Viitoarea regină a Olandei spune că se simte mai în siguranță în Spania, după amenințările primite

2 mai, 2024

Prințesa olandeză vorbește despre regăsirea „libertății" în Spania, după ce amenințările au forțat-o să se mute în secret în străinătate.

Prințesa Catharina-Amalia este viitoarea regină a Olandei. FOTO: Casa Regală olandeză
Prințesa Catharina-Amalia este viitoarea regină a Olandei. FOTO: Casa Regală olandeză

Fiica Regelui Willem-Alexander și a Reginei Maxima a Țărilor de Jos a fost nevoită să-și întrerupă programul educațional din Amsterdam și să se înscrie la o altă universitate străină, pentru a-și continua studiile departe de orice amenințare.

Astfel, Prințesa Catharina-Amalia s-a mutat la Madrid ca soluție de siguranță, după ce a traversat o "perioadă dificilă", așa cum a numit-o tatăl său, Regele Willem-Alexander, când moștenitoarea tronului olandez a fost luată în vizor de o grupare criminală.

Ea spune acum că este „recunoscătoare" că a găsit refugiu în Spania, după ce amenințările de securitate au împiedicat-o să continue să locuiască în căminul studențesc din Amsterdam, unde își făcuse și prieteni.

Abia recent s-a aflat că viitoarea regină a Olandei, în vârstă de 20 de ani, a fost relocată la Madrid din cauza amenințărilor făcute în toamna anului 2022, în timp ce începea ca studentă la Universitatea din Amsterdam. Potrivit BBC, comunicațiile cu crima organizată au indicat că ea ar putea deveni ținta unei răpiri sau a unui atac, ceea ce a determinat-o inițial să se mute acasă și să plece doar pentru cursuri.

Totuși, Prințesa Amalia a fost prezentă la celebrarea Zilei Regelui, care marchează ziua de naștere a Regelui Willem-Alexander, în orașul olandez Emmen, împreună cu părinții ei și cele două surori mai mici, vorbind pentru prima dată despre faptul că a trăit în secret în străinătate din cauza situației înfricoșătoare.

„Bineînțeles, au fost circumstanțe ciudate care m-au făcut să merg acolo", a declarat ea pentru presa olandeză, potrivit „Bild”. „Sunt în continuare foarte recunoscătoare tuturor celor care au făcut posibil ca eu să mă plimb acolo în libertate și în siguranță. Am reușit să găsesc acolo un pic mai multă libertate decât a fost posibil aici. Olanda este casa mea, așa că este plăcut să fiu din nou aici", a mai spus ea, adăugând că timpul petrecut în Spania „a făcut ca viața aici să fie oarecum posibilă din nou".

Regele Willem-Alexander a vorbit și el deschis despre acest aspect ținut secret de public și a spus că a fost „teribil" că fiica sa cea mare și moștenitoarea a tronului nu a putut „să își întindă aripile aici. Din fericire, a funcționat la Madrid".

Între timp, Regina Maxima și-a lăudat fiica ca fiind „inteligentă și independentă, așa că se poate descurca foarte bine".

Dezvăluirea despre perioada petrecută de Prințesa Amalia în străinătate a fost făcută când Familia Regală olandeză i-a găzduit pe Regele Felipe și Regina Letizia a Spaniei pentru o vizită de stat. În timpul discursului său de la banchetul de stat, Regele Willem-Alexander, în vârstă de 57 de ani, le-a mulțumit celor implicați pentru că au făcut posibilă șederea fiicei sale în Spania.

FOTO: Casa Regală olandeză, Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG
FotoJet Amelia jpg
Regele Charles și Regina Camilla la Catedrala St Paul Londra Foto Getty Images (4) jpg
Regel Frederik și Prințesa Ingrid Foto Instagram jpg
printesa alexandra luxemburg s a casatorit religios (6) jpg
FotoJet Regalii în Norvegia jpg
Margareta Custodele Coroanei Facebook jpg
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
Harry și Meghan în turneul nigerian, GettyImages (5) jpg
Zara Tindall la Royal Ascot, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia profimedia 0872891821 jpg
Regina Mary la dineul norvegian, Profimedia (1) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry Foto GettyImages jpg