Veste mare la 3 luni de la încoronarea Regelui Charles! Ce se întâmplă acum în Marea Britanie

21 iulie, 2023

Regele Charles a obținut un profit uriaș anul trecut, iar asta ceea ce înseamnă că britanicii vor plăti acum mai puțin pentru bugetul regal.

Regina Camilla și Regele Charles în Țara Galilor (5) jpg

Subvenția suverană, folosită pentru a finanța îndatoririle oficiale ale monarhiei, va fi de 12% din profitul net al proprietății anul viitor, în scădere de la 25%. De asemenea, raportul a împărtășit că bugetul Casei Regale va fi cu 24 de milioane de lire sterline mai mic anul viitor și cu 130 de milioane de lire sterline mai mic atât în 2025, scrie Mirror. Aceeași sursă precizează că subvenția suverană totală pentru 2024/25 va rămâne stabilă la 86,3 milioane de lire sterline.

Reducerea a fost făcută în urma unei revizuiri efectuate de Royal Trustees, care a fost publicată joi. Aceasta stabilește noua proporție a profiturilor nete ale Crown Estate și este folosită pentru a calcula valoarea finanțării guvernamentale pentru susținerea regelui.

Prim-ministrul Rishi Sunak, cancelarul Jeremy Hunt și Custodele Poștei Private, Sir Michael Stevens, sunt administratorii regali. Trezoreria a declarat: "Se preconizează că reducerea ratei la 12% va reduce subvenția suverană cu 24 de milioane de lire sterline în 2024/25, comparativ cu menținerea ratei la 25%.

Nivelul subvenției va fi, de asemenea, "resetat" odată ce lucrările de rezervare la Palatul Buckingham vor fi finalizate”, a precizat Trezoreria.

Regele Charles, îndemnat să abdice! Supușii săi cred că Prințul William ar fi un monarh mai indicat

Un sondaj reprezentativ făcut recent printre membrii Commonwealth a avut un rezultat neașteptat: supușii din Regat sunt convinși că Regele proaspăt încoronat ar trebui să se retragă și să-i facă loc Prințului moștenitor Willliam, căci oamenii sunt convinși că ar fi un rege mult mai iscusit și mai actual.

Un punct forte între atuurile Prințului William este și Kate Middleton, Prințesa cu lipici la public, deosebit de implicată și admirată în Marea Britanie. Nu aceleași lucru se poate spune despre Regina Camilla, care nu este foarte îndrăgită.

Reiese că membrii Commonwealth-ului se așteaptă ca Prințul William să fie un rege mai bun, scrie cotidianul Express. Popularitatea Regelui Charles este în scădere după încoronare, în timp ce cuplul ”de aur”, Prinții de Wales sunt din ce în ce mai bine văzuți de public. Experții regali chiar au constatat recent că Regele Charles deja le face loc. Faptul că au mers în Iordania și au reprezentat monarhia britanică este cel mai relevant semnal în acest sens. Monarhul cu siguranță că le pregătește terenul.

Evident, supușii din Țara Galilor sunt cei mai fervenți susținători ai Prinților de Wales, chiar dacă Charles le-a fost prinț zeci de ani. Tot pe William îl preferă și consideră că ar fi un rege mai bun. Cert este că moștenitorul tronului britanic are acum 40 de ani și într-adevăr rolul de rege i-ar veni mănușă la vârsta aceasta. Sondajul a fost cerut de Lord Ashcroft, fost președinte al Partidului Conservator, care a constatat că părerea generală este că William ar fi mult mai indicat în aceste vremuri.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton foto Instagram png
Sarah Ferguson si fiicele sale, Printesa Eugenie si Printesa Breatice   Instagram 2 jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
Regina Letizia in rochie denim   GettyImages 2173191896 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Printesa Beatrice, Printesa Eugenie si Printul Andrew in 2019, la nunta lui Harry cu Meghan. FOTO  Getty Images 960049188 jpg
FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg