News

Secretele lui Elvis – 10 lucruri pe care nu le ştiai despre Regele Rock'N'Roll: „A plănuit să se sinucidă!”

Secretele lui Elvis – 10 lucruri pe care nu le ştiai despre Regele Rock'N'Roll: „A plănuit să se sinucidă!”

Azi, Elvis Presley ar fi împlinit 84 de ani. S-a stins prematur, la doar 42 de ani. Dar chiar dacă nu ar fi alunecat pe panta dependenţei de medicamente, şansele ca el să atingă venerabila vârstă de 84 de ani ar fi fost foarte mici, dată fiind extravaganta viaţă a starului plin de ciudăţenii şi fixaţii

# În şcoală, profesorii nu l-au considerat talentat la muzică! În clasa a opta, a luat un mediocru C la muzică, iar profesorul i-a spus că nu e în stare să cânte.

# Îi plăcea să se deghizeze în poliţist. Iar uneori, potrivit povestirilor Priscillei Presley, ieşea pe stradă îmbrăcat aşa, oprea maşinile şi le dădea şoferilor amenzi pentru depăşirea vitezei, amenzi însoţite de autografe. Se înţelege, însă, că, în loc să ajute, Elvis provoca blocaje de circulaţie.

#Era iresponsabil cu armele: avea o colecţie impresionantă, o parte dintre arme au şi fost vândute la licitaţie la Graceland. Dar deşi iubea fiecare piesă în parte, era neglijent cu ele. Tom Jones povestea că găsise un pistol în dulapul din baia lui Elivs. Iar una dintre iubitele lui, Ginger Alden, a povestit că, într-un acces de furie, Elvis a tras cu arma în televizor. Tot ea şi-a amintit că, odată, Elvis a tras cu puşca în tăblia patului, chiar deasupra capului ei, în timp ce ea dormea... Împuşcătura i-a provocat lui Ginger un şoc teribil.

# Avea un blocaj psihic atunci când venea vorba despre femeile care deveniseră mame. Nu le mai considera deloc atrăgătoare din punct de vedere sexual. Este aspectul foarte dureros cu care Priscilla Presley s-a confruntat în mariajul cu el, după ce ea a adus-o pe lume pe fiica lor, Lisa. Cilla scrie în memoriile ei că ulterior, Elvis a evitat sistematic să facă sex cu ea. Regele Rock era, în schimb, atras de fetele de 14 ani – un lucru care azi nu ar mai fi acceptat. Şi care şi atunci era privit cu î=ndoială de anturajul ei. Dar 14 ani este şi vârsta la care a cunoscut-o pe Priscilla...

# Nu şi-a văzut niciodată soţia fără machiaj. Şi nu pentru că s-ar fi ferit Priscilla. Ci pentru că aşa voia chiar el. Era una dintre ciudăţeniile lui care a stresat-o teribil pe Cilla. Elvis o voia mereu perfectă. Iar ea trebuia să se supună gusturilor lui: să se îmbrace cu ce îi plăcea lui, să se coafeze aşa cum o voia el, să nu fie niciodată neglijentă. „Chiar şi în cele mai relaxante momente purtam puţin machiaj. Şi niciodată, când ieşeam undeva, nu voia să mă vadă în timp ce mă pregăteam, când mă îmbrăcam. Mereu voia să vadă direct rezultatul final”, a povestit ea în 2016.

# În ultimii ani ai vieţii lui, starea sa era deplorabilă. Din cauza atâtor medicamente cu care se droga, nu mai era în stare să mănânce – adormea în timp ce mânca. Iar fratele lui vitreg, David Stanley, povesteşte că, de teamă să nu moară înecat cu mâncare, el se chinuia să-i scoată resturile alimentare din gât. Stanley i-a devenit frate vitreg lui Elvis în 1960, după ce mama lui s-a căsătorit cu Vernon Presley, tatăl rămas văduv al Regelui Rock. Elvis era cu 22 de ani mai mare decât David, care s-a mutat la Graceland cu mama lui pe când avea 4 ani.

# Tot de la fratele lui vitreg vine o ipoteză deloc pe placul adevăraţilor fani Elvis: Regele Rock ar fi plănuit să se sinucidă. Este o variantă susţinută de David în cartea publicată de el, My Brother, Elvis. Astfel, el spune că moartea lui n-a fost un accident şi că Elvis se supradoza în mod deliberat cu medicamente, aflându-se într-o cumplită depresie. Mai mult, David spune că l-a văzut pe Elvis cu 2 zile înainte să moară, când l-a anunţat că se pregăteşte să plece şi că, data viitoare când se vor vedea, se vor afla în înălţimi. După moartea lui, David ar fi ascuns nişte ace de seringă şi nişte pastile, înainte de venirea poliţiei.

# Moda cămăşilor cu guler înalt, pe care a născut-o el, a pornit dintr-un complex. Elvis era ruşinat că avea gâtul prea subţire, aşa că această găselniţă vestimentară îi asundea ceea ce pentru el era un mare defect. Una dintre fostele lui iubite, Lisa Thompson, a povestit că Elvis căpătase complexul încă din copilărie, când colegii şi chiar şi părinţii lui făceau glume pe seama „gâtului de gâină” pe care-l avea.

# Elvis avusese un frate geamăn care murise la naştere. Părinţii ar fi urmat să-i pună numele Jesse – dar nu doar că n-au mai apucat să-l boteze. Pruncul născut fără suflare n-a avut parte nici de înmormântare. Tatăl lui, Vernon, i-a pus trupuşorul într-o cutie de pantofi, îngropată apoi într-un mormânt fără nume. Acest lucru a ajuns să-l bântuie pe Elvis în ultima parte a vieţii, când se apucase să caute mormântul lui Jesse, fără succes, însă.

# Elvis a primit din partea preşedintelui Nixon o legitimaţie care atesta că face parte din Serviciul antidrog al FBI. Ironică legitimaţia, dacă ne gândim la ultimii ani ai vieţii lui... De fapt, la 7 ani de la momentul întâlnirii cu Nixon, pe când era puternic drogat, Presley l-a sunat pe preşedintele american Carter, pentru a-i cere o favoare: un prieten care era şerif, intrase în nişte necazuri cu legea, iar Elvis îl voia scăpat basma curată. Cât de amuzant ar fi ca această conversaţie să fie făcută publică la un moment dat... Cert este că Presley n-a obţinut favoarea dorită de la Carter.

 

Modifică Setările