News

S-a aflat! Necropsia a scos la iveală drogurile care se aflau în organismul lui Răzvan Ciobanu când a murit

S-a aflat! Necropsia a scos la iveală drogurile care se aflau în organismul lui Răzvan Ciobanu când a murit

La scurt timp după ce Răzvan Ciobanu şi-a găsit sfârşitul în tragicul accident rutier petrecut pe DN 226 Năvodari-Săcele, au fost realizate anumite teste antidrog pentru a se afla dacă acesta fusese sub influenţa substanţelor interzise.

Şi, după primele investigaţii la faţa locului, designerul consumase, într-adevăr, cocaină. Anchetatorii au folosit un aparat performant, care se află în dotarea structurilor de crimă organizată, care poate evidenţia prezenţa substanţele în organismului cuiva chiar şi post-mortem.

În urma testelor rapide, s-a depistat prezenta cocainei în organismul regretatului designer. ”E vorba de un sistem de analizare a drogurilor care poate detecta opt tipuri de substanţe interzise, printre care cocaina, heroina, ecstasy şi canabis. Saliva victimei, prelevată cu o casetă etanşă, care e introdusă apoi în sistemul de analiză, a evidenţiat prezenţa cocainei. Aparatul, care poate depista drogul în organism chiar şi în 60 de secunde, are o precizie foarte mare, comparabilă cu testele antidrog care se fac prin recoltare de sânge”, ne-au explicat surse judiciare

Ancheta nu este, însă, finalizată. Aceste teste rapide vor fi comparate cu cele de laborator, efectuate din sângele recoltat de la acesta. În mai puţin de două săptămâni, anchetatorii vor scoate la iveală ce substanţe, cu exactitate, au fost ingerate de către Răzvan Ciobanu înaintea morţii sale, dar şi care a fost cauza morţii sale.

Modifică Setările