VIDEO Imagini fake cu Regina Elisabeta a II-a în tinerețe, fabricate de propaganda rusă

23 septembrie, 2022

Nici în ceasul morții ei, suverana Marii Britanii n-a scăpat de publicitatea negativă făcută de televiziunea Kremlinului, ostilă oricărui model occidental.

3 regina elisabeta a marii britanii tanara 10 jpg jpeg

În timp ce toate televiziunile lumii aveau trimiși la Londra care transmiteau în direct imagini din fața Palatului Buckingham și informații despre pregătirile care se făceau pentru funeraliile de stat, Kremlinul era preocupat cum să le spună rușilor de rând cum că lumea a scăpat de o regină cu veleități de stăpână de sclavi. Raliindu-se, probabil, curentului anti-colonialist care circulă zilele acestea în mediul online, cu diverse solicitări publice de ieșire din Commonwealth, propaganda rusă a găsit momentul perfect de a lansa în eter câteva imagini care să pună paie pe foc. Anume, o scenă cu Regina Elisabeta a II-a în tinerețe care le-ar arunca mâncare pe jos copiilor înfometați din Africa.

De bună seamă, televiziunea rusă a folosit imagini fabricate, denigratoare la adresa Casei Regale britanice, care să-i convingă pe ruși că modelul monarhiei este unul greșit, că englezii au o atitudine superioară, de stăpâni și că lumea nu a pierdut nimic prin moartea Elisabetei a II-a, ba chiar a scăpat de o tirană. Iar jurnalista rusă Olga Skabaeva, loială Kremlinului, era chiar foarte convingătoare în discursul său: „Pentru a înțelege cum era [regina] Elisabeta, această filmare o arată cum era în anii când era mai tânără. Așa le dădea ea mâncare copiilor înrobiți în Africa. Uitați-vă doar la acea bunătate, de parcă erau animale într-o grădină zoologică. Această înregistrare video este reprezentativă pentru modul în care Occidentul și anglo-saxonii se comportă față de tot restul lumii”, spune Skabaeva, supranumită „păpușa de fier” a președintelui Vladimir Putin.

Povestea acelor imagini defăimătoare a fost, însă, repede depistată de jurnaliștii americani, care au descoperit că filmarea are la bază o înregistrare datând din anii 1899-1900, adică cu mai bine de două decenii înainte ca Regina Elisabeta a II-a să se nască (1926).Recente pe Ok! Magazine

Prințul Harry și Meghan Markle, Profimedia (1) jpg
harry meghan
kate si william
Meghan Markle, Prințul Harry 4 sursa  Profimedia jpg
familia regala din Monaco
Prințesa de Wales 1 foto  GettyImages jpg
kate si william
Regina Sofia vs amanta Regelui Juan Carlos, Corinna Larsen jpg
Prințesa Kate la Harvard, Getty (6) jpg
harry- meghan
Prințul Harry, Meghan Markle foto  GettyImages jpg
Jow Biden, Prințul William sursa  Profimedia jpg
David Beckham, alaturi de Printul Willam si Printesa Kate la Earshot Prize la Boston  profimedia 0742014789 jpg
meghan- harry
kate- william
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie  GettyImages 1237723301 jpg
charles -camilla
regina deschidere