Viața lui Dodi Fayed înainte să o cunoască pe Prințesa Diana! A fost căsătorit de două ori

25 octombrie, 2023

Născut în 1955 în Alexandria, Egipt, Dodi Fayed a fost singurul copil al bogatului magnat Mohamed Al-Fayed și al Samirei Khashoggi.

dodi fayed jpg

Tatăl lui Dodi Fayed, Mohamed, a fost un om de afaceri, cunoscut mai ales pentru faptul că a deținut magazinul Harrods și echipa de Premier League Fulham F.C. Mama lui Dodi era sora traficantului de arme saudit Adnan Khashoggi. 

Când a împlinit 19 ani, Dodi Fayed s-a înrolat la academia militară Sandhurst din Anglia, la cererea tatălui său. După absolvire, el avea să lucreze ca atașat pentru Emiratele Arabe Unite. În 1979, tatăl său a decis să se lanseze în afaceri la Hollywood, formând compania de producție Allied Stars, scrie Tatler

Tânărul Dodi Fayed  a devenit directorul executiv al companiei, producând proiecte de succes precum "Chariots of Fire", premiat cu Oscar, și "Hook", o ecranizare populară a lui Steven Spielberg după Peter Pan.

Dodi Fayed a devenit cunoscut și pentru viața sa amoroasă aproape la fel de mult ca și pentru cariera lui. În 1986, s-a căsătorit cu modelul Susanne Gregard, dar au divorțat opt luni mai târziu. A fost surprins deseori printre celebrități precum Julia Roberts, Winona Ryder și Tina Sinatra.

Tot în 1986, Dodi Fayed a întâlnit-o pentru prima dată pe Diana, Prințesa de Wales. La acea vreme, Charles, viitorul rege, era încă căsătorit cu prințesa, dar aveau să își anunțe în cele din urmă separarea în 1992. În vara anului 1997, Dody Fayed și Prințesa Diana aveau să înceapă o relație, când tatăl lui Fayed a invitat-o pe prințesă pe iahtul lor din St. Tropez. Acolo, cei doi au început o relație romantică și au devenit punctul central al unei frenezii a tabloidelor. Zvonurile susțin până în prezent că Fayed plănuia să se căsătorească cu prințesa, deși nu a existat niciodată o confirmare explicită.

La momentul vacanței pe iaht, Dodi Fayed se întâlnea și se pare că era logodit cu modelul Kelly Fisher, iar cei doi locuiau în Malibu, California. În cele din urmă, Fisher l-a dat în judecată pe Fayed pentru încălcarea contractului, susținând că plecarea lui a încălcat acordul lor de căsătorie, deși aceasta a renunțat la proces la scurt timp după moartea lui, în accidentul tragic de mașină din Paris, din 1997. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg
Prințul Ernst August Jnr  și Prințesa Ekaterina de Hanovra, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia, Regele Regele Juan Carlos, Regele Felipe si Regina Sofia   GettyImages 72150834 jpg
Prințul Harry, interviu Tabloidele date în judecată, Profimedia (1) jpg
meghan markle si printul harry 1 png
Charles și Camilla cu diademă, GettyImages (4) jpg
Prințul William Carole Middleton profimedia 0883021484 jpg
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
Ducesa Sophie Foto GettyImages (3) jpg
Charlene și Albert de Monaco GettyImages 2162706103 jpg
Regele Charles Royal Ascot Foto Profimedia jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Guernsey   Casa Regala (1) jpg
Margareta a României cu Principele Radu la nunta lor foto Facebook jpg