FOTO&VIDEO Prinții William și Harry și verișorii lor, neclintiți la priveghiul Reginei Elisabeta a II-a

18 septembrie, 2022

Le-a fost tuturor bunică, dar și lor le-a fost suverană. Ultimele ore înaintea înmormântării regale au fost cele mai grele.

sicriul Reginei Elisabeta vegheat de nepoti Printul William, Printul Harry, Printesa Eugenie, Printesa Beatrice, Peter Philips, Zara Tindall, Louise si James (5) jpg

După ce copiii Reginei Elisabeta a II-a și-au făcut partea, stând drepți lângă sicriul mamei lor, a venit rândul celor mai tineri să o vegheze. Astfel, Prinții William și Harry, cei doi fii ai actualului Rege Charles al III-lea și ai regretatei Prințese Diana, împreună cu verișorii și verișoarele lor, au stat neclintiți la priveghiul Reginei Elisabeta a II-a.

Într-un marș funerar atent studiat, cu o cadență și un sincron uimitoare, tinerii din Familia Regală britanică au impresionat prin sobrietate și respectarea etichetei.

În spatele Prințului Moștenitor William și al Prințului Harry, s-au aflat Prințesele Beatrice și Eugenie (fiicele Prințului Andrew și ale fostei lui soții, Sarah Ferguson), urmate de Lady Louise Windsor și James, viconte de Severn (copiii Prințului Edward și ai lui Sophie, contesă de Wessex) şi apoi de Peter Philips și Zara Tindall (copiii Prințesei Anne din fostul mariaj cu căpitanul Mark Philps). Cel mai tânăr dintre ei este James, care abia va împlini în luna decembrie vârsta de 14 ani. La majorat, va avea de ales dacă să folosească titulatura de Prinț sau nu.

Prințul William a purtat uniforma militară, la fel și fratele său, Prințul Harry, căruia Regele i-a permis, la fel ca și Prințului Andrew, să-și poarte hainele de armată, în semn de respect pentru Regină și așa cum cere protocolul acestui eveniment. Ceilalți nepoți ai Elisabetei a II-a au purtat haine de doliu, fetele având pe cap accesorii cu voaletă neagră.

Aşezaţi în jurul sicriului, stând cu spatele şi cu capetele plecate, cu toții au vegheat timp de 15 minute sicriul drapat cu steagul regal şi ornat cu coroana imperială, plasat pe un catafalc impozant în cea mai veche sală a parlamentului britanic, Westminster Hall.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, la ora locală 19:30 (21:30 ora României), în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei.Recente pe Ok! Magazine

Regina Rania în SUA jpg
diana si andrew profimedia 0595571834 jpg
Printul William Printul Harry funeralii regina Elisabeta foto EPA EFE
3 regina elisabeta a marii britanii tanara 10 jpg jpeg
Prinţesa Diana
sarah86 jpg
FotoJetEle jpg
charles37 jpg
william harry 2 jpg
eg2 jpg
Letizia în SUA (5) jpg
clar2 jpg
Kate Middleton (5) jpg
Meghan Markle si regina Elisabeta  png
Regii Spaniei (6) jpg
bhutan profimedia 0723909669 jpg
tev jpg
charles901 jpg