News

Schimbări de efect care transformă baia într-un colţ de relaxare

Schimbări de efect care transformă baia într-un colţ de relaxare

Indiferent de dimensiunea băii şi de stilul în care este amenajată, câteva instalaţii sanitare, accesorii şi textile noi te vor ajuta să ai propriul spa chiar la tine acasă şi să îţi faci zilele mai liniştite şi serile mult mai relaxante.

În cele ce urmează, descoperi câteva schimbări simple pe care le poţi face în baia ta, pentru a da un upgrade designului ales cândva şi a-l readuce în pas cu trendurile moderne şi ca să organizezi mai bine spaţiul de care dispui. Nu uita că, dacă în trecut, baia era doar un spaţiu funcţional, acum este o încăpere destinată unui adevărat ritual de îngrijire, revigorare şi reîncărcare cu energie pozitivă.

Alege obiecte sanitare potrivite stilului tău

Dacă în prezent ai o cabină de duş şi îţi doreşti o cadă pentru băi relaxante sau dacă, pur şi simplu, te-ai plictisit de cea veche, o cadă nouă este punctul perfect de plecare pentru transformarea băii tale.

Chiar dacă ţi se pare că într-o baie mică de apartament nu ai suficient spaţiu, există pe piaţă numeroase modele de căzi de baie, de diferite dimensiuni, din care poţi alege ceva potrivit băii tale. În plus, acestea îţi oferă o mulţime de alte avantaje, cum ar fi:

●       sunt rezistente, fabricate din materiale care le asigură durabilitatea pentru mult timp;

●       sunt uşor de curăţat, cu ajutorul produselor special create pentru acest tip de suprafaţă;

●       căzile cu hidromasaj sunt extrem de confortabile, iar o baie lungă după o zi agitată, într-o cadă de acest fel, este modalitatea perfectă de a te relaxa, pentru că îţi oferă o combinaţie între masaj şi hidroterapie;

●       dacă instalezi un panou din sticlă sau montezi o perdea specială, cada poate fi folosită şi ca duş, fără să mai ai grija scurgerilor de apă pe pardoseală.

Cada de baie trebuie aleasa cu grija, astfel încât să aibă dimensiunea potrivită şi acelaşi design cu restul încăperii. Alege materialul şi tipul pe care le doreşti, iar baia ta se va transforma imediat într-un spaţiu perfect pentru relaxare.

Orientează-te către mobilier perfect integrat în designul băii

Alege piesele de mobilier ţinând cont de stilul de amenajare al băii şi de dimensiunea acesteia. De exemplu, dacă ai suficient loc, te poţi orienta către un lavoar generos, integrat într-un blat elegant, montat pe o bază suspendată. Deasupra chiuvetei poţi monta o oglindă de mari dimensiuni. 

Dacă încăperea este mai mică, foloseşte mobilier multifuncţional sau care poate fi montat pe verticală, aşa cum sunt coloanele pentru baie sau rafturile ori poliţele. Astfel, spaţiul nu va arăta aglomerat, te vei putea mişca în voie şi te vei bucura de o atmosferă liniştitoare. De asemenea, poţi alege un vas de toaletă cu prindere în podea sau pe perete, în funcţie de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie.

Mobilierul de baie este tratat special pentru a face faţă umezelii, aşa că tot ce trebuie să faci este să alegi stilul, texturile şi culorile care se potrivesc cel mai bine, pentru a crea un aspect echilibrat atât din punctul de vedere al design-ului, cât şi al cromaticii.

Creează o atmosferă originală cu ajutorul accesoriilor

Accesoriile sunt cele care te ajută să creezi aspectul final al oricărei încăperi, iar pentru o baie în care doreşti ca atmosfera să fie cât mai relaxantă, ai la dispoziţie o mulţime de posibilităţi.

De pildă, textilele sunt cele care dau o notă caldă în baie, aşa că asigură-te că alegi covoraşe, prosoape şi halate de baie în culori cât mai calde, liniştitoare. Poţi alege accesorii monocrome sau să mergi pe varianta contrastelor care să nu fie stridente, ci doar să completeze într-un mod natural piesele de mobilier, corpurile de iluminat, instalaţiile sanitare şi decoraţiunile.

Totodată, suporturile, oglinzile, recipientele pentru produsele cosmetice şi soluţiile de depozitare trebuie să urmeze aceeaşi linie de design şi să aibă dimensiunile potrivite, pentru a se încadra perfect în spaţiul pe care îl ai la dispoziţie.

Alege luminile care te inspiră şi te invită la relaxare

Alegerea corpurilor de iluminat se face în funcţie de mărimea băii şi de gradul de luminozitate pe care doreşti să îl obţii. Dacă această încăpere primeşte lumină naturală, o aplică sau o plafonieră cu lumină caldă este mai mult decât potrivită.

De asemenea, spoturile de lumină pot simula foarte bine condiţiile naturale de luminozitate, dacă sunt poziţionate în spatele oglinzii. Este important ca sursele de iluminat să fie în acelaşi stil cu restul băii, pentru a crea armonie vizuală.

De asemenea, îţi poţi personaliza baia cu lumini de accent, lumânări parfumate, pietre de râu, uleiuri aromatice.

Dacă îţi doreşti ca baia ta să devină o oază de relaxare, ai nevoie de obiecte sanitare moderne, piese de mobilier şi accesorii într-un stil care te reprezintă şi care sugerează ideea de spa, la tine acasă. Alege cu atenţie cromatica, materialele, texturile şi corpurile de iluminat, pentru a crea un aspect unitar şi o atmosferă ce îţi oferă relaxarea de care ai nevoie.

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii

Modifică Setările