VIDEO Imagini fake cu Regina Elisabeta a II-a în tinerețe, fabricate de propaganda rusă

23 septembrie, 2022

Nici în ceasul morții ei, suverana Marii Britanii n-a scăpat de publicitatea negativă făcută de televiziunea Kremlinului, ostilă oricărui model occidental.

3 regina elisabeta a marii britanii tanara 10 jpg jpeg

În timp ce toate televiziunile lumii aveau trimiși la Londra care transmiteau în direct imagini din fața Palatului Buckingham și informații despre pregătirile care se făceau pentru funeraliile de stat, Kremlinul era preocupat cum să le spună rușilor de rând cum că lumea a scăpat de o regină cu veleități de stăpână de sclavi. Raliindu-se, probabil, curentului anti-colonialist care circulă zilele acestea în mediul online, cu diverse solicitări publice de ieșire din Commonwealth, propaganda rusă a găsit momentul perfect de a lansa în eter câteva imagini care să pună paie pe foc. Anume, o scenă cu Regina Elisabeta a II-a în tinerețe care le-ar arunca mâncare pe jos copiilor înfometați din Africa.

De bună seamă, televiziunea rusă a folosit imagini fabricate, denigratoare la adresa Casei Regale britanice, care să-i convingă pe ruși că modelul monarhiei este unul greșit, că englezii au o atitudine superioară, de stăpâni și că lumea nu a pierdut nimic prin moartea Elisabetei a II-a, ba chiar a scăpat de o tirană. Iar jurnalista rusă Olga Skabaeva, loială Kremlinului, era chiar foarte convingătoare în discursul său: „Pentru a înțelege cum era [regina] Elisabeta, această filmare o arată cum era în anii când era mai tânără. Așa le dădea ea mâncare copiilor înrobiți în Africa. Uitați-vă doar la acea bunătate, de parcă erau animale într-o grădină zoologică. Această înregistrare video este reprezentativă pentru modul în care Occidentul și anglo-saxonii se comportă față de tot restul lumii”, spune Skabaeva, supranumită „păpușa de fier” a președintelui Vladimir Putin.

Povestea acelor imagini defăimătoare a fost, însă, repede depistată de jurnaliștii americani, care au descoperit că filmarea are la bază o înregistrare datând din anii 1899-1900, adică cu mai bine de două decenii înainte ca Regina Elisabeta a II-a să se nască (1926).



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg
Prinţesa Haya de Iordaniei si Sarah Ferguson la evenimentul Fundatiei Maiden Factor   Instagram (7) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages jpg
Harry și William în uniforme, GettyImages jpg
Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (2) jpg
Harry și Meghan profimedia 0801441590 jpg
Kate Middleton și Prințul William (1) jpg
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
Lady Gabriella Kingston și Thomas Kingston, Profimedia jpg
Pippa, Carole și Kate Middleton, Profimedia (1) jpg
Kate Middleton și Louis  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg