News

Secretul poveştii de iubire dintre Ileana Stana Ionescu şi soţul ei. Totul a început cu banii de divorţ

Secretul poveştii de iubire dintre Ileana Stana Ionescu şi soţul ei. Totul a început cu banii de divorţ camera-retro icon Vezi galeria 8 poze

Ileana Stana Ionescu a trăit o viaţă pe scenă şi o alta cu soţul ei, Andrei Ionescu. În timp ce cucerea sufletul publicului român, actriţa juca, acasă, cel mai important rol al vieţii sale: cel de soţie.

De când s-au căsătorit şi până în prezent au trecut nu mai puţin de 67 de ani, însă, spun ei, timpul a zburat pe nesimţite. Rodul iubirii lor este Andrei Manuel, stabilit de prea mulţi ani în SUA, unde lucrează ca doctor. ”Viaţa sentimentală a fost la fel de frumoasă (n.r. precum cea profesională). Sunt 67 de ani de când suntem împreună. Fericirea vieţii noastre a fost momentul în care a venit pe lume fiul nostru. O dată pe an vine băiatul şi o dată mergem noi”, declara, în urmă cu ceva timp, Ileana Stana Ionescu pentru Antena Stars.

Amintindu-şi despre începuturile căsniciei lor, soţul marei actriţe a povestit că totul a început cu banii de divorţ, dar şi că Ileana Stana Ionescu a fost cea care a înaintat cererea în căsătorie: S-a rugat de mine mult ca să ne căsătorim. Ea mi-a cerut mâna. (…) A zis: Tot suntem împreună, hai să ne căsătorim! Când a venit mămica ei, vine mama, şi ea de modă veche… Hai, totuşi, să ne căsătorim. Şi am zis: Eu am 5.000 de lei, că atâta costă un divorţ, am 5.000 de lei deoparte, ne căsătorim şi, după ce terminăm, dacă tu vrei să ne despărţim, ne despărţim. Pe mine mă aşteaptă un cârd, acolo! Şi, uite aşa, am rămas împreună glumind aşa, din vorbă în vorbă, nu ştiu când au trecut anii…”, a spus soţul Ilenei Stana Ionescu.

Tot soţul actriţei a fost cel care a dezvăluit secretul mariajului lor de succes. Sincer, Andrei Ionescu a mărturisit că el nu i-a spus niciodată ”te iubesc”, însă a avut grijă să-i arate tot timpul ce simte: ”În 67 de ani nu i-am spus niciodată te iubesc, dar i-am arătat acest lucru”.

Actriţa Ileana Stana Ionescu va fi distinsă cu Premiul Gopo pentru întreaga carieră

Actriţa Ileana Stana Ionescu va fi omagiată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a  13-a ediţii a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc marţi, 19 martie, de la ora 20.00, la Teatrul Naţional din Bucureşti şi va fi transmis în direct pe Film Now, online pe premiilegopo.ro şi înregistrat pe Digi 24.

A fost descoperită de Radu Beligan şi a debutat alături de Florin Piersic

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a peste 60 de ani, actriţa Ileana Stana Ionescu a încântat spectatorii români interpretând sute de personaje de film şi teatru. Născută pe 14 septembrie 1936, la Brad, Hunedoara, Ileana Stana Ionescu a debutat ca actriţă la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reşiţa, cu rolul Agnes în „Şcoala femeilor”, de Molière. În anul 1959 s-a transferat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, unde câţiva ani mai târziu a fost remarcată de Radu Beligan şi invitată să concureze pentru un post la Teatrul Naţional din Bucureşti. Debutul pe scena Teatrului Naţional s-a întâmplat în 1965, avându-l ca partener pe Florin Piersic în „Idiotul”. De-a lungul anilor, Ileana Stana Ionescu s-a remarcat prin roluri ca Ana Petrovna în „Maşinăria Cehov”, Chiriachiţa în „Titanic Vals”, Chiralina în „Coana Chiriţa”, Fraulein în „Gaiţele” sau Constance în „Nebuna din Chaillot”. În 2002 a devenit societar de onoare al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Alte premii

De-a lungul carierei artistice a primit numeroase premii şi distincţii: Premiul Teatrului Naţional pentru activitatea artistică (1976), Premiul special al juriului pentru întreaga activitate artistică (1985), Premiul de excelenţă al Galei UNITER, Trofeul „Dionysos” pentru rolul din „O batistă în Dunăre”, regia Ion Cojar (1998), Placheta de aur UARF pentru merite deosebite în dezvoltarea artei şi culturii cinematografice (2001).

Activitatea actoricească

În cinema şi film de televiziune, printre cele mai importante apariţii ale sale sunt: „Un film cu o fată fermecătoare” (r. Lucian Bratu, 1966), „Păcală” (r. Geo Saizescu, 1974), „Eu, tu şi Ovidiu” (r. Geo Saizescu, 1977), „Dumbrava minunată” (r. Gheorghe Naghi,1980), „Alo, aterizează străbunica!” (r. Nicolae Corjos, 1981), „Secretul lui Bachus” (r. Geo Saizescu, 1984), „Secretul lui Nemesis” (r. Geo Saizescu, 1985), „Cuibul de viespi” (r. Horea Popescu, 1987), „Cucoana Chiriţa” (r. Horea Popescu, 1986), „Aici nu mai locuieşte nimeni” (r. Malvina Urşianu, 1995), „Milionari de week-end” (r. Cătălin Saizescu, 2004), „Păcală se întoarce” (r. Geo Saizescu, 2006), „Lombarzilor 8” (2006) şi „Las Fierbinţi” (2012).

Modifică Setările