, verii suveranului britanic au fixat o nouă dată, serviciul religios urmând să aibă loc pe 27 februarie, în speranța că Charles va putea fi disponibil, în condițiile noilor dezvăluiri legate de starea sa de sănătate.

Pe lângă dată, va fi schimbat și locul de desfășurare a slujbei. „Vestea pe care o pot împărtăși cu voi este că va avea loc la Capela St George, Windsor, cu o recepție privată găzduită de Familia Regală Britanică la Castel", se arată într-o postare oficială.

Verii din Grecia ai lui Charles așteaptă cu nerăbdare să vadă acolo cât mai mulți membri ai Familiei Regale britanice, cu care au o legătură puternică prin regretatul Duce de Edinburgh, care a fost fiul Prințului Andrew al Greciei și Danemarcei și al Prințesei Alice de Battenberg. Potrivit presei britanice, vor fi reprezentați și familia Kent, familia Gloucester și o parte din familia Mountbatten.

Regele Constantin, fratele Reginei Sofia, ultimul monarh al Greciei și văr de-al doilea al Regelui Charles, precum și naș al Prințului William, a murit la 10 ianuarie 2023, la vârsta de 82 de ani, în urma unui atac cerebral, după ce fusese spitalizat cu puțin timp înainte la Atena cu dificultăți respiratorii. Regretatul monarh a fost omagiat în țara sa natală la 10 ianuarie pentru a marca prima aniversare a morții sale. La ceremonia privată care a avut loc în Biserica Învierii din grădinile Palatului Tatoi a participat văduva defunctului monarh, Anna Maria, care a fost înconjurată de copiii săi. De asemenea, am putut-o vedea și pe Regina Sofia, tot o verișoară a lui Constantin al grecilor, care a participat la funeralii alături de sora sa, Irene, și de infantele Elena și Cristina.



Recente pe Ok! Magazine

Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG
FotoJet Amelia jpg
Regele Charles și Regina Camilla la Catedrala St Paul Londra Foto Getty Images (4) jpg
Regel Frederik și Prințesa Ingrid Foto Instagram jpg
printesa alexandra luxemburg s a casatorit religios (6) jpg
FotoJet Regalii în Norvegia jpg
Margareta Custodele Coroanei Facebook jpg
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
Harry și Meghan în turneul nigerian, GettyImages (5) jpg
Zara Tindall la Royal Ascot, Profimedia (1) jpg