News

Sfântul nu era chiar un sfânt! Cum a fost prins Roger Moore de soţie cu amanta

Sfântul nu era chiar un sfânt! Cum a fost prins Roger Moore de soţie cu amanta camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Sir Roger Moore a murit la vârsta de 89 de ani, iar despre viaţa sa ameţitoare s-a scris mult. James Bond s-a căsătorit de patru ori şi a fost adorat de femei pe toată durata vieţii. O cutie cu scrisori vechi, ce aparţineau primei sale soţii, Doorn van Steyn, oferă o altă perspectivă asupra vieţii actorului. Roger Moore s-a căsătorit prima oară cu o femeie mai în vârstă.

Documentele găsite dezvăluie şi devotamentul extraordinar pe care adolescentul Moore îl arăta fiului mic al lui Van Steyn, în timp ce cei trei locuiau într-o  mansardă din sudul Londrei. Alături de un certificat de căsătorie şi de documentele de la divorţ, scrisorile redau iubirea pasională pe care Moore, atunci în vârstă de 19 ani, o trăia alături de Doorn. Actorul obişnuia să îi scrie femeii iubite în timp ce se afla în Serviciul Naţional.

Fiica unui şofer de taxi, al cărui nume real era Lucy Woodard, Doorn era o mamă singură de 25 de ani, cu un divorţ la activ. Era patinatoare la circ, dar Moore o întâlnise la o şcoală de teatru.

Fiul de poliţist,  Moore s-a îndrăgostit iremediabil de frumoasa blondă şi  chiar a învăţat să patineze, astfel încât să poată petrece mai mult timp cu ea. Scrisorile pe care i le-a scris „dragii lui Doornie’’ relevă, de asemenea, nesiguranţa sa. „Dragă, mă simt atât de mizerabil că nu am veşti de la tine”, scrie Moore din baza de pregătire unde fusese trimis pentru şase săptămâni.

Moore s-a căsătorit cu Doorn în timpul primului său concediu acasă, în decembrie 1946, la biroul de registru Wandsworth, alături de câţiva membri ai familiei. Doorn s-a simţit suficient de încrezător în cariera sa şi a trecut la ocupaţie actriţă de film, în timp ce Moore a scris doar locotenent, Corpul de serviciu al armatei regale.

Mai târziu, cuplul s-a mutat într-un conac al anilor ‘30, în Wavertree Road, Streatham. Fotograful Shaun van Steyn îşi aminteşte şi acum cei şape ani petrecuţi cu tatăl său vitreg.

„În multe privinţe, îmi era mai aproape decât mama. El a fost singurul tată pe care l-am cunoscut vreodată”, spune Shaun. “Era amabil. iubitor şi amuzant".

Moore a scris despre prăbuşirea căsătoriei în autobiografia sa din 2008, My Word Is My Bond. Actorul a considerat că timpul puţin pe care îl petreceau împreună, grija banilor şi lipsa de credinţă a soţiei în el au dus la destrămarea relaţiei. ”Într-o zi,  Moore purta doar chiloţii, mama i-a aruncat toate hainele în baie, a dat dumul la apă, apoi i-a ordonat să iasă din casă. Moore a trebuit să plece cu hainele ude.

Altă dată, mama i-a aruncat apa caldă dintr-un ceainic pe cap, asta înainte să îl lovească cu el. A ridicat apoi un bici şi m-a lovit peste picioare. Roger m-a salvat. El m-a ridicat şi m-a dus afară. Am făcut o plimbare împreună până s-a calmat”, povesteşte fiul vitreg al actorului.

În My Word Is My Bond, Moore susţine că el a fost cel care şi-a dorit divorţul. Povestea este însă alta.

O parte a petiţiei de divorţ include o declaraţie a martorilor prezentată Înaltei Curţi de Doorn, care aminteşte cum ea şi mama ei au aşteptat în afara teatrului şi l-au urmărit pe Roger cum intră într-o maşină care aparţinea cântăreţei Dorothy Squires.

 

Squires, care era cu 13 ani mai mare decât Moore, a devenit mai târziu a doua sa soţie. În autobiografia sa, Roger susţine că au început să se întâlnească doar după ce el şi Doorn au divorţat.

Dar, potrivit declaraţiei lui Doorn, ea l-a confruntat pe Moore după ce l-a văzut urcând în maşina lui Squires. “M-am dus la maşină, am deschis uşa şi le-am spus. Acum v-am prins”.

Moore i-a strigat să plece şi a încercat să o împingă, iar ea l-a muşcat de mână.

Doorn povesteşte cum, în octombrie 1952, ea şi doi bărbaţi angajaţi de mama ei în calitate de martori l-au urmărit pe Moore de la teatru până la casa lui Dorothy Squires din Bexleyheath, sud-estul Londrei. Scena care a urmat pare desprinsă dintr-un film.  Doorn s-a ghemuit în grădină cu cei doi bărbaţi, în toiul nopţii, în timp ce îşi spiona soţul şi pe amanta acestuia.

„Am putut să-l văd pe soţul meu cum intra în dormitorul ei, deoarece există o fereastră fără perdele”, a spus ea în petiţia de divorţ.

Doorn a susţinut că unul dintre bărbaţi a luat o scară, a aşezat-o pe fereastra balconului lui Squires şi i-a văzut pe pat îmbrăţişaţi.

Dovezile innfidelităţii lui Moore au ajutat-o să obţină divorţul în 1953. Ea a scris o carte despre căsătoria ei cu Moore, intitulată A Saint He Ain’t !, dar manuscrisul a ars într-un incendiu în anii ’70. Doorn a murit în 2010.

Moore a mai bifat încă trei mariaje după acest episod. A doua sa căsătorie, cea cu Dorothy Squires din 1953, a durat nouă ani şi a fost la fel de zbuciumată. A părăsit-o pentru prezentatoarea de televiziune Luisa Mattioli, pe care a cunoscut-o pe platoul filmului din 1961, Romulus And The Sabines. S-au căsătorit în 1969 şi au fost împreună aproape trei decenii, timp în care au avut trei copii, Christian, Deborah şi Geoffrey. A ajuns la altar cu ultima sa soţie, Kristina "Kiki" Tholstrup, în Danemarca, în 2002. Ea i-a rămas aproape până la moarte, care s-a produs în Elveţia, după o luptă cu cancerul.

Shaun spune că, în ciuda despărţirii  de mama sa, Moore i-a rămas aproape. În adolescenţă obişnuia să-l urmărească filmând The Saint la Elstree Studios, iar mai târziu au făcut schimb de scrisori şi e-mailuri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Modifică Setările