Viața Reginei Margrethe a Danemarcei de când a abdicat! Astăzi a împlinit 84 de ani

16 aprilie, 2024

Regina Margrethe a Danemarcei a abdicat pe 14 ianuarie, pe tron urcând fiul ei, Regele Frederik!

Regina Margrethe a II a la Chateau de Cayx 5   Casa Regala jpg

Regina Margrethe i-a șocat pe fanii regali atunci când în discursul de Anul Nou a susținut că va abdica. La doar paisprezece zile de la anunț, regina daneză, care a domnit exact 52 de ani, a semnat o declarație oficială de abdicare în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Stat, iar fiul său, Frederik, a fost proclamat rege.

Ea a dezvăluit că unul dintre motivele pentru care a decis să abdice a fost starea ei de sănătate: "În februarie 2023 am suferit o operație la spate. A decurs bine, mulțumită personalului medical calificat care a avut grijă de mine. Desigur, operația a dat naștere, de asemenea, la gânduri legate de viitor, dacă a sosit momentul să las responsabilitatea generației următoare."

Palatul regal danez a confirmat apoi că regina va fi cunoscută în continuare, după abdicare, sub numele de Majestatea Sa Regina Margrethe și că poate acționa în calitate de regentă în cazul în care Regele Frederik, Regina Mary și Prințul moștenitor Christian sunt în străinătate, în vacanță sau în imposibilitatea de a-și exercita funcțiile din cauza unei stări de sănătate precare. 

Cu ce se ocupă Regina Margreth a Danemarcei la 84 de ani?

Astăzi, 16 aprilie, Regina Margrethe a împlinit 84 de ani, iar palatul danez a confirmat că aceasta își va sărbători ziua de naștere în mod privat, la Castelul Fredensborg. 

În pofida abdicării sale, Regina Margrethe continuă să aibă întâlniri și angajamente publice - a participat la inaugurarea noului Prins Henriks Skole din Frederiksberg, la 7 februarie, și a prezentat Premiul Regina Margrethe a II-a pentru știință 2024 în cadrul unei ceremonii la Societatea Regală Daneză de Științe din Copenhaga, la 10 aprilie.

Majestatea Sa i-a însoțit, de asemenea, pe Regele Frederik și pe Regina Mary la prima lor cină de gală în martie și s-a alăturat familiei regale norvegiene la Holmenkollen FIS Nordic World Cup din Oslo.

Regina Margrethe, renumită pentru talentele sale artistice, s-a angajat, de asemenea, într-un nou proiect incredibil. Fostul monarh va fi designerul costumelor de balet pentru parcul de distracții Tivoli din Danemarca, care își sărbătorește anul acesta cea de-a 150-a aniversare. 

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg
kate william profimedia 0764084002 jpg
Regele Charles și Regina Camilla de Paște foto Getty Images (2) jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh în vizită în Ucraina, GettyImages (9) jpg
3 printul william pilot de elicoptere sanitare ambulanta coronavirus 3 jpg jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Printesa Gabriella si Printul Jacques de Monaco, alaturi de Printesa Charlene de Monaco si Printul Albert de Monaco   profimedia 0868411794 jpg
Prințul William și Kate Middleton Foto Getty Images   Instagram jpg
FotoJet Clooney Meghan jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Deschiderea domeniului Savarsin   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (6) jpeg
Regele Willem Alexander și Prințesa Amalia, Profimedia jpg
Kate Middleton Prințul William nuntă 2011 GettyImages 113272767 jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei  jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg