Ziua în care moare Regina. În ce constă „Podul Londrei”, planul secret aplicat imediat după decesul Majestăţii Sale

4 septembrie, 2021
4 1 regina profimedia 0629871356 jpg jpeg

Marea Britanie are un plan secret ce va fi aplicat după moartea Reginei Elisabeta a II-a, care priveşte atât acţiunile prim-ministrului, când şi pe cele prevăzute ca răspuns la reacţia populaţiei. În ce constă acesta mai exact?

Denumit „Operaţiunea Podul Londrei”, planul ia în calcul tot ce se va întâmpla în primele 10 zile ce vor urma morţii actualului suveran britanic. „Politico” a dezvăluit detalii necunoscute până acum ale acestui plan strict secret.

Guvernul britanic se pregăteşte pentru o criză ce va urma, cel mai probabil, după decesul Reginei de 95 de ani. În ce va consta criza? În primul rând, în valuri şi valuri de oameni care vor veni în Londra ca să jelească dispariţia Reginei şi a-şi lua „Adio!” de la ea. În cazul foarte probabil în care supuşii regali vor da buzna în capitala Marii Britanii, trebuie gestionată circulaţia mijloacelor de transport în comun, accesul la mâncare şi restul problemelor obişnuite în astfel de situaţii.

stanga
dreapta
5 regina profimedia 0620970405 jpg jpeg
6 regina profimedia 0620974530 jpg jpeg
7 regina profimedia 0629871356 jpg jpeg

Pentru a face faţă unui asemenea scenariu cât mai probabil, a fost nevoie de “Operation LONDON BRIDGE”, planul de securitate al ţării pentru această situaţie unică. Ce cuprinde acest plan? În primă instanţă, anunţul oficial făcut de prim-ministrul britanic, după care o slujbă în memoria Majestăţii Sale, ţinută la Catedrala St. Paul.

Ce se întâmplă n Ziua Z

La această întrunire, care trebuie să pară spontană, e de aşteptat ca prim-ministrul să participe, însoţit de câţiva miniştri. Oamenii politici trebuie să întâlnească sicriul regal la staţia St. Pancras, iar fiul Reginei şi moştenitorul tronului, prinţul Charles, să pornească într-un turneu naţional, în zilele ce vor urma, pe măsură ce se fac pregătirile de-a fi investit ca Rege al Marii Britanii.

Operaţiunea Podul Londrei începe cu Ziua Z, când, la numai câteva ore de la deces, secretarul personal al Reginei îi va suna personal pe prim-ministru, secretarul guvernului şi pe alţi miniştri şi oficiali, pentru a-i înştiinţa cu privire la tragicul eveniment.

Palatul va emite o notificare oficială pentru a informa publicul despre trecerea în nefiinţă a suveranului britanic. Textul pe care secretarul regal îl va trimite, prin e-mail, miniştrilor şi altor oficiali va cuprinde următorul mesaj: „Dragi colegi, cu mare tristeţe vă informăm despre moarte Majestăţii Sale Regina”.

După ce este făcută cunoscută ştirea, steagurile de pe Whitehall vor fi coborâte timp de 10 minute. „Site-ul familiei regale va avea un fundal negru, pe care va fi trecut un scurt comunicat care va anunţa moartea reginei, iar site-ul guvernamental va avea o bandă neagră sus”, dezvăluie „Politico”.

Înmormântarea

Prim-ministrul britanic va fi prima persoană politică îndreptăţită să facă declaraţii, apoi Ministrul Apărării va aranja să fie declanşate salutul prin arme de foc şi se va anunţa un minut de linişte în memoria decedatei. Prim-ministrul se va întâlni apoi, la ora 18.00, cu noul noul suveran, Regele Charles, iar acesta se va adresa naţiunii în prima sa comunicare către popor în noua sa calitate.

Timp de 10 zile, sicriul Reginei va putea fi vizitat la Palatul Buckingham.

Operaţiunea Unicorn prevede întoarcerea trupului neînsufleţit al Reginei, dacă se întâmplă ca ea să-şi dea ultima suflare în alt oraş.

În cea de-a 10 zi, va avea loc înmormântarea la Westminster Abbey şi un moment de linişte – de două minute – se va aşterne peste naţiune la prânz. Ceremonia va avea loc în Londra, dar se va ţine şi o slujbă în Capela St. George din Castelul Windsor, unde va fi aşezată Regina în Capela Regele George al VI-lea.

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

kate86 jpg
printesa charlene (8) jpg
kate middleton profimedia 0705251387 jpg
diana55 jpg
leonor profimedia 0705050993 jpg
char3 jpg
charles80 jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
leonor sofia profimedia 0704820910 jpg
FB 00 Charlene jpg
Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg
Prinţesa moştenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg
printul charles jpg