News

Salma Hayek, ameninţată cu moartea de către Harvey Weinstein. Actriţa spune totul despre hărţuitorul Hollywoodului

Salma Hayek, ameninţată cu moartea de către Harvey Weinstein. Actriţa spune totul despre hărţuitorul Hollywoodului

Într-un editorial sincer în paginile The New York Times, Salma Hayek a descris toată experienţa de pe platourile de filmare cu producătorul Harvey Weinstein, dar şi cele din afara lor. Actriţa de 51 de ani a dezvăluit şi că, la un moment dat, după nenumărate hărţuiri sexuale, Harvey Weinstein a ameninţat-o cu moartea. Au lucrat împreună la pelicula ”Frida” Declaraţia Salmei Hayek se alătură şirului lung de mărturisiri împotriva producătorului hollywoodian. Actriţa a povestit că, de-a lungul anilor, Harvey a invitat-o să ”facă un duş cu el”, ori ”să-l lase s-o privească în timp ce face duş/ să-i facă un masaj/ să privească cum un prieten îi face ei un masaj/ să-i facă sex oral” ori ”să se dezbrace în faţa altei femei”.

Potrivit declaraţiei cutremurătoare a actriţei, după nenumărate refuzuri, Harvey a găsit o portiţă prin care s-o supună la perversităţi, fără, însă, a putea fi dat în judecată. Salma a povestit cum, înainte să fie lansat filmul ”Frida”, Harvey i-a spus că pelicula nu o să vadă lumina zilei dacă nu realizează o scenă de sex cu o altă femeie. ”Pentru prima dată în cariera mea, am suferit o cădere nervoasă. Corpul a început să-mi tremure incontrolabil, respiraţia mea s-a încetinit şi am început să plâng şi să plâng şi n-am mai putut să mă opresc. Şi nu o faceam pentru că mă dezbrăcam în faţa altei femei. A fost pentru că mă dezbrăcam pentru Harvey Weinstein. Dar nu puteam să spun nimănui pe atunci”, a relatat actriţa.

Scenele ”comandate” de Harvey Weinstein

Salma a dezvăluit şi că Harvey Weinstein a mers într-atât de departe încât a ameninţat-o cu moartea, la un moment dat. ”O să te ucid. Să nu crezi că n-am s-o fac”, i-ar fi zis Harvey într-un moment de nervozitate şi schimb de replici acide cu actriţa. Iar alteori, Harvey o discredita, menţionând că filmele ei sunt lipsite de sex-appeal sau talent. ”Mi-a spus că singurul lucru pe care l-aş avea ar fi sex-appeal-ul, însă în filmul respectiv e inexistent. Mi-a spus că o să închidă filmul pentru că nimeni nu o să vrea să mă vadă în rolul acela”, a mai povestit Salma Hayek.

Salma Hayek în ”Frida”

foto: Miramax, arhivă

Modifică Setările