Vestea care a cutremurat familia regală! Procesul putea să dezvăluie toate secretele de la Buckingham

3 octombrie, 2023

Paul Burrell a fost judecat în 2022 pentru acuzații de furt în valoare de 4,5 milioane de lire sterline, care ar fi aparținut Prințesei Diana, fosta lui șefă, dar procesul a eșuat ulterior.

Cuplul regal la balcon jpg

Amploarea îngrijorării guvernului cu privire la procesul intentat majordomului Prințesei Diana, Paul Burrell, pentru presupusul furt al bunurilor acesteia, a fost dezvăluită într-un document care a făcut obiectul unei scurgeri de informații.

Paul Burrell a fost judecat în 2002 pentru acuzații de furt în legătură cu 310 obiecte în valoare de 4,5 milioane de lire sterline care au aparținut regretatei Prințese de Wales. Însă procesul a eșuat după ce Regina Elisabeta și-a amintit că acesta i-a spus că a păstrat o parte din bunurile Dianei, scrie Mirror

Regele Charles își exprimase îngrijorarea în cadrul Familiei Regale cu privire la jena pe care ar putea să o provoace fiilor săi, Prințul William și Prințul Harry, și eventualele dezvăluiri despre viața privată a Dianei. Acum, o scrisoare confidențială dezvăluie discuțiile purtate de înalte personalități ale guvernului și ale Casei Regale, inclusiv secretarul de cabinet Sir Richard Wilson și Sir Robin Janvrin, secretarul particular al reginei, cu privire la acest proces.

Scrisă de David Brummell, cel mai înalt consilier juridic al procurorului general de atunci, Lord Goldsmith, aceasta dezvăluie că în cadrul discuțiilor la nivel înalt s-a convenit asupra "potențialului de critici dăunătoare în cazul în care ar exista o interferență nepotrivită în acest caz din orice sursă". Scrisoarea mai arată că, înainte de proces, Regele Charles a primit sfaturi de la Sir Stephen Lamport, secretarul său particular, care "se refereau la problema măsurii în care opiniile victimelor unui furt sunt relevante pentru decizia de urmărire penală".

Concluzia la care s-a ajuns a fost că "în timp ce opiniile victimei pot fi luate în considerare în mod corespunzător... acestea nu pot fi determinante pentru a decide dacă se va începe sau nu urmărirea penală". Formularea sugerează că membrii Familiei Regale își exprimau preferința de a nu se lua nicio măsură împotriva lui Paul Burrell. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg