News

Scandaluri la modă. Acuzaţii de viol şi agresiuni sexuale care zguduie lumea mondială a fashionului

Scandaluri la modă. Acuzaţii de viol şi agresiuni sexuale care zguduie lumea mondială a fashionului camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Aceste acuzaţii de viol şi agresiuni sexuale, care implică nume mari şi branduri cu greutate, zguduie lumea mondială a fashionului, şi-aşa greu încercată de pandemie.

Unul dintre foştii boşi ai prestigioasei agenţii de modele Elite, care a fost căsătorit cu supermodelul Linda Evangelista, se confruntă cu grave acuzaţii. Gerald Marie este acum ţinta unei investigaţii în Franţa, în urma unor acuzaţii de agresiune sexuală şi viol. Învinuirile făcute la adresa lui vin din partea a trei foste modele, una dintre ele minoră la data faptelor despre care vorbeşte. Cele trei modele spun că Gerald le-a cerut favoruri sexuale când ele aveau 17, 19, respectiv 21 de ani, favoruri pe care şi le-a luat singur, cu forţa.

Problema şi mai mare este că fostul model care era minoră atunci este o voce puternică în lumea modei: nimeni alta decât Carré Otis, fosta soţie a lui Mickey Rourke. Otis, care acum are 51 de ani, susţine că a fost violată de mai multe ori de către Gerald în 1986. Pe atunci, ea se afla singură la Paris şi abia îşi începea cariera de model, Gerald profitând de vulnerabilitatea ei. La un an de la incidentele reclamate de Otis, în 1987, Gerald s-a însurat cu Linda Evangelista, el având atunci 38 de ani, iar ea, 22.

Mariajul lor a durat până în 1993. Aşadar, incidentele cu Otis s-au petrecut în vremea când el era logodit cu Evangelista. În replică, Linda spune acum că nu a ştiut nimic din ceea ce s-a petrecut, dar că le crede pe cele trei colege ale sale de breaslă şi că le aplaudă curajul. „Nu este potrivit pentru mine să comentez acuzaţiile în acest moment”, a declarat, în replică, Gerald Marie (70). „Doresc doar să fie clar că le neg vehement!”, a mai punctat cel care s-a aflat, alături de John Casablancas, la conducerea agenţiei Elite, care a lansat toate supermodelele, de la Cindy Crawford la Claudia Schiffer şi Naomi Campbell. Acesta este cel mai recent scandal dintrun lung şir care s-ar putea numi mişcarea #metoo în lumea modei, alte nume mari, precum faimoşii fotografi Mario Testino şi Patrick Demarchelier fiind, de asemenea, acuzaţi că au exploatat sexual mai multe modele.

Un brand legendar lovit de cutremur

Numele celei care a provocat acest scandal nu vă spune nimic: Alexandra Zarini. Vorbim, însă, despre nepoata în vârstă de 35 de ani a lui Aldo Gucci, fiul cel mare al lui Guccio Gucci, fondatorul celebrului brand de modă. Ea este cea care a intentat un proces la Curtea Superioară din Los Angeles, declarând că a fost abuzată sexual de către Joseph Ruffalo, tatăl ei vitreg. Un coşmar care s-a perpetuat ani de zile pentru că mama ei, Patricia Gucci (fiica lui Aldo Gucci), şi bunica, Bruna Palombo, au ştiut ce se întâmplă şi chiar au facilitat şi acoperit abuzul. Joseph Ruffalo este producător muzical, având în CV o colaborare cu Prince. Ruffalo ar fi început s-o abuzeze încă de când ea avea 6 ani şi a continuat să facă asta până când Alexandra a împlinit 22 de ani.

În declaraţii, ea detaliază cum tatăl ei vitreg se aşeza gol lângă ea în pat şi o pipăia, încercând să o penetreze cu degetele încă de când era o copilă. Alexandra susţine că bunica ei i-a cerut să păstreze secretul. Ba chiar că mama ei, Patricia (57), a ameninţat-o că o va dezmoşteni dacă va spune public ce se întâmpla, disperată să îngroape un scandal care târăşte numele Gucci în noroi şi poate distruge imperiul. În replică, Patricia spune că tocmai de aceea a divorţat de Ruffalo în 2007 - pentru a-şi proteja fiica. De partea cealaltă, Ruffalo aduce în discuţie argumentul instabilităţii psihice a Alexandrei, fostă consumatoare de droguri. Dar oare această instabilitate nu a fost provocată de abuzul la care a fost supusă?!

Modifică Setările