Viața lui Dodi Fayed înainte să o cunoască pe Prințesa Diana! A fost căsătorit de două ori

25 octombrie, 2023

Născut în 1955 în Alexandria, Egipt, Dodi Fayed a fost singurul copil al bogatului magnat Mohamed Al-Fayed și al Samirei Khashoggi.

dodi fayed jpg

Tatăl lui Dodi Fayed, Mohamed, a fost un om de afaceri, cunoscut mai ales pentru faptul că a deținut magazinul Harrods și echipa de Premier League Fulham F.C. Mama lui Dodi era sora traficantului de arme saudit Adnan Khashoggi. 

Când a împlinit 19 ani, Dodi Fayed s-a înrolat la academia militară Sandhurst din Anglia, la cererea tatălui său. După absolvire, el avea să lucreze ca atașat pentru Emiratele Arabe Unite. În 1979, tatăl său a decis să se lanseze în afaceri la Hollywood, formând compania de producție Allied Stars, scrie Tatler

Tânărul Dodi Fayed  a devenit directorul executiv al companiei, producând proiecte de succes precum "Chariots of Fire", premiat cu Oscar, și "Hook", o ecranizare populară a lui Steven Spielberg după Peter Pan.

Dodi Fayed a devenit cunoscut și pentru viața sa amoroasă aproape la fel de mult ca și pentru cariera lui. În 1986, s-a căsătorit cu modelul Susanne Gregard, dar au divorțat opt luni mai târziu. A fost surprins deseori printre celebrități precum Julia Roberts, Winona Ryder și Tina Sinatra.

Tot în 1986, Dodi Fayed a întâlnit-o pentru prima dată pe Diana, Prințesa de Wales. La acea vreme, Charles, viitorul rege, era încă căsătorit cu prințesa, dar aveau să își anunțe în cele din urmă separarea în 1992. În vara anului 1997, Dody Fayed și Prințesa Diana aveau să înceapă o relație, când tatăl lui Fayed a invitat-o pe prințesă pe iahtul lor din St. Tropez. Acolo, cei doi au început o relație romantică și au devenit punctul central al unei frenezii a tabloidelor. Zvonurile susțin până în prezent că Fayed plănuia să se căsătorească cu prințesa, deși nu a existat niciodată o confirmare explicită.

La momentul vacanței pe iaht, Dodi Fayed se întâlnea și se pare că era logodit cu modelul Kelly Fisher, iar cei doi locuiau în Malibu, California. În cele din urmă, Fisher l-a dat în judecată pe Fayed pentru încălcarea contractului, susținând că plecarea lui a încălcat acordul lor de căsătorie, deși aceasta a renunțat la proces la scurt timp după moartea lui, în accidentul tragic de mașină din Paris, din 1997. 

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei GettyImages 1676789486 jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi   profimedia 0851446362 jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0851809443 jpg
Prințul Harry  foto   GettyImages(1) jpg
Prințul Andrew și fosta soție, Sarah Ferguson (2) jpg
regele harald al norvegiei (3) jpg
Regina Letizia (2) jpg
harry william kate hepta 2759303 jpg jpeg
Printul Ernst August de Hanovra si Printesa Caroline de Monaco la balconul Palatului Princiar din Monaco   GettyImages 77978912 jpg
Prințul Pavlos și Prințesa Marie Chantal profimedia 0851475097 jpg
Prințul Harry prezent la Londra pe 7 septembrie 2023 la ceremonia WellChild Awards, Profimedia jpg
Prințul și Prințesa Michael de Kent GettyImages 2034834696 jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Kate și William în negru 1, Getty jpg
Regina Camilla jpg
Regina Letizia (1) jpg