Vedete

Şapte ani de la tragedia din Apuseni. Romaniţa Iovan şi fiul ei au urcat pe munte, la locul în care au murit Adrian Iovan

Şapte ani de la tragedia din Apuseni. Romaniţa Iovan şi fiul ei au urcat pe munte, la locul în care au murit Adrian Iovan camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Şapte ani au trecut de când pilotul Adrian Iovan şi-a pierdut viaţa în tragicul accident din Munţii Apuseni. Fosta soţie şi băiatul lui nu l-au uitat. Au urcat acum pe munte!

Romaniţa Iovan a urcat pe munte cu fiul lui Adrian Iovan. Acolo au împărţit pachete celor care i-au însoţit, au spus chiar şi o rugăciune.

”Suntem în plină pandemie, aşa că şi pomana în memoria lui Adrian trebuie să ţină cont de reguli. Chiar dacă vom fi pe munte, în aer liber, cu toţii vom merge cu mască, pentru a ne proteja pe cât de bine posibil. În anii trecuţi, după slujbă, sătenii erau invitaţi la masă într-un loc închis, însă anul acesta nu vom mai proceda asa. Vom împărţi pachetele sus pe munte, chiar la locul tragediei, după oficierea slujbei.

Apoi, vom merge la izvorul din zonă, cel care poartă numele Adrian Iovan, iar cine va dori va putea desface să mănânce acolo, un mic picnic pe zăpadă. Tradiţia spune că trebuie să împărţim haine la pomana de şapte ani, unui bărbat. Ne-am gândit că cel mai bine ar fi să dăm unei întregi familii, nu doar bărbatului, aşa că vor primi haine şi soţia şi copiii celui ales”, a declarat Romaniţa Iovan pentru playtech.ro.

Pe 20 ianuarie 2014, un avion de mici dimensiuni care avea la bord un echipaj medical s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, la limita dintre judeţele Alba şi Cluj, la o altitudine de peste 1400 de metri.

Echipa medicală mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. În urma tragediei, pilotul şi studenta la Medicina, Aura, şi-au pierdut viaţa. 

Foto: Facebook, Click

Modifică Setările