Meghan & Harry

Sarcina lui Meghan Markle se apropie de termen în câteva săptămâni. Fetiţa ei va fi americancă sau britanică?

Sarcina lui Meghan Markle se apropie de termen în câteva săptămâni. Fetiţa ei va fi americancă sau britanică? camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Lucrurile se precipită în casa Ducilor de Sussex.

Venirea pe lume a celui de-al doilea lor copil, o fetiţă, este o chestiune de săptămâni, iar una dintre problemele ridicate de naştere este cetăţenia pe care o va avea micuţa. 

Primul lor născut, Archie, care va împlini doi ani pe 6 mai, are dublă cetăţenie, americană şi britanică. Asta deoarece micuţul s-a născut la Londra, în anul 2019, cu circa jumătate de an înainte ca părinţii lui să părăsească familia regală britanică, în ianuarie 2020.

Al doilea copil al lui Harry şi al lui Meghan se va naşte în State, acolo unde cei doi locuiesc deja de mai bine de un an. Cu toate acestea, deoarece Meghan are cetăţenie americană, fetiţa ei s-ar fi calificat pentru acealaşi tip de cetăţenie oriunde s-ar fi născut. În plus, conform legilor britanice, fetiţa poate primi şi cetăţenia britanică, graţie tatălui ei, care poate conferi acest statut moştenitorilor lui dintr-o generaţie. 

Aşadar, ca şi fratele ei mai mare, şi micuţa de Sussex va fi un copil cu dublă cetăţenie. Părinţii acesteia au declarat că fetiţa va veni pe lume vara aceasta, cei mai mulţi speculând că este vorba de luna iunie.

Comentarii

Modifică Setările