VIDEO Prințul Albert și Prințesa Charlène de Monaco au plecat cu copiii spre Polul Sud

10 ianuarie, 2024

Familia Grimaldi e pe val la început de an, vizitând Antarctica la bordul unui nou vas de croazieră și spărgător de gheață.

Familia Grimaldi și-a oferit o vacanță de iarnă spre inima iernii veșnice. FOTO: Profimedia
Familia Grimaldi și-a oferit o vacanță de iarnă spre inima iernii veșnice. FOTO: Profimedia

În timp ce locuitorii micului principat de Monaco urmăreau la televizor mesajul neobișnuit de Anul Nou al Prințului Albert în duet cu Prințesa Charlène, cuplul regal și cei doi copii ai lor, micii prinți Jacques și Gabriella, au pornit într-o aventură pe care puțini și-o pot permite: o călătorie de lux la Polul Sud pe un vas de croazieră.

Prințul Albert a anunțat acest mare proiect într-o conversație cu „Monaco Matin", când a vorbit recent despre gemenii săi, spunând: „Vom merge în Antarctica la sfârșitul anului, într-o călătorie organizată de Muzeul Oceanografic și de Robert Calcagno, care, cred, va fi o aventură minunată pentru noi toți, dar mai ales pentru ei". El a adăugat apoi că „nu știu dacă mulți copii de vârsta lor au vizitat atât de multe țări, dar face parte din educația lor".

După ce au văzut imagini cu Familia Regală sosind în orașul argentinian Ushuaia, pregătită să se îmbarce pe spărgătorul de gheață de lux Le Commandant Charcot, în timp ce un membru al echipei lor de securitate încerca să împiedice filmarea, soții Grimaldi și-au încheiat croaziera de zece zile în Antarctica, întorcându-se duminica trecută înapoi în arhipelagul Tierra del Fuego (Țara de Foc), la extremitatea sudică a Americii de Sud.

Această navă nou-nouță, lansată în 2021, combină luxul și funcționalitatea și a fost vehiculul perfect pentru expediția prințului și a echipajului său. Proiectat special pentru a face față condițiilor extreme din Arctica și Antarctica, spărgătorul de gheață a permis o experiență unică și sigură în unul dintre cele mai îndepărtate locuri de pe planetă.

Potrivit site-ului companiei Ponant, care operează aceste croaziere, prețurile cele mai de bază pentru o croazieră de zece zile în Antarctica încep de la aproximativ 11.000 de euro de persoană, dar pot crește considerabil în funcție de facilitățile dorite. „Peisajele muntoase se deschid pentru a face loc unor ghețari uriași, aisberguri care plutesc în derivă în mijlocul Oceanului Antarctic și gheață de mare care strălucește în depărtare. La bord, naturaliștii dezvăluie secretele acestui ecosistem unic. Pe măsură ce vă apropiați de coastă, apar primii pinguini. Gentoo, Adelie, Chinstrap, aceste păsări uimitoare, emblematice ale Antarcticii, își împart plajele cu focile leopard, crabi și Weddell. În timpul unei excursii pe uscat sau pe mare, cu o barcă zodiac sau cu un caiac, vă veți deplasa printr-un peisaj uluitor, scăldat în lumina polară" este promisiunea companiei de navigație pentru norocoșii călători care se îmbarcă în această croazieră.

Compania franceză Ponant, fondată în 1988, și-a botezat nava cu numele exploratorului Jean-Baptiste Charcot, cunoscut sub numele de „Cavalerul polonilor". Este prima navă de croazieră spărgătoare de gheață cu propulsie LNG din lume și are ca scop oferirea de expediții de lux care propun un turism responsabil și sustenabil pentru protejarea și conservarea regiunilor polare și a oceanelor.

Vizita Prințului Albert în Antarctica, lăsând în urmă pentru câteva zile o perioadă cu siguranță agitată în Monaco, se adaugă la lista de expediții notabile și contribuții notabile ale familiei Grimaldi în domeniul cercetării științifice și al conservării mediului. Acest spirit de călătorie și de aventură este o moștenire de familie pentru fiul lui Rainier și al lui Grace Kelly. Strămoșul său, Prințul Albert I de Monaco, a fost un renumit explorator polar care a făcut mai multe expediții la Polul Nord la începutul secolului.

FOTO: Profimedia, Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg