Dosarele VIP

Secrete de familie: ură, dispreţ, rupturi ireversibile şi iertări dureroase în vieţile vedetelor

Secrete de familie: ură, dispreţ, rupturi ireversibile şi iertări dureroase în vieţile vedetelor camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

În sertarul cu amintiri al vedetelor se ascund și episoade mai puţin plăcute din viaţa de familie, dar şi mai puţin ştiute de marele public.

 

Anthony Hopkins, legenda marelui ecran, care face furori pe Tik- Tok la vârsta de 82 de ani, nu a vorbit cu fiica lui, Abigail, de mai bine de 20 de ani. Acesta a fost căsătorit cu mama ei, Petronella Barker, din 1966 până în 1972, iar la 14 luni de la venirea pe lume a micuţei s-au despărţit, deși relaţia era demult pe butuci. Abigail nu a fost un copil dorit de către Anthony, relaţia părinţilor ei pornind pe o pantă descendentă atunci când actorul a început să facă naveta Londra – America. Odată cu apariţia rolurilor de calibru în Cetatea Filmului, el devenind alcoolic. Ursuz și capricios din fire, acesta provoca scandaluri care au dus la divorţ, Petronella rupând, ulterior, orice legătură cu tatăl copilului ei. Viaţa lui a devenit extrem de agitată odată cu ascensiunea pe marele ecran, iar în „culise“, el și Abigail aveau o relaţie fracturată, care s-a încheiat în anii ‘90, după ce aceasta a primit câteva roluri în două dintre filmele tatălui ei - Shadowlands și The Remains of The Day

Anthony Hopkins şi fiica sa, Abigail nu s-au împăcat niciodată

 

Atât de absent și dezinteresat a fost Hopkins de soarta fiicei sale, încât, după ruptura din 1993, întrebat dacă știe că a devenit bunic, acesta a răspuns: „Nu mă interesează, nu am idee dacă am vreun nepot. Oamenii se despart, familiile îşi continuă viaţa“. Și chiar dacă într-un interviu acordat în 2005, Sir Anthony Hopkins și-a făcut mea culpa, nu a dorit niciodată să reia relaţia cu fiica lui: „Aveam un comportament distructiv la vremea aceea. Eram arogant pentru că mă temeam, dar, în același timp, aveam senzaţia că le știu pe toate. Beam foarte mult și aproape că mi-am distrus sănătatea și viaţa“ . În același an, fiica lui dădea un interviu drept replică la distanţarea bruscă, produsă după ani în care ea credea că erau OK: „Aș accepta să ne vedem poate o dată pe an. Există o oarecare tristeţe, dar trebuie să îmi văd de viaţa mea. Mereu a fost așa: îl vedeam o perioadă și după aceea dispărea“. Crezul lui rămâne, după cum el însuşi a declarat: „Nu întreba nimic, nu te aștepta la nimic“... Așadar, cel mai prost rol pe care l-a „jucat“ până acum rămâne cel de tată.

Jennifer Aniston a fost „înduplecată“ de pandemie să reia legătura cu tatăl ei, actorul John Aniston, în vârstă de 86 de ani. Înstrăinarea s-a produs pe când Jen avea doar 10 ani, iar tatăl ei a părăsit căminul conjugal fără a-i da vreo explicaţie: „Eram la ziua de naștere a unor prieteni din copilărie, iar când am venit acasă, mama mi-a spus că tata a plecat pentru o perioadă de timp. Nu mi-a spus că pentru totdeauna. Nu  îmi amintesc decât că stăteam pe loc și plângeam și nu înţelegeam de ce plecase. Din senin, tata nu mai era și un an nu am știut nimic de el“, povestea Jennifer pentru revista Rolling Stone. A fost nevoie de ani de terapie pentru a gestiona abandonul infantil.

Tatăl lui Jennifer şi-a părăsit familia pe când fiica lui avea doar 10 ani

De altfel, consecinţele acestui abandon s-au răsfrânt și asupra relaţiei cu mama ei, Nancy Dow, cu care a dus un război lung din pricina perfecţionismului impus de aceasta încă din copilărie, atitudine pe care, ulterior, după consilierea psihologică, Jen a tradus-o prin dragoste maternă.

Relaţia dintre Jen şi mama ei a fost una extrem de toxică până la moartea celei din urmă.

Într-o zi, din senin, John a sunat-o pe fiica lui să o invite la film, iar emoţiile au copleșit-o: „O nouă viaţă se așternea în faţa mea, iar el a încercat în felul lui, atât cât a putut, să îmi explice ce s-a întâmplat și și-a cerut scuze“, adaugă actriţa. Dar când a început să aibă succes cu serialul Friends, s-au îndepărtat din nou, abia dacă mai comunicau. Tot în acea perioadă, Jen avea să primească o altă lovitură, de data aceasta de la mama ei, care a speculat ascensiunea fiicei sale și a publicat o carte în care detalia relaţia glacială dintre ele. Jennifer a considerat-o trădare și cele două nu au mai vorbit timp de 15 ani, împăcându-se abia înainte ca mama ei să treacă în nefiinţă, în 2016. Și chiar dacă acum, privind în urmă, a iertat, „există, încă, situaţii dificile cu care mă confrunt, dar acum sunt adult și nu mai pot da vina pe părinţii mei“, a povestit aceasta pentru revista australiană Who.

Aniston a ales să-şi ierte tatăl în pandemie de teamă să nu se întâmple acelaşi scenariu ca şi cu mama ei

În timpul izolării, protagonista din Friends a îngropat securea trecutului și l-a contactat pe tatăl ei. Cei doi vorbesc acum aproape zilnic, această perioadă dificilă făcând-o pe actriţă să ierte și să uite, căci totul se poate sfârși într-o secunda,̆ fără să apucăm să ne luăm Adio! de la cei apropiaţi.

Tallulah Willis, fiica cea mică a lui Bruce Willis și a lui Demi Moore, a povestit într-o postare emoţionantă făcută pe Instagram, de ce nu a vorbit cu mama ei timp de trei ani. Distanţarea lor s-a produs atunci când Demi încerca să rămână însărcinată cu soţul ei de la acea vreme, Ashton Kutcher, totul finalizându-se în mod dramatic, cu un avort.

Deşi, în aparenţă, familia era extrem de fericită în preajma lui Ashton, luptele intestine au fost extrem de dureroase pentru toţi, dar mai ales pentru Demi.

Pe atunci, toate cele trei surori au văzut această luptă a mamei lor ca pe un lucru extrem de negativ, ca și cum ele nu i-ar fi fost de ajuns și s-au simţit trădate. De altfel, relaţia lui Demi cu soţul ei mai tânăr cu 16 ani a fost extrem de nocivă, după cum avea chiar ea să relateze, ani mai târziu, în biografia lansată: în timp ce se chinuia să își împlinească viaţa de cuplu cu un nou membru, el îi propunea sex în trei. În postare, Tallulah povestește: „Nu vorbeam cu mama de trei ani. Într-o zi, îmi amintesc că mă întorceam de la job, era o reclamă la radio, la un parfum, iar mesajul spunea: acesta este parfumul pe care mama ta l-ar adora. În ziua aia am analizat totul raportându-mă la durerea mea și la povestea mea. Cu ajutorul introspecţiei am reușit să fiu mai maleabilă și să iert, astfel încât trei ani să nu se transforme într-o veșnicie.“

Tallulah Willis a găsit puterea să reconstruiască relaţia fracturată cu mama ei.

Surorile Willis au declarat că în toată perioada în care Ashton a fost lângă mama lor, aveau senzaţia că trebuie să o ajute, să o salveze, „să o repare“. Și în timp ce Scout și Tallulah au decis să rupă de tot comunicarea cu aceasta până la divorţul inevitabil din 2013, cealaltă soră, Rumer, devenise un fel de ambasador, după cum avea să povestească în emisiunea Jadei Pinkett-Smith: „Eu aveam momente când mă apropiam de ea și momente când mă îndepărtam. Eram așa de supărată, de dezamăgită, simţeam că ceva ce era al meu îmi fusese luat. Mă sunau prietenii ei și îmi spuneau că sunt îngrijoraţi, că trebuie să vorbim cu ea și atunci am decis că trebuie să iau atitudine“. Astăzi, sunt one big happy family, după cum au demonstrat și în perioada pandemiei, când s-au izolat chiar și cu actuala soţie a lui Bruce și cu surorile vitrege, la ferma lui Demi din Sun Valley

 

Comentarii

Modifică Setările