Lifestyle

Sfaturi pentru un somn uşor, liniştit, mult mai bun (P)

Sfaturi pentru un somn uşor, liniştit, mult mai bun (P)

Stresul, stările de nervi, tensiunea şi disconfortul din casă - toate influenţează calitatea somnului. Cercetătorii au demonstrat faptul că deficitul de somn duce la scăderea sistemului imunitar. Lipsa somnului reprezintă astăzi un factor la fel de periculos pentru sănătate ca şi alimentaţia rea, consumul de alcool, tutun şi droguri. În zilele de azi tot mai mulţi oameni se plâng de lipsa somnului, de oboseală şi stres. Factorii genetici influenţează nevoia de somn. Câte ore de somn sunt necesare pentru a fi odihnit?

Mulţi experţi consideră faptul că la oameni durata de somn poate varia. Totuşi ei spun că 8-9 ore de somn este media necesară pentru a fi a doua zi odihnit, pentru restaurarea la nivel normal a funcţiilor mintale şi corporale.

Persoanele care dorm mai puţin de 7-8 ore pe noapte pot avea un deficit de somn care este asociat cu:

  • Problemele de concentrare
  • Lipsa de atenţie
  • Scăderea memoriei
  • Problemele organice
  • Dificultatea în luarea deciziilor.

Foarte mulţi oameni suferă de tulburări de somn, sunt epuizaţi, stresaţi, iritaţi pentru că nu dorm suficient în timpul nopţii. Specialiştii spun că este important să dormi bine chiar dacă dormi puţin. Dacă dormi multe ore dar prost, nu reuşeşti să te odihneşti şi acest lucru are consecinţe asupra stării fizice şi psihice.

Somnul bun ajută oamenii să-şi menţină mintea sănătoasă. Pentru a fi odihniţi a doua zi este important şi programul de somn. Cea mai bună soluţie pentru un somn de calitate este să te culci şi să te trezeşti la aceeaşi oră. În acest fel creierul se pregăteşte pentru somn cât şi pentru o nouă zi.

Atmosfera din dormitor este foarte importantă pentru un somn bun!

Probabil vă întrebaţi ce este cu adevărat important atunci când dormiţi? Mediul potrivit pentru somn contează foarte mult, el poate fi creat de fiecare om. Temperatura optimă în camera de somn trebuie să fie de 18-19 grade Celsius, iar umiditatea optimă de 50%. Anumiţi factori pot avea o influenţă mare asupra calităţii somnului,precum sunt dormitorul sau atmosfera în care dormi. Camera pentru somn este cea mai importantă încăpere din casă. Ea trebuie păstrată perfect curată, fără influenţe patogene, dăunătoare, sau care pot perturba somnul (cum sunt de exemplu factorii ambientali).

Nu ştiu dacă v-aţi întrebat vreodată cât de mult poate influenţa dormitorul calitatea somnului, sau dacă mobilierul din această încăpere este cauza tulburărilor de somn? Ei bine, da, toate aceste lucruri contează. De exemplu chiar şi culoarea pereţilor are o influenţă asupra oamenilor. Albastrul este relaxant, calmant, are un impact asupra psihicului şi asupra corpului, se spune că ajută oamenii să viseze frumos.

Anumite lucruri din dormitor pot crea o atmosferă agitată, iar aici ne referim de exemplu la televizor. De asemenea, pentru a dormi bine contează patul, salteaua şi lenjeria de pat. Perna, pilota şi aşternutul de pat joacă un rol foarte important. Toate aceste lucruri trebuie să fie confortabile pentru corp, să fie din materiale de calitate şi să aibă şi un design atractiv.

Dacă vă doriţi o cuvertură pentru pat de calitate aveţi posibilitatea să o achiziţionaţi online, din gama completă cu astfel de produse textile pe site-ul firmei. Aici veţi găsi colecţii deosebite cu cele mai frumoase modele de lenjerii de pat pentru toate gusturile, care sunt create din ţesături delicate, unice, din fibre naturale. Sunt modele de cuverturi variate, care diferă prin culori, stiluri şi materiale. Preţurile sunt accesibile, în conformitate cu designul şi calitatea produselor.

Există seturi de lenjerii de pat cu modele clasice dar şi moderne, cu imprimeuri interesante şi care sunt din bumbac 100%. Articolele exclusiviste sunt fabricate din materiale de calitate înaltă! Majoritatea sunt din bumbac, in, mătase, bambus, şi în acelaşi timp se remarcă prin faptul că sunt realizate prin tehnici inovatoare. Toate produsele sunt certificate că nu conţin substanţe nocive pentru sănătate, deci pot fi folosite chiar şi de persoanele care au pielea mai delicată sau mai sensibilă.

Pe pagina de Facebook°

">
puteţi vedea cea mai variată gamă de produse pentru pat, puteţi afla care sunt ofertele noastre, concursurile cu premii, etc. Produsele se pot comanda online, plata se face ramburs la primirea comenzii, se poate plăti cu cardul, sau în trei rate fără a se percepe nicio dobândă sau comision. Livrarea se face prin curier, la orice adresă din ţara noastră.

Avem cele mai mici preţuri în oferta 1+1 gratis. Puteţi găsi modele de lenjerii de pat din bumbac satinat, care sunt plăcute la atingere şi care sunt în culori variate, deosebit de frumoase. Lenjeriile de pat sunt disponibile în diferite dimensiuni: pentru pat pentru o persoană, pentru pat mic (pentru bebeluşi sau pentru copii), sau pentru pat dublu. Toate modelele pot fi spălate foarte uşor la maşina de spălat, fără a se deteriora ţesătura (aceasta fiind foarte rezistentă).

Avem branduri variate din import la cele mai bune preţuri (cele din colecţiile de lux şi celelalte din meniul colecţii). Acestea sunt de asemenea de calitate foarte bună, asigură un mare confort şi sunt disponibile în mai multe modele, variante de ţesături, culori şi imprimeuri frumoase.

Alege cele mai bune produse pentru pat, astfel te vei putea bucura de un somn plăcut şi relaxant!

Modifică Setările