News

Scarlett Johansson a dat în judecată compania Disney pentru 50 de milioane de dolari! Care este motivul uriaşului conflict?

Scarlett Johansson a dat în judecată compania Disney pentru 50 de milioane de dolari! Care este motivul uriaşului conflict?

Actriţa este vedeta noii producţii Disney, "Black Widow" - dar în locul unei colaborări fericite, lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată

Scarlett Johansson a dat în judecată compania Disney pentru că pelicula în care ea este cap de afiş, "Black Widow", a apărut în seriviciile de streaming în acelaşi timp cu premiera din cinematografe, acuzând astfel grave pierderi de box office. În replică, Disney se apără, declarând că gestul actriţei este foarte trist şi insensibil la efectele dezastruoase ale pandemiei de Covid, din cauza căreia au şi decis să facă pelicula disponibilă şi în serviciile de streaming. De cealaltă parte, însă, Scarlett susţine că ea a pierdut peste 50 de milioane de dolari în urma timingului foarte prost ales, considerând că filmul ar fi trebuit făcut disponibil la o diferenţă de timp faţă de cinematografe şi cere suma drept daune ce trebuie să îi fie plătite de către Disney. Mai mult, Johansson spune că atunci când a purtat discuţiile pentru a se alătura proiectului, i s-a garantat o perioadă de disponbiilitate exclusivă în cinematografe a peliculei, iar onorariul ei a fost stabilit pe baza box office-ului, care acum a scăzut cu 67% de vreme ce producţia poate fi văzută şi de acasă. Disney, însă, a avut o replică şi legat de recompensa financiară a actriţei - susţinând că aceasta a fost deja plătită cu 20 de milioane de dolari, ceea ce oricum era mai mult decât cel mai recent onorariu al ei pentru "Avengers", de 15 milioane. Aşadar, compania a considerat că pretenţiile ei financiare fuseseră oricum satisfăcute, iar apariţia peliculei în serviciile de streaming nu îi afectează în niciun fel suma cuvenită.
Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările