News

Shakira a plătit aproape 18 milioane de lire sterline pentru a scăpa de închisoare

Shakira a plătit aproape 18 milioane de lire sterline pentru a scăpa de închisoare

Shakira (shakira / 27.07.2017): "#TBT to Shak's recent @cosmopolitanmx appearance! Hoy recordamos las fotos de Shak para la revista Cosmopolitan! #ShakiraXCosmo ShakHQ Supplied by Instagram.com/face to face

Implicată într-un scandal de evaziune fiscală, cântăreaţa columbiană a fost obligată să restituie banii datoraţi statului spaniol. Conform presei strâine, risca până la 2 ani închisoare dacă nu ar fi înapoiat milioanele de dolari datorate statului, aşa că Shakira a ales calea cea mai simplă.

În vârstă de 41 de ani, artista a fost nevoită să plătească autorităţilor spaionle taxe în valoare de aproape 18 milioane de lire sterline, asta după ce a fost avertizată că este urmărită penal pentru fraude fiscale. Se pare că  partenera de viaţă a fotbalistului Pique a plătit o sumă exorbitantă pentru o datorie fiscală din 2011, autorităţile cerând procurorilor să analizeze veniturile divei între 2011 şi 2014. Shakira ar fi ocolit plata taxelor corespunzătoare, iar acum a plătit 17,65 de milioane sterline pentru anul fiscal 2011 şi ar putea lansa un recurs împotriva solicitării biroului fiscal.

Presa spaniolă titrează că artista ar fi încercat să evite plata impozitelor în Spania, timp de trei ani, depunând banii proveniţi din drepturi de autor în conturi bancare ascunse în Malta. Fiscul spaniol a dus în discuţie faptul că artista locuia în perioada indicată, respectiv 2011-2014, în Spania, deci ar trebui să plătească către statul spaniol taxele adiacente veniturilor, fie ele dobândite în afara teritoriului spaniol. Shakira încă se află în curs de cercetare asupra declaraţiilor sale fiscale pentru următorii trei ani.

Foto: Arhiva OK!

Modifică Setările