Case Regale

Săptămână neagră pentru Familia Regală română. Cuplul regal a fost la 4 înmormântări!

de admin

Săptămână neagră pentru Familia Regală română. Cuplul regal a fost la 4 înmormântări! camera-retro icon Vezi galeria 19 poze

Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu încheie una dintre cele mai dure săptămâni, presărată cu pierderi uriaşe.

"Săptămâna neagră" a debutat pe 5 septembrie cu vestea că Ivan Patzaichin şi, mai târziu în aceeaşi zi, Ion Caramitru, s-au stins din viaţă, ambii fiind foarte apreciaţi şi adesea invitaţi să ia parte la evenimentele organizate de Casa Regală.

Două zile mai târziu, Principele Radu ajungea în sala de trofee a Clubului Sportiv Dinamo, unde a depus flori şi a aprins o lumânare la catafalcul lui Ivan Patzaichin, prezentând totodată condoleanţe soţiei şi fiicei marelui campion român.

Pe 9 septembrie, acesta a mers în Austria, la înmormântarea Arhiducesei Maria Magdalena, verişoară a Regelui Mihai şi fiică a Principesei Ileana a României şi a Arhiducelui Anton al Austriei. Decedată pe 18 august, aceasta a fost înhumată la Abaţia Sfântul Petru din Salzburg. Principele Consort Radu le-a fost alături soţului arhiducesei defuncte, Baronul Hanns de Holzhausen, copiilor celor doi, Johannes, Georg şi Alexandra, împreună cu familiile lor, precum şi Arhiducesei Alexandra şi Arhiducelui Dominic, ultimii copii în viaţă ai Principesei Ileana.

În aceeaşi zi, Familia Regală afla şi de trecerea în nefiinţă a uneia dintre surorile lui Corneliu Coposu, Flavia Bălescu-Coposu.

Pe 10 septembrie, Majestatea Sa Custodele Coroanei a mers personal la Biserica Sfântul Visarion, unde a depus flori şi a aprins o lumânare la catafalcul maestrului Ion Caramitru. Majestatea Sa Margareta a transmis condoleanţe familiei îndoliate.

Seria neagră s-a încheiat pe 11 septembrie, când cuplul regal a ajuns cu flori şi lumânări la Capela Cimitirului Bellu, unde a fost depus trupul neînsufleţit al Flaviei Bălescu-Coposu. Alături de familie şi de fideli prieteni, cuplul regal s-a rugat pentru sufletul surorii lui Corneliu Coposu şi a păstrat un moment de reculegere.

FOTO: Daniel Angelescu/Casa Regală

Comentarii

Modifică Setările