Vestea care a cutremurat familia regală! Procesul putea să dezvăluie toate secretele de la Buckingham

3 octombrie, 2023

Paul Burrell a fost judecat în 2022 pentru acuzații de furt în valoare de 4,5 milioane de lire sterline, care ar fi aparținut Prințesei Diana, fosta lui șefă, dar procesul a eșuat ulterior.

Cuplul regal la balcon jpg

Amploarea îngrijorării guvernului cu privire la procesul intentat majordomului Prințesei Diana, Paul Burrell, pentru presupusul furt al bunurilor acesteia, a fost dezvăluită într-un document care a făcut obiectul unei scurgeri de informații.

Paul Burrell a fost judecat în 2002 pentru acuzații de furt în legătură cu 310 obiecte în valoare de 4,5 milioane de lire sterline care au aparținut regretatei Prințese de Wales. Însă procesul a eșuat după ce Regina Elisabeta și-a amintit că acesta i-a spus că a păstrat o parte din bunurile Dianei, scrie Mirror

Regele Charles își exprimase îngrijorarea în cadrul Familiei Regale cu privire la jena pe care ar putea să o provoace fiilor săi, Prințul William și Prințul Harry, și eventualele dezvăluiri despre viața privată a Dianei. Acum, o scrisoare confidențială dezvăluie discuțiile purtate de înalte personalități ale guvernului și ale Casei Regale, inclusiv secretarul de cabinet Sir Richard Wilson și Sir Robin Janvrin, secretarul particular al reginei, cu privire la acest proces.

Scrisă de David Brummell, cel mai înalt consilier juridic al procurorului general de atunci, Lord Goldsmith, aceasta dezvăluie că în cadrul discuțiilor la nivel înalt s-a convenit asupra "potențialului de critici dăunătoare în cazul în care ar exista o interferență nepotrivită în acest caz din orice sursă". Scrisoarea mai arată că, înainte de proces, Regele Charles a primit sfaturi de la Sir Stephen Lamport, secretarul său particular, care "se refereau la problema măsurii în care opiniile victimelor unui furt sunt relevante pentru decizia de urmărire penală".

Concluzia la care s-a ajuns a fost că "în timp ce opiniile victimei pot fi luate în considerare în mod corespunzător... acestea nu pot fi determinante pentru a decide dacă se va începe sau nu urmărirea penală". Formularea sugerează că membrii Familiei Regale își exprimau preferința de a nu se lua nicio măsură împotriva lui Paul Burrell. 

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Kate Middleton jpg
Meghan Markle și Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Meghan Markle, Getty (11) jpg
Emma Tallulah Behn, fiica lui Marta Luisa a Norvegiei  profimedia 0851678162 jpg
Meghan Markle sursa  profimedia jpg
Regina Mary a Danemarcei prinscreen daily mail png
Prințul William cu Renee Salt, supraviețuitoare a Holocaustului foto  GettyImages jpg
Prințesa Beatrice în argintiu jpg
Lady Amelia și Lady Eliza Spencer GettyImages 2032788897 jpg
Kate Middleton foto  Profimedia jpg
Regina Camilla și Olena Zelenska, GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei (3) jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar  profimedia 0721654746 jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei GettyImages 1676789486 jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0851446362 jpg
Prințul William și Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0851809443 jpg
Prințul Harry foto  GettyImages(1) jpg