William ştia totul despre aventurile mamei sale. Viaţa privată a Prinţesei Diana i-a cauzat unele probleme la şcoală

8 aprilie, 2022
10 diana9 jpg jpeg

Harry şi William au fost „victime colaterale” în divorţul părinţilor lor, iar diferenţa de vârstă dintre ei i-a făcut să perceapă în mod diferit vrajba din familie.

Fiind cel mai mare, Ducele de Cambridge a fost „atât un substitut, cât şi un tampon” atunci când căsătoria dintre Prinţul Charles şi Diana, s-a dezintegrat, potrivit autoarei Tina Brown. Un fragment din viitoarea carte a editorului premiat al revistei, The Palace Papers, susţine că Harry şi William au văzut uneori lucrurile total diferit. „Încă din copilărie, William şi Harry au fost victime în războiul rece dintre părinţii lor, unul care lua amploare în faţa lor în moduri alarmante”.

Cei doi şi-au anunţat despărţirea în 1992, dar nu a ajuns la un acord final de divorţ până în august 1996. Brown susţine că Harry a idolatrizat-o pe Diana, în timp ce William era adesea frustrat de fixaţia pe care mass-media o dezvoltase pentru ea.

“Diferenţia de doi ani dintre ei a fost esenţială în formarea viziunilor lor distincte asupra lumii şi, în egală măsură, în modelarea percepţiilor despre mama lor. Prinţul Harry a idolatrizat-o mai mult pe Diana, dar a înţeles-o mai puţin”.

Viaţa privată a Prinţesei Diana i-a cauzat lui William unele probleme la şcoală, susţinând că tânărul prinţ a fost văzut plângând la un internat din Eton, după interviul-bombă al mamei sale cu Martin Bashir de la BBC din 1995.

Tina Brown susţine că William era conştient de strategia mamei sale de a coopera cu mass-media, totuşi, uneori, a acest lucru a adus tensiuni în relaţia lor.

În 1996, William, care avea doar 13 ani la acea vreme, a fost dus la o întâlnire cu Piers Morgan, iar editorului de la Daily Mirror i s-a dat permisiunea să o întrebe pe Diana „literal orice”.

S-a discutat despre aventura Dianei cu celebrul jucător de rugby Angliei, Will Carling, aşa cum aminteşte în propria carte Piers Morgan.

“William era la curent cu viaţa ei amoroasă. El înţelegea că tabloidele îi făceau viaţa un iad, dar ştia şi că ea s-a înţeles cu ei. În adolescenţă, William a fost cel mai de încredere confident al mamei sale. Ea obişnuia să-l descrie drept micul meu bătrân înţelept”, spune Tina.

În documentarul The Me You Can't See, difuzat în mai 2021, Harry a spus că s-a identificat puternic cu Diana. ”Am luat foarte multe de la mama. Mă simt ca şi cum aş fi în afara sistemului, dar sunt încă blocat acolo. Singura modalitate de a te elibera şi de a ieşi este să spui adevărul”.

Între timp, William a oferit o viziune mai complexă asupra vieţii mamei sale. În timpul interviului-bombă cu Bashir, Prinţesa Diana a spus: „Noi eram trei în această căsătorie, aşa că era puţin aglomerat”.

După ce s-a aflat că jurnalistul BBC a manipulat lucrurile pentru a obţine întâlnirea cu Diana din 1995, prinţul a descris interviul drept o „povestire falsă”. „Părerea mea este că modul înşelător în care a fost obţinut interviul a influenţat substanţial ceea ce a spus mama. Interviul a dus la înrăutăţirea relaţiei părinţilor mei şi i-a rănit pe nenumăraţi alţii. Sunt trist când mă gândesc că BBC a contribuit în mod semnificativ la frica, paranoia şi izolarea ei din acei ultimi ani”.



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William prima apariție după Paște Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei și Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg
Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg