Zi istorică! Prințul Philip la ultima îndatorire regală oficială!

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a luat parte, ieri, la ultimul angajament public individual, în cadrul unei ceremonii fastuase care a avut loc la Palatul Buckingham, Londra.

Prințul Philip, la ultima îndatorire regală

După 65 de ani petrecuți în slujba coroanei, Prințul Philip își încheie cariera cu o ultimă îndatorire regală. În vârstă de 96 de ani, Ducele de Edinburgh a luat parte, ieri, la un eveniment militar, în calitate de căpitan general al Marinei Regale.

În timpul evenimentului, Ducele de Edinburgh s-a întâlnit cu veterani de război, dar și cu militari activi, care au defilat în cinstea lui.

Prințul Consort a onorat, până acum, 22.129 de angajamente publice individuale, în perioada 1952-2017. Tot el a efectuat 637 vizite în străinătate și a ținut nu mai puțin de 5.496 de discursuri, potrivit unor statistici făcute publice de Palatul Buckingham.

Aceasta a fost, într-adevăr, ultima îndatorire oficială a Prințului Philip, cu toate că acesta va putea apărea în public, alături de soția sa, oricând ar decide. „Totuși, va putea alege să participe la angajamente alături de regină, din când în când”, a precizat un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham. Acest lucru înseamnă că prințul Philip nu se va retrage total din viața publică și va continua, atunci când va dori, să o însoțească pe regina Elizabeth a II-a în angajamentele acesteia. „Primul, al doilea și ultimul meu loc de muncă este acela de nu o dezamăgi niciodată pe regină”, a declarat prințul Philip în urmă cu câțiva ani.

Cât despre cine îi va continua munca, Palatul Buckingham a anunțat că moștenitorul tronului va fi cel care va prelua, în mare parte, îndatoririle Prințului Philip, în timp ce nepoții acestuia, Prințul Harry și William, se vor ocupa restul. Marina Regală va intra, de exemplu, sub patronajul Prințului Harry.

Vezi o galerie foto a celor întâmplate, ieri, la Buckingham Palace!

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA