Vești îngrijorătoare! Regele Marocului, nevoit să-și împingă în față fiul moștenitor

18 octombrie, 2024

Din cauza stării de sănătate a tatălui său, Prințul moștenitor Moulay Hassan al Marocului este mai mult ca oricând implicat în angajamentele regale.

Regele Mohammed al Marocului și fiul său, Prințul Moștenitor Mulay Al Hassan  Casa Regală marocană jpg

Destinul Prințului Moulay Al-Hassan este deja trasat. La doar 21 de ani, Prințul moștenitor al Marocului se pregătește deja să îi ia locul tatălui său, Regele Mohammed al VI-lea, a cărui sănătate s-ar fi deteriorat în ultimele luni, după cum relatează „Vanitatis” într-un articol publicat miercuri, 16 octombrie.

Primul în linia de succesiune, el a fost destinat încă de la naștere să domnească sub numele de Hassan al III-lea. La vârsta de 8 ani, Prințul Moulay Hassan a ținut primul său discurs public la Academia Militară Regală din Meknes, confirmându-și agenda regală. În 2009, el a participat la Sărbătoarea Tronului, care are loc în fiecare an pe 30 iulie, data încoronării lui Mohammed al VI-lea în 1999.

Dar, pe măsură ce starea de sănătate a tatălui său a început să fie îngrijorătoare, toate privirile s-au îndreptat către fiul Prințesei Lalla Salma, ale cărui responsabilități erau deja enorme pentru vârsta lui fragedă. Astfel, încă de la 15 ani, Prințul moștenitor a început să îndeplinească un rol oficial, a participat la ceremonii oficiale în locul tatălui său și a fost prezent la toate vizitele de stat. De pildă, tot el s-a întâlnit și cu Nicolas Sarkozy, François Hollande și Emmanuel Macron la Palatul Élysée în 2019.

În timp ce calcă pe urmele tatălui său, Prințul Moulay Hassan rămâne apropiat și de mama sa și de sora lui, Lalla Khadija. Prințesa Lalla Salma s-a căsătorit cu Regele Mohammed al VI-lea și a devenit prințesă în iulie 2002. Abia în 2019, ea a divorțat de suveran. Dar, în ciuda separării, Prințul moștenitor este foarte atașat de ea și „continuă să o vadă des”, potrivit presei. Recent, cei trei membri ai Familiei Regale din Maroc au fost văzuți în vacanță la Mykonos pentru a se bucura de câteva zile departe de responsabilitățile palatului, în timp ce monarhul se odihnea la Tétouan, în nordul țării.

FOTO: Casa Regală marocană



Recente pe Ok! Magazine

Harry, Meghan, Duci de Sussex, Profimedia jpg
Charlotte și mama ei, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Durek Verrett vs Marius Borg   Instagram, Getty Images jpg
Regele Mihai și nepoții lui colaj jpg
Regina Letizia Regele Felipe Regina Sofia profimedia 0893995405 jpg
Charles portret Canada PNG
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (2) jpg
Kate Middleton mâncând, Profimedia (4) jpg
Harry la surfing png
Regina Mathilde si Regele Philippe al Belgiei la Centrul Pompidou din Paris   profimedia 0921713475 jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Kate, William și Harry, Foto Getty (5) jpg
Charles Spencer   captura de ecran png
Printesa Diana si mama ei vitrega Raine GettyImages 1167027476 jpg
Regina Letizia si sora sa, Telma Ortiz   Profimedia 3 jpg
Ducesa de Edinburgh în verde lime, X (2) png
FotoJet Will jpg
Louis, William, Kate, Charlotte, George, Profimedia jpg